Mana Dapat Nickname Anda???

Discussion in 'Kedai Kopi' started by ejoy_burger, Jul 24, 2009.

  1. Pital

    Pital Bilis

    Asmkm...nme sye ahmad shahrizal kwan2 pggl pital..nme pital 2 ckgu yg kc
     
  2. pak jem

    pak jem Bilis

    nick awok pak jem...umo mude tp udoh kengkawan dlu gemo panggil teman ghope tu....mcm da tua pulok...hahahha
     
  3. jelawat

    jelawat Tenggiri

    Name samaran:Jelawat,Kawan yang bagi gelaran tu.Pakai je lah.
     
  4. ichiban82

    ichiban82 Bilis

    Salam..
    name btul : Zul
    name dlm KPN :ichiban82
    Mne dpt nick name tu..dulunye sye bljar kat jpun dri tahun 82-87, aku time tu suke sgt lh pkai T-shirt
    yg tertulis ichi ban (makne dlm bm=nombor satu) wlau kat mne2 aku di jln2 aku dok pkai bju jnis tu,
    so ape lgi kewn2 aku pon dok panggil aku zul ichiban...
    Bila balik.. aku join dgn Matsushita d Sg Way...kat stu terlalulah bnyak plk lah name zul.
    Mse aku dok kat rumh bujang, aku ni suka sgt lh bli mjlh Gila-Gila, dn kat situ ade plak lh cerita Yushumura Wantanebe yg pegang pedang samurai...perangai aku pon gile2 skit mse tu ape lgi.. member rumah/tpt kje
    pon dia org pnggil nme aku zul watanabe...kekdg watanabe jer!!
    Dlm forum ni aku gune "ichiban82" sempene bju T-shirt keramat yg aku dok pkai mse tahun 82 dulu...
    kenangan indah (maboroshi no omoiide)..
     
  5. mesen murah

    mesen murah Bilis

    salam...
    nama slalu kekwn pggl din/jai/zeck je.
    dlm pnet ni pakai nick mesen murah sbb semua kekili/rod yg kwn ade semua yg berharga murah je... huhu
    ade gak member yg suh apgred tp kwn wat x tau je.. bkn sbb kedekut ke ape tp prinsip kwn mancing
    ialah ikan x kira ape jenis peralatan pon yg kita guna, klu dia nak mkn dia bedal jugak...
    bkn niat nak mengata sesapa... cuma kwn dah biasa cara mcm ni sbb tu trus guna nick mesen murah
    tu je... janji hepi mancing... hehehe...
     
  6. BloodRedAro

    BloodRedAro Bilis

    salam 1malaysia

    BloodRedAro a.k.a melie
    nama penuh saya hasmiliwari (nama pelik cket pasal mak owg t'ganu + abah owg jawa) ;D ;D
    mane dapat nickname BloodRedAro tuh?sebenarnye sy minat memelihara ikan arowana nih dari kecik2 lagik....alhamdulillah baru skrg ade rezeki dpt laa bela ikan nie...dah 2ekor tp yg 1st tu dah arwah dah...
    arowana kaler merah nie ade chili red, super red dan blood red...saya mmg berkenan sangat aro jenis blood red nie...sal tu dpt nickname BloodRedAro....Aro plak singkatan untuk arowana....dia punye kaler merah yg menyerlah mcm darah tu yg buat saya xleh tido laa mengagumi kebesaran ciptaan Allah nie...insyaallah kalo ade rezeki boleh laa sambar lagi sekor jenis blood red nie...
     
  7. sazekage

    sazekage Tenggiri

    salam bro..kawan pn minat jgk dgn aro wrne merah ni..antara byk2 aro mne yg pling cun ekh?

    nickname SAZEKAGE ni dpt sbb sy ni minat gaara dlm cte anime naruto sjak dlu lg..
    sbb dye dh jd KAZEKAGE jd nk kasik matching dgn nme sy yg start huruf S trus sy bubuh SAZEKAGE..
    tu aje..
    sekian~
     
  8. tupai tanah

    tupai tanah mancen, mancen juga tiba waktu solat jangan lupa

    nama penoh : mohd juakhir bin hassan

    nama panggilan kampong masa ada abah dgn mak dulu : joe

    nama pangilan masa dlm keja dulu : jawa

    tapi semua tu tak sesuai nak masuk dalam pnet ni. Masa raya china lepas masa kemas rumah mak mertua jumpa lah anak tupai 2 eko. masa tu belum tumbuh bulu lg. sebab kesian nak buang bela la dia sampai sekarang. Dah besar sikit rupa nya dia ni tupai tanah. manjanya bukan main suka duduk celah ketiak...

    dapat lah nama nickname tupai tanah.....

    ada kat umah sekarang....
     
