Mancen Di jeti/pantai Pulau Tioman

Discussion in 'Info pemancing' started by atuxx, Jan 12, 2010.

  1. koleng

    koleng Siakap

    ha ag lhh....rasa cm belum g...maklumlh baru jek register...ru nk biasakn ngn forum....tq bro..
     
  2. koleng

    koleng Siakap

    hehehe....btul tu bro....tekek pun ok gak....rilek2 jek kt sana....
     
  3. atuxx

    atuxx Majulah sukan memancing utk Negara

    Fuh byk abuk nk kena bersih kan nih..da lame x masuk.. ;D ;D ;D
    Tak jadik pi Tioman ari tu ats sbb2 teknikal...
     
  4. jimmy85

    jimmy85 Bilis

    bro2 sekalian..nak tanye..paya beach resort ok tak tempatnye? igt nak booking utk trip bln 5 ni.. any suggestion??
     
  5. ajoharis

    ajoharis Marlin

    abis kau pi mana....
     
  6. BuGie

    BuGie ............

    kwn g bulan 6 nie kesane...trip opis...bwk family...

    bleh ke mancen area jeti kg.tekek waktu malam?...
     
  7. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Dulu saya hentam je, petang pulok tu, tapi ni 3 tahun lepas punya cerita ! Sekarang amacam tak tau !
     
  8. jepun

    jepun Bilis

    boleh selagi x kena tangkap...kawasan 2 batu nautika pulau tioman adalah taman laut..nak manceng kat jeti ikut peraturan x bole tp klu nak manceng juga kena le waktu malam..harap2 taman laut x buat rondaan ???
     
  9. BuGie

    BuGie ............

    kalu kene tangkap...ape diaorang buat....
     
  10. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    denda kot ? alat pancing pun layang kot ? ;D
     
  11. BuGie

    BuGie ............

    hehehe...sayang ooo....
     
  12. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Dulu saya p sana dengar orang kata atas jeti TNB pun boleh mancing, jeti ni lagi dekat pada tmn laut ! Tapi malam je.
     
  13. mhfiza

    mhfiza penganyir site.....

    haah..jeti ni leh mancing..tapi malam jele...kalau kene halau tu, baik blk..heee...best kat tioman ni naik bot..kene masa ikan tongkol byk...bakar,cicah air asam..pehhhh....

    kwn awl bln 6 ni nak g...melawat sedara d sana...(padahal nk ambik kesempatan mancing).... ;D ;D
     
  14. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    saya pun nak jadi sedara bro mhfiza leh ka ? hehehe sedara join mancing je ! ;D
     
  15. BuGie

    BuGie ............

    kg.juara bleh mancen tak??...kwn g 12,13,14hb jun nie...

    tuan mhfiza pegi bila....
     
  16. versace_wrc

    versace_wrc hamba mancing kt kolam sg. danga perling ajer...

    Salam,
    Pada bulan 4 yang lepas kawan gi holiday kat Salang. Aktiviti pada waktu malam kawan mancing suke2 kat jeti berumpankan sotong. Set pancing kawan sewa kat kedai mancing (RM25 /24jam deposit RM50, sotong sebungkus RM2). Macam2 set rod & reel ada pandai2 je pilih (brand sederhana Shimano pun ada). Keputusannya 2 malam mancing satu ekor pun tak dapat!! Tapi puas hati dapat lepaskan gian sambil menghirup udara malam yang segar!
     
  17. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    kumpau mungkin time bukan air pasang surut kot ?
     
  18. versace_wrc

    versace_wrc hamba mancing kt kolam sg. danga perling ajer...

    A'a timing tak kena lor
     
  19. BuGie

    BuGie ............

    sedikit hasil ngail kt kg.juara baru2 nie...umpan sotong.
    [​IMG]

    sori, gambo gelap sbb pakai talipon cap ayam..
     
  20. mhfiza

    mhfiza penganyir site.....


    tuan bugie..sy da pegi ari tu 7-9 jun ( kg tekek)...mmg best..mancing kerisi jek..tapi balik bakr mmg sodap....sebenarny byk port kat sekitar tekek tu nak mancing..tapi lokasi tu kene pandai2 le...dekat ngan taman laut tu pun bleh mancing..tapi mlm lee..(naik bot xde enjin yek=dayung) heee
    masa kawan snorkeling siap jupe ikan ade matakil ngn kabel tu...dasyat....

    kat salang tu, sewa bot pastu mancing kat depan skit..layan kerisi...
     

Share This Page