MENCARI ANAK ANGKAT

Discussion in 'Keluarga' started by adichrome, Feb 15, 2012.

  1. Miebauk

    Miebauk Marlin

    Salam, maaf mencelah...
    Bab2 ank angkat ni jgn diambil mudah, maybe kita xterpikir bab2 melibatkan urusan ibadah n sebagainya.. Aurat contohnya, perlu diambil kira aurat di antra ank n ibu/bapa. Mungkin tuk lebih maklumat boleh la merujuk kpd yg lebih pakar.. Ustaz contohnya... Tambahan pula jika kita nk ambil ank angkt bukan dr yg seagama dgn kita, takut2 kelak akn mnjadi isu di kemudian hari...

    Sekadar mmberi pndapt...
     
  2. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    terima kasih tuan kerana sudi berkongsi pendapat ;D
     
  3. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    Klu sesama Islam, ibu angkat kena susukan anak yang berumur sebelum 2 tahun... bila jadi ibu susuan... dah kira mahram .... tapi jgnla anak org islam bagi kat bukan Islam.... Anak tu dah la x berdosa.... tuan2 nak bersubahat ke?
     
  4. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    itulah sebabnya ambo mencari anak angkat yg non-muslim sahaja ;D
     
  5. k0pi

    k0pi • Jigging Karat • รักการตกปà

    Salam tuan adichrome...

    baru-baru ni ada sahabat suami isteri pada kak long saya meninggal dalam kemalangan berhampiran Kuantan dan bayinya berusia beberapa bulan terselamat dalam kemalangan tu. (keluar dalam harian metro)

    sekiranya ingin bertanya lebih lanjut sekiranya perlukan anak angkat, sila hubungi kak long saya > Pn. Siti : 019 3733373 (kerana kak long saya juga terlibat menjaga kebajikan bayi tersebut).

    TQ.
     
  6. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    terima kasih banyak2 abe kopi nanti ambo forward kan perkara ini pada member yang nak tu


    kes dah settle boleh lock dah topik nie tq admin ;D
     

Share This Page