MINYAK BUAH ARA pemikat ROHU

Discussion in 'BAIT aka. UMPAN.' started by HL, May 24, 2012.

  1. HL

    HL Bilis

    Ada Kah tuan-tuan pernah mencuba minyak ini (minyak buah ara)dan apakah pendapat tuan-tuan
    Sila kongsikan bersama.. ;) ;) ;)
     
  2. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    owww 1st time teman dengor yopp minyak buah ara ni ;D ;D ;D ade ke gambor minyaknye ::) ::) ::) ;D ;D ;D
     
  3. HL

    HL Bilis

    Ada tak sapa-sapa nak try buat minyak buah ara sendiri... ;) ;) ;) ;D ;D
     
  4. rohuboy

    rohuboy kail ikan dulu..

    mnyak ara yaa...emmmm xpnh dgr ag 2 ;D ;D ;D beza mna dari mnyak klebeng.mnyak blngkas,mnyk tebu
    terutama mnyak lintah...besar x kakakakaa

    cabuuttttttttt...
     
  5. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    dulu mula2 nak blaja main rohu gn myk ni la,mnjd gak,slalu mncing kat klm apak kat hulu tamu,tp skang gn umpan tuan ajib je coz myk ni mahal klu nak bl.
     
  6. HL

    HL Bilis

    Tak payah beli,buat sendiri je.... ;)
     
  7. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    klu mcm tu,tuan ajar la cara2 nak buat minyak ni,klu stok buah ara ni rasanya byk kat tpt sy ni.
     
  8. HL

    HL Bilis

    Tuan Check PM
     
    Anwargarcia likes this.
  9. ariana

    ariana Bilis

    Kwn de beli minyak ara ni kelmarin di kedai pancing d batang kali,ptg ni br nk try....cr bancuhan kwn try cm bancuhan guna mnyak klebang,perap 4 jam(campur dedak ayam itam)......nk tgk k ke x......arap2 mjadi la nk nye...
     
  10. HL

    HL Bilis

    Berapa RM sebotol.Berapa ml
     
  11. ariana

    ariana Bilis

    kwn beli 1 botol sebesar botol mineral kecik rm 20 (kongsi b2 dgn mbr)......de gk dlm botol kecik sebesar botol ubat rm 10......
     
  12. HL

    HL Bilis

    Kolam Heritage pernah cuba tak?
     
  13. zoragon

    zoragon Pelata

    tuan HLpm la saya cara nk wat minyak ara sma..
    pokok ara merah 2 bnyk kat tepi sg umah saya..
    ingat nk blender ja buah 2 pas2 mancuh ngn dedak
    ;D ;D
     
  14. k_rulez

    k_rulez Marlin

    tyan HL... pm kat saya resepi nyer jugak yerrr
     
  15. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    salam tuan HL,pernah dngr tak kat kolam sg bakau kat tp jln on the way nak ke bndr countri home,kat sana la sy slalu krm kat mmbr bl myk ni,sebotol mineral rm40,pernah try kat klm heritage,dkali,bisikan bayu,tp kat klm apak je mnjd tp x lama la lps tu bngau blk,mngkn banchn dedak tak ngam kot...apa2 pun tqvm atas perkongsian ramuan 2,
     
  16. decktzrohu

    decktzrohu Bilis

    sy penah try mmg mujarab minyak nie,mula2 bjinak main rohu asyik bangau je :-[ pas2 dtg seorg otai kolam damansara perdana die bg ckt suh try..lepas 2 dh xbangau...botol mineral kecik rm20...guna dedak ayam hitam @kuning,roti gardenia potong dadu..dua2 cmpur minyak...tp tgk kolam 2 jgk kalo ok lepas 2 mest trus ok....
     
  17. budakjiwang

    budakjiwang ~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~

    maaf mencelah, dedak 920c same ke ngn dedak ayam hitam ::) ::)


     
  18. hairiveno

    hairiveno Marlin

    kat mana saya boleh beli minyak ni..
    saya kat subang airport shah alam....
    kalau rm 20 sebotol saya nak 2 botol..
    sape leh tolong sila sms atau call saya....019-2113949...
     
  19. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    rasanya ddk ayam hitam ni x sama dgn ddk 920c ni,ddk aym
    htm ni mcm ddk aym kng tu jgk tp warna lain,920c plk warna coklat dan lbh halus.
     
  20. paichow78

    paichow78 perkhidmatan sewa canopy,lori sewa koll je 0173587

    tuan hairiveno,klu nak sy blh tlng belikan tp mahal sngat ,sbtl mineral kck tu rm40,tuan cb dl dptkn yg rm 20 tu,klu x blh tuan blh pm sy..ataupun blh mntk tlng kat tuan HL ,dia ada ramuan nak buat mnyk ni...tp klu nak myk dgn sy ok gak sbb niat mmg nak jmpe tuan,nak blaja umpan rohu,tuan kan otai rohu klm.
     

Share This Page