lombong2 dkt dengkil

Discussion in 'Air Tawar' started by doe, Mar 26, 2010.

  1. doe

    doe seremban-kajang

    sape penah mancing kt sane.. ??? ???
    ikan ape yg ade kt sane...??? ???
    umpan ape boleh guna kt sane..??? ???
    boleh ke mancing kt sane..??? ???
     
  2. papamafia

    papamafia Kuala terengganu - kertih - negeri sembilan

    den lum pernah sampai laie lombong sanun...
     
  3. doe

    doe seremban-kajang

    hahaha...ari2 den bru lalu sanun...
    pas2 nmpk ado byk lombong...
    p xnmpk org mancing...
    2 yg nk tanyo 2...tompek 2 ado ikan x..??
     
  4. gunnery

    gunnery Bilis

    kalau setakat lombong kat dengkil tu banyak, yg senang pegi bawah jambatan meng hala ke putrajaya tu,,tapi situ ikan dia kurang skit,pernah try skali aja situ, anak ikan pun jarang nampak, 1 lagi kawasan lombong kat bt 18,,kat laluan erl, masuk kedalam skit,lagi luas dan banyak lombong mana mana boleh pileh tapi masalah skit, ikan sini kureng skit makan umpan, ada gak nampak bayang ikan besar besar,tapi yg slalu makan semua kecik kecik,
     
  5. doe

    doe seremban-kajang

    okeh...tenkiu...
     
  6. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

  7. asam pedas

    asam pedas 017-2486293..sms/call for casting..hehe

    salam...lombong kat dengkil ni kat kawasan mane..??yg dekat projek korek pasir tu ke..??
     
  8. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    ;D ;D ;D
     
  9. terus rempuh

    terus rempuh casting or die

    assalam,

    saya ni bekerje area putrajaya-dengkil.
    so ade tau la sikit2 pasal lokasi memancing di lombong2.
    tapi sekarang ni xde geng la.selalu sorang2.
    so kalau ade nak pergi petang2..kite komplot la same2..
    tapi xnak la berendam..nak yang cast2 sahaje..
    NAK? TERUS REMPUH!

    ni ade sedikit hasil yg di cast.
     

    Attached Files:

  10. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    terus rempuh...port cantik kat belakang gambor tu...
    jom komplot dgn teman... ;)
     
  11. terus rempuh

    terus rempuh casting or die

    Boleh..tapi sye xde mesin..mesin ni pun pinjam kawan.
    Tgglkan no. Yg boleh hambe hubungi..
     
  12. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    sy pun takde mesin....cuma mesin jahit jer yg ade... ;D ;D ;D

    ni no teman 0192555609... ;)
     
  13. Shaz

    Shaz ade rezeki dr NYA, maka ada la hasil pancingan....

    tempt ne kami pangil lombog lam talk.port ne syok ada trubol,tman,ruan, lmpam,talapia bunga/belang sepat siam mcm2 la.tp dah kureg skag dh jd port smpah haram.kaki jaring pn dh mula msk kbelakangan ne.tp hr 2 dah kn sound dgn otai kg semarang kat situ.2 bln lpas stakat mcing lmpam bser2 2 tpak tgn ok je leh la dpt 6 7eko...
     
  14. bird

    bird Patin Sg. Dengkil

    aku suka mancing jenggo kt lombong dengkil ni.. ;D
     
  15. Shaz

    Shaz ade rezeki dr NYA, maka ada la hasil pancingan....

    port ne 2.x nah dpt lg ne jengo kat lmbg dgkel
     
  16. terus rempuh

    terus rempuh casting or die

    Ni pun da ade kilang simen..xtau la halal ke x..tapi kalau cine ni,berani je..klo da kene,die rasuah.dan lepas..jahanam saye tgk lombong ni td.byk smph.
    Boleh x kalau saya letup kan kilang tu?
    Panas hati tgk sampah2 yg dihasilkan.
    Saya ade bukti yg diorg ni buang sampah seperti kace2,besi,sampah,kayu,dll..
     
  17. bird

    bird Patin Sg. Dengkil

    report je kt aduan rakyat.. biar karam sigh walia pi terjah...
     
  18. terus rempuh

    terus rempuh casting or die

    xpandai la....kalau sorang due je..diorang xlayan
     
  19. Shaz

    Shaz ade rezeki dr NYA, maka ada la hasil pancingan....

    lmbg belah mane tuan...meh kasi tau.sbb den jg kalu lmbg kat erl 2
     
  20. terus rempuh

    terus rempuh casting or die

    jom komplot sesame
     

Share This Page