macamana nak jual barang?

Discussion in 'Panduan, Pertanyaan, Pandangan, Aduan & Cadangan u' started by tppaziz, Jan 21, 2010.

  1. tppaziz

    tppaziz lion

    aku ada barang nak jual kat sini. tapi caranya macamana tak tau. sape2 boleh tolong.
     
  2. kail sejengkal

    kail sejengkal REMBAU-SEREMBAN-N.SEMBILAN

    salam bro..setahu saya klu nak jual barang post bro mesti dah mencapai 50posting,dan berstatus siakap..means,bro aktif dlu dlm forum ni,baru leh bt urusniaga,,harap dpt membantu.. ;) ;)
     
  3. jerung bin hitam

    jerung bin hitam update terbaru aktiviti BongkarLubok di facebook

    kalau dah cukup 50 point laman forum untuk jual beli baru keluar...hihihi ;D
     
  4. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    Salam tuan tppaziz...
    Sudahkah anda masuk ke laman Salam Perkenalan terlebih dahulu???
    Rasanya selepas tuan register untuk menjadi ahli pancing.net pun
    ada diberi tahu sebelum membuat apa2 posting masuk ke laman Salam Perkenalan terlebih dahulu...
    Perkara ini bukanlah wajib... Cuma menjadi tradisi pancing.net...

    Mengenai perkara menjual pula tuan disyaratkan untuk mendapat posting lebih daripada 50 posting
    dahulu.. Dan kemudian barulah thread Menjual itu akan muncul dengan sendirinya... Ini kerana
    kami tidak menggalakkan orang yang tidak dikenali menjual apa2 barang disini kerana risikonya tinggi..
    Lagipun kalau dah mengenali antara satu sama lain, urusan jual beli tuan akan menjadi lebih mudah
    dan lebih dipercayai sedikit... Apa2pun selamat berforum...
     
  5. lampamjawa

    lampamjawa Bilis

    Ooo... Patut x boleh nk tgk barang2 yg dijual.....
     
  6. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Hahahaha tuan lampamjawa kena 48 posting lagi ;)
    Teruskan usaha kamu ...
    Lagi pon pnet bukan hanya utk kita jual barang aje ;D
     
  7. bujok basah

    bujok basah Bersama Sifu Pak Hassan Persatuan Memancing Klang

    Yang dah banyak posting ni ..... x ada pulak barang yang nak dijual .... ;D
     
  8. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Barang cap ayam itik kasi free pon olang takmo wei ;D :D ;D
     

Share This Page