MEMANCING DI JETI STARCRUISE, KIJAL, TERENGGANU

Discussion in 'Perbincangan @ perancangan mengadakan pertandingan' started by jalabelanak, Nov 12, 2009.

Tags: Add Tags
  1. jalabelanak

    jalabelanak Kuantan Novice Angler - Call me : 012-9533815

    Salam ahli2 P.Net Caw. Pantai Timur,

    Ada tak sesiapa yg tau @ ada pengalaman 'menduga arus' sambil mengacau ikan2 di Jeti Starcruise Kijal? Mohon jasa baik tuan2 berkongsi maklumat di sini, hati meronta2 nak ke sana, tp setakat ni tiada maklumat dan ahli komplot yg nak ke sana (mungkin one man show je). Tlg ye sapa2. TQ
     
  2. Suhaimi Ghani

    Suhaimi Ghani Siakap

    Teman duk di Kemaman. Sekiranya datang dari jauh untuk mancing di Jeti Starcruise memang tak berbaloi. Kalau duk disekitar Kijal/Kemaman kira oklah. Sekali ada juga orang buat naik ebek dan gerong. Tempat tu hari-hari orang gomo.
     
  3. mR_o

    mR_o ngail pah ceroh!!..ke guane?

    best ke tmpt tu?..
     
  4. Abe

    Abe Marlin

    Salam,

    Abe pernah 2-3 kali mancing kat jeti tu masa dok kat awana kijal tu (rumah company) pendapat abe..kurang memberansangkan....kalau mencandat sotong leh laa...pakai candat baang besi lepas tu cocok ikan dan cadat.
    Elok cari tempat lain..contohnya sungai kemasik atau sungai kemaman..ada siakap merah...kat jeti tu...sesekali ada la naik cupak atau cermin.

    tu hanya pendapat abe yang pernah mancing kat situ sekitar tahun 2000-2002..sekarang mungkin lain.
     
  5. myziteja92

    myziteja92 Bilis

    Salam,bro?..
    Ambe ne asal dr kemaman,dn mmg minat sngat2 la dlm bdg memancing ne,untk pngetahuan bro,dh dlm lingkungan 3thn ambe mncing di jeti awana,lau kat citu kena pada skillnye dn keadaan air yg comel,berarus dn kna pd musimnya..ebek,gerongblang,pari dn mcm2la..akn menjergah jeti awna,.tntang mcingan appollo pula bro perlu mperlajari teknik kmpg dngan Buatan sendri..mst bro puahati dngan hasilnyer..Inyalah jikalau bro inginkan prtlgan ambe blh tlg..untk mlpaskn gian mlyn ikn djeti awana kelak..kol me 0148412843,myzikman ;D
     
  6. gero5217

    gero5217 name:azrul panggil jer gero

    salam bro...kawan pun minat gak mancing kat sini.......makmertua org cukai.....sekali sekala ade balik cukai.......leh mancing skali....ok ke..... ;D
     
  7. myziteja92

    myziteja92 Bilis

    Bleh sangat2..lau lg ramai geng pancing nk joint lg best..blh mpelajari skill mmbuat appllo sendiri..ambe blh tlg ajarkan skillnye,tentang mncandat sotong tu mmg ad dijeti awana ne..bln trbaik untk mncndat pd bln 4 hngga bln 8..air agak jernih..Msa ne la kta kna brmlm dijeti..mst seronok bro.. ;D
     
  8. uitmcivil

    uitmcivil Jigging, Casting POPPing

    jom2 komplot...kawei gi kuala terengganu raya cina neh...bos bagi cuti seminggu...tak tau buat apa...ahad kawan dah free kat sana
     
  9. mR_o

    mR_o ngail pah ceroh!!..ke guane?

    ahad tu dah ondaway nk blk ke temerloh dah..hoho.
     
  10. myziteja92

    myziteja92 Bilis

    Wat mase nie xbgus Lau g jeti..musim tekujuh x abis lg..laut brgelora..bro,angin timur laut msih melanda di cini..

    msa ne aktiviti pling best men cast di paya2,tasik2 jelah menjadi..cmne..

    0148412843..
     
  11. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

  12. uitmcivil

    uitmcivil Jigging, Casting POPPing

    boleh gak...tue la kiranya...mana2 yang boleh...sebab nak jalan2 tempat orang...tengok keadaan sana...tapi nak mengcast je la kot...ade ke bro?klu ade nanti kawei roger moh...
     
  13. gero5217

    gero5217 name:azrul panggil jer gero

    nanti kawan ade cukai......leh roger tuan...igt bulan 5 kut.....
     
  14. myziteja92

    myziteja92 Bilis

    Bulan 5 comel r tuh..musim dh reda..ombak xkuat dh..msim tenggara tue..cntik la bro..,

    lau kki p.net nk joint pn blh komplot rmai2 sergah jeti awana kijal..bln 5 nie..ambe blh Tnjukan skill2nya. ;D
     
  15. jalabelanak

    jalabelanak Kuantan Novice Angler - Call me : 012-9533815

    Ok tuan, apa2 nanti tlg info2 ye....kalau dah lama geram kat jeti tu
     
  16. mergasa

    mergasa ni kecik je

    kalo aku blk kemaman...leh kontek sape nk ke jeti tu?
     
  17. myziteja92

    myziteja92 Bilis

    salam..dah lama ak xmsyuk laman nie..maaflaa aku ngah sibuk..mcm mana ngan projet nak komplot jeti awana ..cam xjadik jer. :D,skrang SOTONG dah ader dah jarang2,bleh laa wat layang,men appolo pun dah OK gak..bagi sapa nak g sana..try laa contek aku ye..0148412843 myzi,tapi kalo bleh sebelu kol SMS dulu ye.pknalkan diri,ak ada msalah skit ngan no phone luar kemaman,,k harap pham.
     
  18. SELVA Marine

    SELVA Marine THE FLYING SHARK>>>>>>>>>>>

    jeti star cruise port klang aku tau....hehe.
    port gemang and jenak saiz AAA..

    ;D ;D
     
  19. shahrizal

    shahrizal Maxis:0123278702 #Shah Alam-Tapah-Bukit Payong

    salam semua..alhamdulillah..ade jugak mmber2 pnet kat area saner,senang nak komplot..port pun cantek2.. ;D
     
  20. myziteja92

    myziteja92 Bilis

    ::) salam,ape cter bro,tadi ambe g sergah jeti awana kijal,,untuk pengetahuan bro skrg keadaan cuaca sudah makin baik untuk komplot jeti,sotong ketupat dah ada bleh la test bermlm di jeti,bagi pancingan mlm pula banyak ikan baracuda myengah jeti berumpankan sotong jarum hidup,.camner bla nak komplot..jalabelanak, ambe on jer.
     

Share This Page