Mencari 4x4

Discussion in 'Kenderaan Lasak ~ MTB, MOTO-X, 4X4' started by pancinglama, Sep 17, 2012.

  1. pancinglama

    pancinglama Administrator

    salam,

    nak minta tolong kawan2 kat pnet ni. saya mencari 4x4 utk kegunaan keladang (alasan) dan memancing. jadi kalau ada yg tau sesiapa nak jual murah2 tu boleh le sms/pm/email/call saya. saya bagi priority utk model2 dibawah ni

    - jimny
    - Land rover shortbase (diesel)
    - jeep

    mcm biasa budget seciput je :)

    duit kopi disediakan.
     
  2. joran huduh

    joran huduh huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!


    salam abg.Man..

    kat sini ada 2 jiminy tahun 1997 RM18 000, tahun 1992 RM15000, mau ka budgget tur? condition marbeless

    duit kopi disediakan.
     
  3. pancinglama

    pancinglama Administrator

    jimny model mana satu tu 413 ke atau 410? pm gambo sikit. lokasi kenderaan kat mana??
     
  4. tuntungturbo

    tuntungturbo Marlin

    Pergh...kalau 413 rm15k, condition tip top, kira muraaaaaahhhhh ooooo.....
     
  5. joran huduh

    joran huduh huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!

    area perak.. 410 rasanye 2 pintu.. 2-2 colour dah touch up... dalam pun adh adjust..heheh
     
  6. pancinglama

    pancinglama Administrator

    kalau mcm tu minta confirmkan dulu modelnya. kalau ok sy boleh minta anak buah sy gi tengok dulu.
     
  7. cooyard

    cooyard Marlin

    area maner? kalu around ipoh, bleh kawe g tgk kan.
     
  8. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    tahniah tuan zaman ;D ;D ;D
     
  9. pancinglama

    pancinglama Administrator

    terima kasih yeop ;D

    TM, hello2 kat teman kalau ada offer yg menarik. land rover short base tu pun cun gak. body lagi mantap. pickup style pun ok.
     

    Attached Files:

  10. ormm

    ormm SKUAD_JORAN TEAM

    cantik land rover tu..
    teringat keta pak mnakan parking tepi rumah dlu..
    tahniah tn krana dpt bini baru... ;D ;D ;D ;D
     
  11. pancinglama

    pancinglama Administrator

    salah faham tuan. sy tengah mencari, masih bujang lagi ;D ;D
    gambar tu cuma contoh je. kalau ada yg mcm tu mmg cantik sesangat.
     
  12. ewak

    ewak Arowana

    kalo x salah thn 90 keatas rasanye sume dh model sj413 1.3cc..kalo btul ada sj413 thn 97 rm18k, murah bangat tuu..aku pon mauuuuuuuu..gilo ngan jimny ;D ;D
     
  13. tuntungturbo

    tuntungturbo Marlin

    Jimny best ooo....
    Nak make up accessories boleh...
    Nak wat offroad pun boleh..
    Kawan punye tak siap2 lagi nih....
    huhuhu...
     
  14. pancinglama

    pancinglama Administrator

    zaman project dulu, jimny ni kereta harian. kat jalan mmg tak glamour, tp kalau offroad senang nak handle. kereta dia pun tak cerewet.

    mcm ni boleh buka pnet group baru - Pnet off roader
     
  15. tuntungturbo

    tuntungturbo Marlin

    Huhu..sekarang ni..jimny dah mcm pisang goreng panas rangup tuan...huhu..
     
  16. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    huhu...bila la eden ade duit lebih plak....
    nak merasa gak ni...
     
  17. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Bestnya lah hai Jimny..tapi kalu nak tarik trailer bot macam tak cukup power plak...nak main lompat2 sambil terbang boleh ler...hehehehee..takpun tuan cari Hilux 1st gen..lagi mantap..kasi jack 3 inci..masuk offset lebar sikit tayar lebar sket..pasang 2 pair spotlight kat bar atas..kasi cat kaler hitam batman....mantoooppppssss ;D
     
  18. mahathir

    mahathir 019-3779299

    Vitara x mau ker.... ;)
     
  19. tuntungturbo

    tuntungturbo Marlin

    Kalau yg besau ske, rega buleh dengar lagi, engine pun kuat....Pajero LO laaa...
    Kalau mau betul2 best, rega pun ade up sket...Land Cruiser II panjang laaa....terbaeeekkkk... ;D ;D
     
  20. mahathir

    mahathir 019-3779299

    2,2 kete nih kuat ooooooo.... dulu masa inforceman selalu pakai kete nih...... kuat kerja...
     

Share This Page