macammana nak tukaq password

Discussion in 'Panduan, Pertanyaan, Pandangan, Aduan & Cadangan u' started by haruan tepen, Jul 21, 2011.

  1. haruan tepen

    haruan tepen haruan tepen

    salam saya terlupa password semasa mendaftar .. naseb baik telah di savekan .. tapi saya nak tahu mcm mana nak tukaq password baru.. kerana bila antivirus perlu di scan semua data yg di simpan akan hilang jadi bila nak masok semula di sini perlu isi semula password.. saya dah cek dalam email tapi x ada butiran lanjut setiap acc yg di buka .. harap boleh bantu saya sebelom saya scan pc saya ini terima kasih
     
  2. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    kat menu atas tu, pegi kat

    Profile > Modify Profile > Account Related Settings > Change Password > Verify Password ...
     
  3. haruan tepen

    haruan tepen haruan tepen

    tuan saya dah cuba .. tapi masaalah nya diminta current pasword.. yg tu lah terlupa jadi mcm mana nak tukaq klu x isi current pasword tu
     
  4. teinmomo

    teinmomo "love it learn it "

    betul
     
  5. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    oooo ok...then...logout > 'Forgot Your Password'...dia akan reset password dan hantar emel 'default' password baru...

    ataupun...

    PM (Personal Message) tuan Global Moderator > cdgtxx, minta dia resetkan password tuan... ;)
     
  6. haruan tepen

    haruan tepen haruan tepen

    terima kasih tuan ok sekarang jugak saya akan pm beliau
     
  7. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    harap membantu... ;) ;D
     
  8. teinmomo

    teinmomo "love it learn it "


    terer ar abg kupy nih
     
  9. haruan tepen

    haruan tepen haruan tepen

    nampak nya tuan global moderator tidak online.. saya mencuba logout tapi tidak pula terjumpa perkataan forgot your password tu ?? boleh bantu saya tuan
     
  10. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    hackers.... terel ar ;D ;D ;D
     
  11. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    cuba neh tuan...

    LANGKAH PERTAMA
    [​IMG]

    LANGKAH KEDUA
    [​IMG]

    LANGKAH KETIGA
    [​IMG]

     
  12. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    banyak lar...kihkihkih...sangap ni wey...xtau na merempit topik mana lagi dah...hahaha...[​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  13. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    kih3x....... sama la..... hari ni semua geng H***-H*** tido...... semua masuk [​IMG]
     
  14. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    hehehehe...teman tido pon pc ni ja... ;D
     
  15. haruan tepen

    haruan tepen haruan tepen

    terima kasih tuan kopytiam ... saya dengan cermerlang gemilang terbilang berjaya menukaq password.. ;D
     
  16. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    huh.... teman lambat lagi nak tido ngan PC..
     
  17. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    [​IMG]...gembira dapat membantu...semoga tuan HT terus ceria berporem bersama pnet...[​IMG]
     
  18. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    hehehe...lambat lagi yer tuan berudu...hehehe... ;D
     
  19. selayanggroup

    selayanggroup Marlin

    masalah dah selesai ...
     
  20. haruan tepen

    haruan tepen haruan tepen

    ya masaalah dah sesai.. semestinya akan saya berporum disini kerana di sini landasan terbaik utk berkongsi segala ilmu dan belajaq ilmu.. dah banyak porum saya masok setakat ini hanya sini yg terbaik saya lihat.. terima kasih kepada semua yg menjayakan porum ini .. sekarang nak pi memburu haruan ni hehehe harap dapat hasil nanti saya post kan pic terbaru .. sekian jumpa lagi ;D
     

Share This Page