Mana Dapat Nickname Anda???

Discussion in 'Kedai Kopi' started by ejoy_burger, Jul 24, 2009.

  1. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    Saja saya buka ruangan ni untuk kongsi info kepada semua ahli disini...
    Kalau kita tengok dalam forum kita ni macam2 nama ada...
    dan tentunya ada cerita disebalik nickname anda itu...
    kongsikan kepada kami cerita disebalik nickname anda itu (sekiranya tidak keberatan)
    sebagai permulaan saya akan ceritakan darimana saya dapat nickname saya ini...


    Nickname : ejoy_burger


    Nama saya Faizul Zahry... dikalangan kengkawan ramai yang panggil zul atau ejoy... dan burger tu
    adalah bisnes sampingan saya sejak 8 tahun lepas... jadi disitula saya dapat nama ejoy_burger tu.... ;D ;D
     
  2. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    nama sy RASYIDI....pangil SYIDI aka. CD.....

    GTXX tu nama bini no2 sy....

    [​IMG]
     
  3. Dawie

    Dawie Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....

    nick saya Dawie...

    nama betol..Mohd Bidawi Asmuni..

    so saya ambek singkatan Bidawi tu la..tambah E je..
     
  4. tebaipipi

    tebaipipi p mengai d sungai

    Dapat menewaskan tebal pipi 2kg (gambar) ketika mancing gelama..(set ringan / pinjam anak kwn punya)....kepuasan yg sukar digambarkan (bagi kwn lee..)...so itulah tebal pipi pertama dlm sejarah mancing dan belum menyusul yg kedua..(takat ni..). Bila join P.net dah x tau nak boh apa nama...pikiaq punya pikiaq...teringat lak kat ikan tu...(perlawanan)...maka ujudlah nama TEBAIPIPI..(demi menyesuaikan ngan lidah utara kwn)....he..hee..(kwn nye trademark).

    Nama tol : Mohd Shafi Ismail
     
  5. jonak hunter

    jonak hunter mancen selagi terdayo

    Saya lak nama betul Azalil Putera...... :)
    Jonak Hunter tu sobab den gomar ngail Jenahak
    org Nogori 9 panggil Jonak......he3 ;)
     
  6. jaanmajal

    jaanmajal Better Reel for Better Value....

    JAAN - JANGAN

    MAJAL - DIPAKSA
     
  7. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    Itu nama timangan saya yg betul..singkatan dari ejaan hujung nama. nama tu glamer masa bebudak dan time dekolah dulu..tapi tak sekarang. Saya memang harapkan panggilan tu dari kengkawan..saya rasa lebih selesa tapi lain pulak dia org..sejak bekerja ni dan berpindah lokasi..nama jadi lain..dia org panggil saya syed..sempena sebutan kat pangkal nama..syed hamizak. ;)kat sini pun tak kesah laa kalau nak panggil syed atau jat.
     
  8. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    EDEN NI DAH TUA ORG PANGGIL ARI..

    MEMUDO DULU ARIEE ( EERIEE )

    GLAMOR NYA NICKNAME LAH...WOO WOOO WOOO ;D ;D ;D


    CDGTXX : dorang tnya mana dapat nickname JORAN MALURI..
     
  9. Joe

    Joe Marlin

    Nick name...Joe...sebab memang nama betul pun....James Bond ehhh...ehhh...silap..silap...Hamid..Joe Hamid... ;D ;D ;D
     
  10. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    JORAN TAKAN TAK TAHU KUT...

    MALURI , TEMPAT TIGAL LE CD..

    TAKAN NAK LETAK ,

    ROD MALURI , BATANG PANCIN MALURI . KEH KEHH KEHHH ??? ??? ???
     
  11. siful

    siful ' Carilah Diri..Di Dalam Diri '

    Hahaha...menarik nii...

    nick name : siful

    nama kosong : epul

    nama penuh : shaiful nizam bin ngadani

    sobab guna nama siful adalah ingin tahu cara sebenar mamancing air masin dan tawar sehingga pandai...jadi letak nama SIFU dan L di belakang...'L' utk baru nak belajar...dapat la ilham nama ' siful '..nanti kalu dah pandai pun tetap guna nick ni jgk...hehehe ;D ;D
     
  12. GT Boyz

    GT Boyz Catch N' Release....

