mancing HARUAN!!!!!.......pagi ke?...petang ke?...malam?

Discussion in 'Pertanyaan, Panduan & Soal Jawab mengenai pancing' started by budakjiwang, Nov 12, 2010.

  1. budakjiwang

    budakjiwang ~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~

    nk tye waktu yg sesuai nak mancing haruan dan umpan paling sesuai digunakan....mintak otai2x membantu ;D
     
  2. deviljinz

    deviljinz Marlin

    mancing haruan xkira masa bang...janji ada umpan die layan....ada org suka sebelah pagi ngan petang...malam pun ada tapi jarang la bab takut ular makan umpan katak hidup aje... ;D
     
  3. bird

    bird Patin Sg. Dengkil

    nak mancing kt mane..??? jom ajak teman skali..
     
  4. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Sememangnya awal pagi gan senja paling best, ikan galak makan umpan, cuaca pun kureng panas !

    Tapi pernah gak nambak orang casting tengah hari, dapat juga haruan besar punya !

    Umpan kena ikut port, kalu katak hidup mana port pun boleh, kalu gewang/sp terbatas pulok sebab benda ni kena ada air baru 'hidup' dan seterusnya pikat haruan !
    Harap dapat menolong ........................................................................................... tapi kalu ajak casting sekali laaaaaagi bagus ! ;D ;D
     
  5. ras

    ras ras@pancing.net

    biasanya bila matahari x de,sbb air sejuk,haruan baru keluar lubuk,try petang,trend tempat den time2 maghrib lah,p jangan amalkan,nnt x solat lah jawabnye,hehe
     
  6. tawau

    tawau 0176057781

    mancing masa waktu pagi (7 - 9 pagi - permukaan air masih kira sejuk)sesuai atau lepas hujan renyai renyai....waktu petang pulkak selepas jam 5 petang ke lewat 7 petang, jangan mancing ruan malam nanti lain yang naik :eek:....umpan tengok tempat.....kawasan baru / belum dinodai ::) blh guna gewang / kalau tempat yg selalu di nodai gunalah katan hidup (kadang gewang pun menjadi juga)

    selamat mengilat... ;D ;D ;D
     
  7. anuarahmad

    anuarahmad Aku,Anakbini, Mengai dan Ghuan

    setahu saya...ghuan ni tak ada waktu...janji katak lalu ataih pala ja dia sapu...
    saya penah cuba,pagi,tgh ari,ptg n mlm...Alhamdulillah dapat...
    jgn risau jgn bimbang janji pot 2 ada ikan...Blasah jer.. ;D
     
  8. ras

    ras ras@pancing.net

    try je lah mana2 waktu tu....ada luck dapat jugak........tapi jangan pergi masa hijan lebat dah le ;D ;D ;D ;D,bangau le jadinye nnt
     
  9. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    tatak tuntu mase woooo.. mana maciam mase pun muleh maaaa ;D ;D ;D
     
  10. anuarahmad

    anuarahmad Aku,Anakbini, Mengai dan Ghuan

    ;D ;D ;D
     
  11. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    ;) ;) ;)
     
  12. ras

    ras ras@pancing.net

    ok apek.....gua ada palam :p :p :p :p ;D ;D ;D ;D
     
  13. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    bila nak pegi yek??? time free bole la pegi... selamat mengunjun haruan... ;D ;D ;D
     
  14. FFY

    FFY Marlin

    salam bro semua saya selalu mancing haruan time mkn dia paling best pg dalam jam 5 pg siang kurang sikitlah tapi kalau malam memang best,umpan best metilah katak sebab katak ni memang favourite dia.
     
  15. ras

    ras ras@pancing.net

    5pg????solat le subuh dulu....larik................ ;D ;D ;D
     
  16. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    :D ;D ;D ;D :D
     
  17. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    apa yittu palam.. errrr palam pencucuh kaaa ::) ::) ::) hehehehe ;D ;D ;D
     
  18. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    hehehehe ;D ;D ;D
     
  19. ras

    ras ras@pancing.net

    faham ;D ;D ;D ;D ;D
     
  20. chekob_senjoh

    chekob_senjoh ▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐

    utk sungai yg byk rumput2 rampai2..? gewang ape sesuai? spoon? katak? ???
     

Share This Page