  9. Airell_Cipuddin

    Airell_Cipuddin Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..

    Nama Penuh:Mohd Abd Fadhil Bin Abd Rahman
    Asal:Kelate Sang Pahlawan Merah
    Nama Di Kelate:Angah Anak No 2 Dari 3 Beradik
    Dalam PCN:Airell Cipuddin
    (Airell:Minat Mana Tu Ambik Dalam Citer Misi Xx-Ray)
    (Cipuddin:Nama Kucing Ambo...)
    Hehheheheh....
    Dalam PCN:Airell Cipuddin
    Dalam FB :Angah Cipuddin
     
  10. Pengail Baru

    Pengail Baru 013.244.8847 (KL)

    nama penuh zaidil akbar bin md. said... mana dapat nick Pengail Baru..? sebab mmg pon baru sangat cebur hobi nie.. ;D ;D ;D ;D
     
  11. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Nama penuh: Ahmad Tarmidzi Bin Mokhtar
    Lahir pada: 13 March

    So nick namenya jadilah : ATM13 ;D
     
  12. jai peon

    jai peon Marlin

    nama dlm i.C : Sujaini Bin Samiran.
    nick name : Jai Peon...
    mcm ne dpt..
    sbb wa kje sebagai piyun (despacth )...
    kasi modi sikit jadi lh jai peon(versi jawa)
    he he he... ;D
     
  13. nohara

    nohara Jemuduk

    nickname- nohara

    peminat cerita shin chan....name bapak shin chan nohara...pipi anak saya macam pipi chin chan....so nickname saye nohara...hahahaha

    nama betul= saifulizuan
     
  14. HIM GADONG

    HIM GADONG Marlin

    nickname -him gadong.

    nama abd Rahim tinggal di taman gadong, nak senang cerita jadilah HIM GADONG
     
  15. KOMA

    KOMA Bangau ITU biasa...

    Tumpang lalu gak....

    Nama betul Muhamad Zawawi, Time Sekolah mbr panggey Awie Kong, Time Kerja Awie Blackcats (QCC Group), Nick KOMA nih dapat masa zaman MIRC dulu-dulu n bekas kilang aku pernah BANNED aku dari menghampiri PC kompeni sebab aku HACK semata-mata nak main MIRC nih hehehehehehehe masa tu aku guna nick KOMA ni laaa..... so kekal sampai sekarang.
     
  16. Ajiaji

    Ajiaji Siakap

    nak menyebok gak lah...
    Nama ori kawe sebenaqnya Ahmad

    Bila balik dari "sana" dulu, kawan2 dok panggil Haji. Ishh, terasa berat rasanya nak bawak tittle tu pasal umo belum masuk 30 lg masa tu. satu hari masa dok jigging, kawe dpt seekoq ikan ajiaji yg comey lote.... kalau pakai nama ajiaji pun ok gak, tumpang cover line.
    Terus la lekat sampai skrg... ;D
     
  17. PewiraSesat

    PewiraSesat Bereh bohhhh

    Tumpang Sikit bleh kn...

    Nama ori kawe Aizuddin Faiz..

    Asal pewira tu sebab saya join Silat Gayong.. Tapi jadi PewiraSesat sebab dulu selalu pakai nick ni masa main DoTA di universiti..
    Sebelum ni pakai nick lain main game dan hero saya selalu masuk hutan dalam game.. dan tak tolong orang lain kena bantai.. orang panggil hero sesat... gabungan kedua-duanya jadik PewiraSesat... Sekian... ;D ;D
     
  18. toman bunga

    toman bunga Marlin

    teman pulak name sebernar FARIS AIMAN BIN SULIMAN

    dapat nickname ni sebab hari tu gi kedai ikan jumpe anak toman bunga tengok harge rm75 teman pun tekejut la sbb tu lah dpt nickname ni
     
  19. Anak_Wetan

    Anak_Wetan Dimana ade air Disitu ade ikan

    Name sebenar : Aniq Iman

    Dapat name:sebab dulu sepupu nak buat team bola name anak wetan (anak timur)
     
  20. Siparipari

    Siparipari Marlin

    Nama penuh : Mohd Zambri b. Salleh.
    Ikan pling byk dpt dr dulu, pari. Penah trun 3jam je 5 kor pari dpt. Mber yg ikut pun ckp, ko ni dukun pari ke ape?. Mane lubuk ikan tu je lekat, jd amik nama 'siparipari' tu wat kenangan..
     

Share This Page