MEMANCING DI TASIK PUTRAJAYA MALAM2

Discussion in 'LOKASI MEMANCING AIR TAWAR YANG ANDA TAHU.' started by moronbeat, Feb 2, 2010.

  1. moronbeat

    moronbeat Bilis

    tadi saya baru balik dari memancing di tasik putrajaya... mula nya ingat nak mancing halal nye kat taman wet land putrajaya, tp di sebab kan dtg sane pon pukul6 ptg and tempat tu pun ttp pkul 7 so mmg tak puas hati lah sy ngn mmbr. so kami beredar dari wet land tu. taim gerak tu plak hujan pula turun. kami dgn naik motor aja berhenti bwh fly over. dgn rasa tak puas hati kami yg k dpt ikan kat wet land tu kami pon jengok2 bwh jambatan fly over tu tgk ada ikan main2. so ape lagi serang lah !!!!! hehe


    p/s dpt baung 2 ekor talapia saiz 2 tapak tangan 2 ekor. dan bnyak yg terlepas sebab bwh fly over tu gelap xde lampu.


    [​IMG]
     
  2. moronbeat

    moronbeat Bilis

    maaf amik gambo kat depan jamban lak hahaha
     
  3. KakiPanceng

    KakiPanceng Pelata

    da kire cantik da tu bro..
    pakai umpan ape??
     
  4. moronbeat

    moronbeat Bilis

    pakai anak ikan n cacing...
    nak sedap pakai pelampung kalau nak mancing bawah fly over tu .
    mmg gelap broo..
     
  5. Samuel8383

    Samuel8383 Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....

    betul kar mancing kat putrajaya tur? nampak macam kat toilet jer??????? hehehe gurau jer ;D


    PS : mancing kat sana free ker? hambo dengar kena bayar rm30 sebulan ???
     
  6. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Cayalah ! dalam toilet pun ada ikan ! ;D ;D jgn marah ye !

    Bro moronbeat, flyover mana satu ? boleh tolong kasi detail lebih tak ?
     
  7. moronbeat

    moronbeat Bilis

    hahahah ingatkn nk amek gambo kat sane tp gelap plak, kang snap2 pic tb2 tgk gmbo balik ada cek pon kat sebelah hahaha.

    tempat yg sy mancing ni tmpt haram. tp kalau kat wet land tu RM20/1kepala kalau tak silap lah.
     
  8. moronbeat

    moronbeat Bilis


    hahahah terkene aku...
    flyover ni dekat dgn wet land tu.. kalau kita nak kluar dari wet land tu mesti lalu fly over nih.
     
  9. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Terima Kasih bro moronbeat !

    Yg 'haram' tu le best ! ada thrill ! ;D ;D
     
  10. moronbeat

    moronbeat Bilis

    nant senang2 kite mancing same jom.
    hehehe sy bnyak yg nak belajar nih. hehehe
     
  11. cbrfhurricane

    cbrfhurricane ex bikers

    Yg 'haram' tu le best ! ada thrill ! ;D ;D
    [/quote]

    Bukan yang haram tapi yang kurang halal ;D ;D ;D
     
  12. Samuel8383

    Samuel8383 Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....

    Bukan yang haram tapi yang kurang halal ;D ;D ;D
    [/quote]

    [​IMG]

    biasanya yang haram tur yang sedap :D tapi jangan kena saman sama pok guard sudah la ;)
     
  13. Anak kaci

    Anak kaci senyum xperlu kata apa2..teruskan mengail..yeahhhh

    Salam..

    Tahniah Bro Moronbeat..yg penting ada hasil..ngeh3..
    Blh mancen ke line situ?? hehehe..
     
  14. skyjuice_4379

    skyjuice_4379 jom le mancing...

    tempat2 yg x leh mancing rasenye bukan sbb ape..
    diorg nak jage kot kebersihan n kekemasan tempat tu...
    ntah la...
    rasenye la....
    tp x pe..ikan tu bkndiorg jage@bg mkn pun...
    so jd hak bersame...
    kui2.... 8) 8)
    tahniah bro...
    leh tdo lena la jwpnye mlm tu ek.. ;D :D ;D
     
  15. manblack

    manblack Tenggiri

    memang btol..kalu nak mancenn kat tasik putrajaya ni kene mancen secara 'haram' baru bestt...kalu dapat ikan pun thrill...kalu terserempak ngan penguatkuasa lagiii thrill....lagi best kalu dapat mancen kat port port tertentu kat situ yang dinamakan 'port larangan'..sebabnya ikan yg akan dapat sumer bagak bagak....untung untung boleh dapat tenggalan,temoleh,sebarau yang saiz 1-3 kelo..
    kalu tak cayer pegi kat ****, tak pun kat jambatan ***** pun best... ataupun bawah jambatan *****, kat ***** pun boleh tahan ganas tomannya.... tapi nak lagi best try kat ****** cuma kat situ 'keras' sikit arr....
    tu arr pengalaman aku yang agaaaakkk slalu meredah port larangan nie....... ;D
     
  16. asik

    asik Tenggiri

    Ala, nih bukan halal haram agama pun.. Nih halal haram kerajaan penguatkuasa jer.. Xder hal.. Dier orang pn manusia Gak.. Hehe..
     
  17. moronbeat

    moronbeat Bilis



    jambatan *****= jambatan masjid ke?
    sy pon ada gak fikir2 gak kalo mancing2 ni tb2 kuar bnde bukan2 takut juga. tp ble strt ikan makan trus ilang rasa takut :D
     
  18. moronbeat

    moronbeat Bilis

    tido sambil sengih2 hehehe
     
  19. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Port ***** ni tak sudi nak kongsi ke bro manblack ??? ;D :D ;D
     
  20. manblack

    manblack Tenggiri

    sanggup ke...kalu sanggup apa salahnyerr...
    kene bersedia arr set untuk dikorbankan kalu ada penguatkuasa.... ;D aku takde halnyerr...kita sesamer abihhkan toman potrajay tu...
    [​IMG]
     

Share This Page