LUBUK IKAN HARUAN

Discussion in 'Info pemancing' started by tequila, Oct 23, 2014.

  1. tequila

    tequila never been better out from the office and fishing

    assalamualaikum warga P.Net...

    ada sesiapa yang tau dimana tempat boleh memancing ikan haruan..?! sekitar selangor... kawasan dan negeri jiran... saya sedang mencari haruan untuk isteri yang bakal bersalin tak lama lagi. cadangan hari ahad ni nak pergi memancing... tapi tak tau tempat... ada sesiapa yang boleh tolong..?! atau ada sesiapa yang pergi mancing haruan..?! boleh sama sama ikut..? join sekali...
     
  2. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    tuan dok area mn?
    kalau bgtau detail dalam ni mau kena tuba dgn abg manba ;D ;D ;D
     
  3. tequila

    tequila never been better out from the office and fishing

    saya tinggal di gombak. memang tak tau ler mana nak mancing haruan ni... ada tempat boleh kita komplot sama sama...
     
  4. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Aiyakkkk patut le tadi makan time pon rasa lain macam aje ;D :D ;D
    Sekali nama dah naik da ;) ;D ;)

    Kalu tuan tequila betol mau haruan boleh p Bagan Datok, ajak saya pon boleh [ saya leh kongsi duit petrol tapi ikan semua kamu ambil ], pasti tuan PS pon mau ikut :p :p

    Cuma satu je takut air tinggi sebab hujan nanti hasil kurang ;D :D ;D
     
  5. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    gombak ye, susah jgk tu.
    kt bagan datok mmg byk tp jauh pulak
    kt puchong boleh x? ahad pagi @ petang pun xpe.
    kalau nk kasi angguk kapla ;D ;D
     
  6. tequila

    tequila never been better out from the office and fishing

    pernah memancing kat hutan melintang & bagan datok sebelum ni. hasil memang memuaskan. kalau betul ada spot cantik, boleh jer kita pergi ahad ni... insyaallah... kereta boleh redah ke tempatnya..?! kalau jalan tak berapa nak cantik, risau gak nak redah kereta... kereta antik... :D


    kalau ada port cantik kat pucong, boleh jer pergi ahad ni... insyaallah... tak yah pergi jauh jauh... pucong kat area mana..?!
     
  7. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Ada 3 tempat
    Taman Mas Puchong, Lombong Kg Aman, Saujana Puchong.
    Kalau ada hasil Alhamdulillah, kalau xde nk buat camner.
    Pakai katak S.A.S, FFrog, Mini Mouse, mini toad, dll
    Nak hasil cepat pakai je katak @ cicak betul, paling mujarab.
     
  8. tequila

    tequila never been better out from the office and fishing

    cun... ahad ni kita pergi carik haruan... boleh..?! lepas subuh saya keluar dari gombak... saya lagi suka guna umpan cicak... lagipun tak baik bunuh katak... tapi kalau cicak sunat bunuhnya... ;D

    lombong kampung aman tu tasik prima ke apa..?!
     
  9. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    betul tu
    lombong kg aman tu bukan tasik prima, lombong ni bersebelahan dgn port taman mas
     
  10. tequila

    tequila never been better out from the office and fishing

    cantikkkk... ahad ni kita pergi boleh..?! dari pagi... menjelang tgh hari kalau tak berapa berhasil... saya nak cuba kat jalan kebun klang... nak ikut jom sekali... tapi kalau kat sana pun tak berapa berhasil jugak... minggu depan kita cuba set ke bagan datok... pergi sekali dengan Manba... amacam..?! ;)
     
  11. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Ok Set, InsyaAllah klu xde halangan minggu depan ke bagan datok
     
  12. tequila

    tequila never been better out from the office and fishing

    ahad ni kita main kat pucong dulu la... kasi halo halo 0123848758...
     
  13. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Kalu takde hasil kasi tuba sama itu portlah ;D :eek: ;D

    Kalu ada rezeki dah casting 3 port yg disebut tu ada le curut sikit kan tuan PS ? ;D ;D ;D

    BD takleh suka-suka p, kena tau air dulu, lagi pon kalu p hari Ahad nanti time balik terpaksa beli roti woooooo ;D :D ;D
     
  14. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    as salam dn pagi jumaat
    err tompang lalu

    sebutt menuba haruan....kot ada yg timbuii bole kutip masuk goni hee hee
     
  15. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Tuan tequila ajak tuan ASt cari haruan, kompom balik gan pecah guni punya hasil ;) ;)
     
  16. tequila

    tequila never been better out from the office and fishing

    jom ler kita sama sama mencari ahad ni... PS... manba... AST... meramaikan lagi majlis... kan elok kalau berjemaah... hahaha... saya keluar dari gombak lepas subuh terus ke pucong... sarapan kat sana... lepas tu terus lempar cicak... :D
     
  17. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    InsyaAllah sy bawak ayah dan adik sy, caster tegar haruan, siap buat bisnes haruan lagi.
    Cuma kali ni sesaje seronok cari haruan.
     
  18. tequila

    tequila never been better out from the office and fishing

    cun! nanti saya halo halo... nak jumpa kat mana..?! nanti kita main main whatsapp... share location... dalam pukul 7 atau 8 pagi saya sampai pucong... insyaallah...
     
  19. pikor

    pikor Nak gi mancin ajak le teman 0192008083

    salam yop raye depavali baru ni teman ade ke sementa klang port tu bnyk ruan yop mike masuk ikot komplek rakan muda sementa terus je ke dlm smpi kunci air no 12 port nye di situ je try je di kunci air tu belah kg nelayan tu bkn belah parit ke kebun sawit tu, ruan nye idup kat air payau tp jge2 ikan buntal ngaco nnti hahahaha... kat parit tepi jalan paip pon ade kat tasik2 tepi jln sekitar jln batu aran pon ade cube je yop bnyk port situ insya Allah ade rezeki isteri mike nnti ;D ;D ;D
     
  20. tequila

    tequila never been better out from the office and fishing

    noted and thank you... dah google kejap tadi... nampak dah tempatnya... ;D
     

Share This Page