Mencari 4x4

Discussion in 'Kenderaan Lasak ~ MTB, MOTO-X, 4X4' started by pancinglama, Sep 17, 2012.

  1. doncorleone

    doncorleone Siakap

    ado ko sapo2 laie cari powilll? ayah ambo nak letgo pajero v43( asal body v6 japan) diesel 2.5 siap endorsed... asking price 22k..keto hari2 den bawak gi kijo..nk tgk barang mari selayang...eh,,mcm pantun plak
     
  2. pancinglama

    pancinglama Administrator

    terima kasih (dr) Mahatdir.

    kereta masih kat KL. dapat contact number kedai sudah mencukupi.
     
  3. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Nanti sy tolong mintakkan no.... ;) ;)
     
  4. pancinglama

    pancinglama Administrator

    Masih mencari. Minta kongsi kalau tahu workhop atau kedai sparepart yg boleh membantu.
     
  5. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Alamak sory bang x sempat nak g kedai tu lagi ambik no. baru balik dari trip lobster 4H3M..
     
  6. pancinglama

    pancinglama Administrator

    sekarang ni yg lain dah settle, cuma tinggal masalah radiator. dah habis sumbat. kalau ada kedai potong pun ok.
     
  7. nelayankota

    nelayankota Tenggiri

    Salam semua...yang dah beli 4wheel tahniah...!!! ;D ;D yang tengah berkira-kira nak beli dgn rege ciput..bleh survey2....Teman pun ada terjumpa sebijik isuzu trooper 2 pintu kat area kajang..enjin 2.0 petrol..sesuai bebenor utk bwk merempit mancing...!!ade spotrim ..kaler putih..kolo tak silap ,tokey kedai bukak rege RM7k..boleh ngejas lagi tu..!kalo ada kengkawan yang minat bebenor..bleh sms teman..012-6409357...Nelayan_kote (Sebut koter...)he he.. ;D ;D ;D
    Ada geng ,bolehler mancin sama2...!!! ;D ;D udah meggeletor tangan teman ni..ha ha...!!!
     
  8. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Salam bro..... kedai tu kat kajang area mana.... ;) ;)
     
  9. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Amboiii cik det..cepat sunggoh dia nih...baru dapat berita..trooper dah sold kat pak chaq kawan... ;D
     
  10. pancinglama

    pancinglama Administrator

    alhamdulillah kete teman dan settle. tengah tunggu radiator je siap.

    utk part sebenarnya tak susah sangat. perlu buka dan bawa ke kedai sparepart. nanti dia akan cari yg matching. utk radiator mmg susah. jadi kedai akan buat balik. bagi je yg lama. rega mahal le sikit. rm600, tp dapat kira separa baru. kedai akan buat balik cooling element. dua guna bahagian atas dan bawah je.

    nanti dah siap sy kongsi gambo kat sini.

    kalau ada yg nak buat trip boleh hello2 kat kita disini. kat sini ada ramai yg hardcore. ;D ;D ;D
     
  11. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    ada tak bumper besi (kanggaro bar) hilux 2nd yang nak dilego..depan n belakang..kalu ada calling ya ..
     
  12. pancinglama

    pancinglama Administrator

    mungkin kekawan lain ada. BJ pakai besi setongkol ;D ;D ;D
     
  13. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    tq tq tq
     
  14. nelayankota

    nelayankota Tenggiri

    Kajang kat area sg chua..jalan nak ke highway tu..dari kajang nampak used car atas bukit belah kiri..kaler putih2 melati..........!!!!! ;D ;D beli.jgn tak beli............!! ;D ;D
     
  15. pancinglama

    pancinglama Administrator

    kasi update sikit. gambar selepas makeup dalaman :)

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  16. ewak

    ewak Arowana

    pehh..cantik la tuan man..kemas..seat kulit kaa..mana gambo luaran
     
  17. pancinglama

    pancinglama Administrator

    tak de la. mana mampu kulit ;D ;D ;D

    kete masih dlm workshop. buat operation lagi. banyak dah tukar terutamanya yg bersangkutan dgn steering. steering box, rod, tie rod end, bushing dan tah apa2 lagi. termasuk aircond. rabak dibuatnya. luaran tunggu budget lain la nampaknya.
     
  18. ewak

    ewak Arowana

    3 ari lps terserempak sebijik suzuki jimny..
    dh siap mod..taya terkangkang..
    adoii lawanye..comel lote
    tableh tahan daa..

    err xde sesapa nk juai ka..
    thn 96 keatas..rege bwh rm20k
     
  19. pancinglama

    pancinglama Administrator

    jimny mahal la wak.
     
  20. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    area meru byk la Kang...
    boleh kata hari2 saya nampak jimny berkeliaran kek sini...
     

Share This Page