    Namo boto den dalam surat beranak ngan IC = Mohd Nazri Abdul Rani
    Kalau sedaro maro panggil den along yo sobab den anak sulung omak abah den...
    Tapi klu dh berkumpul reramai kek kg, den dinaiktaraf sedaro maro den dgn gelaran along bosar sobab dh tontu dlm sepupu sepapat den ado ghamai laie yg dapek pangkat along secara otomatik tanpa perlu bukak agensi pinjaman wang haram...hehe!!
    Kalau kek tompek kojo ngan kat area umah den, diorg panggil den dgn gelaran lobai...
    Cumo kek forum nie tah camno tah den tertarik ngan nick name GT Boyz...
    Yang pasti, nikmat layan tarik sang GT ternyata menyeronokkan dpd nikmat kumpau kek atas jeti... ngeh3!! ;D
    Dan gelaran Boyz dihujungnya takkan den terangkan jugak....
    Cumo eh....masih bolum ado laie si Girlz yg sudi singgah di hati den nie...huhuhu!!!
     
  13. aszlan

    aszlan Gila Jenggo

    nama aku: hazlan
    nama bini aku: norhasanah

    di konbine kn jadik ler aszlan
     
  14. pok dik

    pok dik jika ke rinduan call 0162826501

    kawan nyer panjang cerita...

    dulu dok asrama....

    sebab orang kedah banyak nama shukri... bikin kompius la.... bash kawan pun ada 3 orang shukri...

    jadi sambung nama bapak... shukri pakdik, shukri pakya. shukri pakdin...

    lama kelamaan nama shukri tu terus hilang ....

    tinggak pakdik,pakya dan pakdin ja....

    so lekat la nama bapak kami sampai sekarang....

    bila masuk upm, banyak pulak kawan2 dari pantai timur....

    biasak la depa ni... pak depa panggik pok....

    so pak dik tu terus jadi pok dik....

    ada yang nakal lagi siap pi eja nama kawan pork dick..... ciss... nakal sungguh orang itu....

    sekian.....
     
  15. GENOSIDE

    GENOSIDE Biar gila manceng, jangan gila babeng

    Nama penuh : Ahmad Roslan
    Nama Samaran P.Net : GENOSIDE / GENO

    Kawan suke bace komik jepun @ manga...pastu mase register P.Net, kawan tak tau nak pakai name ape...tetibe teringat satu karekter manga ni, macho...hensem, kacak, segak bergaya....name pun best...so kawan terus jek pakai name ni, GENOSIDE.... ;D ;D ;D
     
  16. uehammer2

    uehammer2 EuHammer

    heehhehe...
    namo den Nizam..name glamer ijam jer...yg pasal
    euhammer tu..sebab ada kisah lucu..
    dulu den ado g mancin laut kek dungun..(memula mancin laut dulu ler) ada mamat ni dapat ler
    ikan yu (bosa gak)...so dio suh den amik kayu nak hantam ini yu ...den x jumpo so.. apo ajo yg dokek
    dongan den la...den capai hammer tukang tu,den ulo kek dio..punyo la dio bobulu nengok'an den maso tu...heheheheheh.....peh tu 2-3 bulan lopeh
    g kopong sajer ronder2 jumpo lak rod jigging eupro hammer 2..tringat nostalgia kek dungun tu..
    tu yg jadi:-
    euhammer tu
    eu = yu = shark+hammer = tukul =hammerhead

    p/s:- ader sentimentel value tu

    sekian
     
  17. Dawie

    Dawie Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....

    nick name tuan kan potocol..bukannye sahir ;D
     
  18. Saya pulak.. Hmmm..

    Tengah tengok2 PNet ni dulu bulan 11 tahun lepaih.. Best jugak. Nama ada macam2. Ada sorang tu taru nama di jerung sopan. Sakit perut saya gelak tengok nama dia. Saya pun pikiaq. Aku nak pakai nama apa haa.( Flash Back sat ) Teringat masa duk kola perlis dulu tahun 90. Ikut abang pi memukat di perairan langkawi, banyak dapat semilang karang,haluih2.. Banyakkk.. Abang saya cakap, semilang karang ni bisa. Hang jaga baik2. Jangan sampai kena sengat dia. Haaa saya pun pakailah nama Semilang Karang ni.Tapi saya langsung x bisa.. Cuma besa-besa jaa...hahahhahaha
     
  19. BuGie

    BuGie ............

    saya plak....

    nick nie memang dh digunapakai sejak awal sekolah menengah lagi.....mula2...macam tak best nick tuh...tapi...memikirkan nick tu cam rare jer....orang pun senang nak kenal...takyah nak pikir 3,4 kali nak ingat balik sape orangnyer.......hheee.....
     
  20. wawi

    wawi Marlin

    nama btul sy mohamad sharkawi b. muhd sabri...membe panggil wie,awie,atau shark...masa skolah dulu membe panggl shark.... 8)...wawi tu kira mudah panggil la kot... ;D ;D...nak bubuh shark takut membe2 gerun lak :D
     

Share This Page