Lubuk toman puncak perdana

Discussion in 'LOKASI MEMANCING AIR TAWAR YANG ANDA TAHU.' started by XeLL, Oct 11, 2012.

  1. XeLL

    XeLL Bilis

    Salam semua,

    Juz nk tnya ada x sesapa pnah try pancing toman dkt kolam lepas skit dari uitm puncak perdana tu, mggu lepas sy g try dgn kwn nk mancing toman area tu tp dia xsentuh pn, tp toman siap main2 lg lagi ats air.

    Ktorang guna anak keli, kot2 sape2 pnah try pancing toman dkt situ mntak tips2 skit. Hahaha!
     
  2. man_kaloi

    man_kaloi mancing-bangau-mancing

    sebelah kanan ke kiri jalan tuan.? Kalau yg besebelahan ngan perumahan tu. Sepat banyak. Toman dulu2 adelah. Sekarang dah pupus.
     
  3. KOMA

    KOMA Bangau ITU biasa...

    Toman kat sini(sebelah kaw perumahan) mmg sombong.... macam pernah guna tapi x dilayan... mgu lepas pun ada gi sini lepak n layan Peacock Bass. alhamdulillah... ada hasil...
    Arini nak gi lagi sini... petang skit kot..
    OoOoOoOo... bro yg mein gewang kat port belah tepi jalan tu kan..... ?
    Pernah tengok cina main Toman pakai anak keli, cicak kobeng, daging dada ayam slice.... n daging bab1... :eek: :eek: :eek:.... hehehe
    Paling besar pernah tengok katy sini... besar peha duk main tepi... SOMBONG oOoOooOooOOoOooOo...
     
  4. KOMA

    KOMA Bangau ITU biasa...

    hasil arini x mengecewakan...
    1 pikok dalam 500g,
    1 Keli dalam 600g ....
    1 tilapia dalam 2Kg cam tu....
    Umpan udang beras aka udang akuarium beli kat belakang aerpot subang...
    Khamis nih g lagi... main dari pagi sampai potang..... komplot 3 org... nak join... halo2 la...
     
  5. daqlie

    daqlie DFD reporting....

    macam menarik jek aktiviti tuan koma nih... ;)
     
  6. KOMA

    KOMA Bangau ITU biasa...

    MemBOTTOM jer.... Tuan Daqlie...
    ;D ;D ;D
     
  7. daqlie

    daqlie DFD reporting....

    xkisah pon.. leh masuk jer ape kaedah pancingan.. xreti bole mntk tuan ajar.. ;D ;D
     
  8. KOMA

    KOMA Bangau ITU biasa...

    InsyaALLAH... jika ada kelapangan n ada jodoh kita membottom sesama....

    ;D ;D ;D

    [/quote]

    xkisah pon.. leh masuk jer ape kaedah pancingan.. xreti bole mntk tuan ajar.. ;D ;D
    [/quote]
     
  9. norhisham

    norhisham Marlin

    salam tuan kat tasik sebelah kaw hutan tu saya pernah kena tapi toman tu berjaya melarikan rapala
     
  10. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Woww sifu mau minta orang ajar ;D :eek: ;D


    Ikan lepas no hal tapi gewang killer tu yg mahal wei ;D ;) ;D
     
  11. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    menarik dan tertarik....
    dah pi menerai tapi hampessss...
     
  12. KOMA

    KOMA Bangau ITU biasa...

    Umpan Universal kat sini... Udang Beras.... malam pun ada can Patin ngap.... area sebelah perumahan tu.... Asal nyer sangkar ikan diorang pecah tu yg ada patin.. ni kawan dengar dari mulut owner sendiri... time paling best utk patin kul 530-800pm jer... time lain xponah dapat. Rekod teman patin 6 eko saiz 2kilo pakai umpan putih. Awas jugak... perambut 30lb pun putus beb..
    Umpan pelet kepal 2 mata pun menjadi jugak.
     
  13. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    30lb pon putus ? Ni monster aje boleh buat wei !
    Bro KOMA, umpan putih tu apa ? Udang putih kot ? Tapi patin ngap ke udang ? ;D ;) ;D
     
  14. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    aiyo.... ini port manyak reba kat bawah..... tiap kali dok casting sini memang kumpau sesaje ;D ;D ;D
     
  15. angler_gaban

    angler_gaban Tenggiri

    kalau casting memang manyak susah mau makan..kena kasi ikan keli baru mau..susah mau pancing sana la..
     
  16. KOMA

    KOMA Bangau ITU biasa...

    Search kat P.net umpan putih... InsyaAllah tuan jumpa.
    Td kat cerakah ada pemancing dapat mekong pakai lampam saya sendiri tengok die baling umpan n release mekong tu....... Mekong makan ker lampam?

     
  17. XeLL

    XeLL Bilis

    sy baru g balik port nie mggu lepas, ternyata toman tu still ade, bley timbul 2 3 kali kt kawasan blah utan tu, yg panasnya xusik langsung anak keli yg sy letak, frust menonggeng tgk dia dok bakar line dpn kita..hhahahahah!
     
  18. daqlie

    daqlie DFD reporting....

    Lagi menarik ni.. :eek: :eek: :eek:
     
  19. norhisham

    norhisham Marlin

    menarik ..tertarik ... apalagi jom la kasik meleeetooopp ;D ;D ;D
     
  20. CasterPelik

    CasterPelik Bilis

    Apo khabar.. Toman2 kt sana ad lg dak?
     

Share This Page