Macam-macam Raya 2011 [ Aiik ... ada part 5 pulok ? Update page 7 ]

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by manba_nkk, Sep 6, 2011.

Tags: Add Tags
  1. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Part 1
    06.09.2011

    Raya standard, semua ahli keluarga yg balik kumpul di rumah orang tua : Father in-law = MERIAH
    [​IMG]


    Gambar kenangan satu Syawal
    [​IMG]


    Nasi ayam : menu khas dari abang ipar = BEST
    [​IMG]


    Part 2

    Hari pertama sampai kampong tak dapat turun sebab baru lepas hujan.

    Satu Syawal lepas gian kat sungai kecil belakang rumah

    Tengas daun n seluang, semua sememangnya saiz comel dlm port ni.
    [​IMG]


    Hasil dari saya gan anak buah
    [​IMG]


    Along posing gan tengas daun
    [​IMG]


    Adik ipar, kdn, anak dapat tau hasil lumayan petang semalam, terus takleh tahan, serang sungai belakang rumah = SYIOK

    Puteri saya pon kena racun
    [​IMG]


    Last-last dia yg champion
    [​IMG]


    Adik ipar n anak buah tahan jaring, dapat lauk special [ bukan ayam bukan rendang bukan lemang ... ]
    [​IMG]


    Tengah usahakan part 3, harap maaf kerana terpaksa tunggu



    Part 3
    07.09.2011

    Balik kampong kdn tak sah kalu tak gail atas sangkar member kat Jerantut Ferry !

    Hari pertama air sungai teruk, benuh gan teh tarik, mujur 2 hari lepas tu ok, maka apa lagi nak di tunggu : SERANG


    [​IMG]
    Tilan : isi memang sedap tapi benci sebab ia akan telan habis mata kail !


    [​IMG]
    Jenggo, sepit kecil sebab betina ;D ;D ;D





    Part 4 - preview sikit dulu ;D


    Air Terjun Bekelah dekat Maran, Pahang

    [​IMG]
    ~ 20 minit trekking dari tempat parking kereta

    [​IMG]
    Port piknik disebelah car-park, air cetek sesuai utk kanak-kanak je

    [​IMG]
    Air Terjun kembar : CUN
    Sampai sini saya dah hampir give-up, maklumlah enjin laaama TAPI adik ipar kata kita takan yesal apabila tiba di 'puncak' nanti


    Update pada 08.09.2011

    Sebahagian gambar yg saya snap, ada banyak laaagi
    [​IMG]


    [​IMG]





    Update lagi
    09.09.2011

    [​IMG]
    Laluan trek tu ada betul-betul tepi batu/air, ada dlm semak [ Mungkin sebab puasa lama takde orang p ]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]





    Latest update
    12.09.2011




    [​IMG]


    Alam semulajadi dah begitu cantik, air bukit begitu sejuk, manaleh tahan wei ... :p :p :p
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]



    Apa yg adik ipar kata sebelum mulanya trekking MEMANG BETUL : kamu takan menyesal bila tiba diatas nanti !
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]



    Air terjun tertinggi ni sememangnya cun gila ! Cuma kolam situ nambak terlalu dalam, adik ipar yg pernah banyak kali datang pun tak berani turun !


    Sebab tanpa persiapan rapi maka hanya dgn cacing sahaja [ tu pon sampai tempat parking baru nak cari cacing, dgn screw driver pulok tu, adoiiiii ], ni je hasilnya : ntah ikan apa ?
    [​IMG]
    [​IMG]


    Ada peluang nanti pasti mau ripit, nak juga cari kelah ke tengas ke :p :p
    Kalu bermalam laaaaagi best !


    Terima kasih pada semua yg sudi ikuti report bersiri ini, maaf juga pada kamu semua sebab lewat disiapkan !





    Errrr ..... dah siap ke report ni ? Tajuk tu tulis part 5 tu apa benda ?
    ;D
     
  2. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    Re: Macam-macam Raya 2011

    wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh............beraya sakan..........memancing sakan,.............
     
  3. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Pancing.net

    Ye ye repot kuar, ye ye.. Gambar menantu yg sorg ni xtepek pun ;D
     
  4. mrsyuko

    mrsyuko "TU DIA DOK ADA"

    Re: Macam-macam Raya 2011

    Bestnya raya Tuan Mamba kita nii.... raya2 jgk..mancing selit skali..hehe ;D ;D tahniah hasil terbaik!! ;D
     
  5. mzaharm

    mzaharm Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh

    Re: Macam-macam Raya 2011

    tahniah
     
  6. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Re: Macam-macam Raya 2011

    Terima kasih bro mrsyuko !

    Ada yg laaaagi bagus kat part 3 & 4, saja simpan the best for last ;D ;D


    Thank You bro ZAHAR !
     
  7. kimie

    kimie Marlin

    Re: Macam-macam Raya 2011

    nie yang den dengki nie.... ::) ::) ::)
     
  8. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Pancing.net

    Aku lg dengki pasal aku xdpt nk g sg selangor, tensen.. Tahniah la Ydp, bak le sekor dua
     
  9. kimie

    kimie Marlin

    Re: Pancing.net

    kikiki....errr aku nak lebih ckit pizzz
     
  10. mrsyuko

    mrsyuko "TU DIA DOK ADA"

    Re: Macam-macam Raya 2011

    Ni yg x sabo nii...relax2 cool...yg best for last ek... ::) ::)
     
  11. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Pancing.net

    Kita g umah Ydp , hehe
     
  12. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    Re: Pancing.net

    buwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk......
     
  13. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Pancing.net

    Haha
     
  14. teinmomo

    teinmomo "love it learn it "

    Re: Macam-macam Raya 2011

    fuh...betul2 beraya kali nih abg man nih......keekkekekkekee
     
  15. Ryzal Bawal hunter

    Ryzal Bawal hunter lelap time.....bye2

    Re: Macam-macam Raya 2011

    ;D ;D
     
  16. MAN - CHING

    MAN - CHING Telepon saya klu nk g casting 0133994616

    Re: Macam-macam Raya 2011

    intro best je...tunjuk sekor...pastu ,tu dia sekuali...hahahhaha...

    apa-apa pon tahniah...berjaya meracun ajak family menjiwai pancing ni..hehehhe

    tahniahhh...best-best...nak lagi...

    :D :D :D 8) :eek: :D ;D ;D
     
  17. tmnahar

    tmnahar Marlin

    Re: Macam-macam Raya 2011

    salam
    tahniah abg Manba
    raya pon mancen hehehe
    siap satu keluarga lagi
     
  18. MAN - CHING

    MAN - CHING Telepon saya klu nk g casting 0133994616

    Re: Macam-macam Raya 2011

    edisi seterusnyaer?....jgn sebulan skali plak...hehehhee ;D ;D
     
  19. sham82

    sham82 SAT 17 - 0163389386

    Re: Macam-macam Raya 2011

    ini tul memancing raya...hehe..best2..tahniah tuan ydp..mana part 3 ni... ;D
     
  20. ilhamasong

    ilhamasong 017-777-3677 Lanun Johor

    Re: Macam-macam Raya 2011

    wah bestnya abg mamba..... raya best mancing pun best bersama keluarga hehee ;D
     

Share This Page