Lelong2 handphone classic

Discussion in '~PASAR KARAT~' started by uTp_angler, Jan 2, 2014.

  1. New item
    Harga termasuk pos
    Warranty sebulan
    Pm untuk gambar ~ 01825994404

    Nokia 7370 rm250
    Sony W550i rm250
    Ericson er500 rm430
    Motorola 3g rm250
    Engage qd rm240
    Ngage Arena rm330
    Nokia 3300 rm280
    Nokia 7610 rm230
    Motorola v3i rm220
    Nokia 8250 rm160
    Nokia 7610 rm230
    Engage qd rm240
    Nokia 8850 rm230
    Motorola V3i rm210
    Ericson er500 rm430
    Nokia 9300i rm460
    Nokia 6110 rm250
    Nokia 5300 rm230
    3310,8310,8210,8250,1100,2100,6100,3100 rm160
    Nokia 7110 rm260,
    motorola v70 rm230,
    motorola v3x rm230,
    Nokia 9300i rm460,
    Nokia 5300 rm230,
    Nokia 6600 rm230,
    Arena rm320,
    Nokia 8310 rm160,
    Nokia 8850 rm230,
    Nokia 8250 rm160,
    Nokia 8210 rm160,
    motorola V3i rm210,
    Ericsson T28 rm250
    Ericsson T29 rm260
    Ericsson T39 rm270
    Nokia 9500 rm510
    Nokia 5300 rm230
    Nokia 7360 rm200
    Nokia 6230i rm210
    Nokia 6101i rm200
    Nokia 3100 rm160
    Nokia 8310 rm160
    Nokia 8250 rm160
    Motorola V70 rm230
    Motorola A845 rm230
    Motorola v3i rm210
    Nokia 8210 rm160
     
  2. Promosi besar kaw2 mcm mulut ikan tongsan

    5 pembeli terawal, dapat diskaun rm10

    Mari3 :)
     
  3. kunyitz

    kunyitz SABAR itu subur...

    Bump...hmmmm cam salah kedaii jerni... :D
     
  4. salah ye, sori lah bro, sepatutnya kat mana ni?
     
  5. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    salam tuan...kawan dah alihkan ke pasar karat...dan mohon patuhi rules lar yer...as per below:

    tempoh 24 jam dari sekarang...

    Kepada semua ahli Pancing.net.

    Pihak Pentadbiran Pnet telah pun berbincang setelah mendapat cadangan dari beberapa forumer berkenaan topik jual beli.
    Sejak kebelakangan ini topik jual beli ini telah banyak disalah gunakan seperti ketiadaan maklumat lengkap serta gambar.
    Oleh itu pihak pentadbiran telah bersetuju utk mengenakan beberapa syarat tambahan bagi mereka yang ingin menjual barangan mereka disini.

    --------------------------------------------------------------------------------------------

    SYARAT2 & PERATURAN UNTUK BERNIAGA DI P.NET :


    1- Perlu meletakkan maklumat lengkap berkenaan barang yang hendak dijual.

    Jenis barang :__________
    Model :__________
    Tahun dibeli :__________ (jika ingat)
    Usia barang :__________
    Warranty :__________ (jika masih ada)
    Lokasi penjual :__________
    No. Tel :__________
    Urusan jual beli :__________
    Harga Jualan :__________
    Kualiti barang : __________ (markah penuh ialah 10)

    2- Perlu meletakaan sekurang2nya sekeping gambar barangan yang ingin dijual.

    3- Gambar perlulah yang original dari penjual dan tidak dicopy paste dari sumber internet.
    (kecuali gambar oleh peniaga itu sendiri yang ada diiklankan ditempat yang lain- sila berikan link)

    4- Setiap topik yg gagal mengikuti setiap syarat yang diberikan dalam tempoh 24jam, maka topik itu akan di'DELETE'.

    5- Para forumer bolehlah menggunakan button "REPORT TO MODERATOR" bagg melaporkan topik yg tidak mengikuti syarat yang telah ditetapkan.

    --------------------------------------------------------------------------------------------

    CONTOH UNTUK MENGIKLANKAN BARANGAN :


    [​IMG]

    Jenis barang :Fishing reel
    Model :DAIWA BG30
    Tahun dibeli :1995
    Usia barang :16 tahun (ditgn penjual....beli baru)
    Warranty :tiada
    Lokasi penjual :kajang
    No. Tel :017-1234567
    Urusan jual beli :COD, Post+ RM20
    Harga Jualan :RM900.00
    Kualiti barang : 9/10 (calar2 sikit tu biasa la)
     
  6. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    ;D ;D ;D
     
  7. hanok_hikang

    hanok_hikang Tenggiri

    mak ai banyaknye telefon..
    memang klasik..murah2..
    boleh ke nak jadi broker..hehehe
     

Share This Page