LAND BASE FISHING DI TASIK RABAN

Discussion in 'Air Tawar' started by Sid 18, Oct 19, 2012.

  1. Sid 18

    Sid 18 Bilis

    a'kum kepade semue otai2 pancing.net.saye nk bertanye,kt tasik raban tu,kalau nk memancing land base tu ok x?dan boleh tak sesape bgtau port mane yg terbaik nk land base fishing kt situ.sebab sblm ni saye try kt hentian kt jambatan tu je.benjol je.harap dapat dibantu.
     
  2. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    soryla, aku pun nk tahu jugak info ni
    nk tanya ni, tasik ni kat area mana ye?
    mcm mn nk pegi ke sana?
     
  3. kaneshiro

    kaneshiro Jemuduk

    kalo x salah tasik raban ni kat perak dekat dgn lenggong...kalo dri tol kuala straight je jalan ke gerik...
     
  4. CikguZaini

    CikguZaini Tenggiri

    yup tasik raban ni mmg area lenggong..kalo lalu jambatan raja nazrin dari kuala kangsar nk ke gerik leh nmpk tasik ni kat belah kiri..tp skrg ikan krg dh cni..bnyk sngt pukat yg dibentangkan di tasik ini..
     
  5. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Cuba PM bro Iguana,dia biasa main sini
     
  6. CikguZaini

    CikguZaini Tenggiri

    teman pon biase main area tu sbb ngajor kat lenggong tu..kalo stakat men landbase ni hrpn agak tipis nk dpt ikan melainkan kalo bottom..kalo casting biase nek bot je..sbb kdg pukat die psg dkt2 ngan tebing..nk cast pon jenoh..
     
    eizam likes this.
  7. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Kalau mcm tu kenal kot dgn Cikgu Nahar@Pokcik mengajar kat Grik tu
     
  8. CikguZaini

    CikguZaini Tenggiri

    xbape sure la bro..sbb tman ni bru2 lg menceburi casting2 ni..kalo otai2 casting ni mmg xbrape knal..maklumla org bru..
     
  9. abu_melayu

    abu_melayu اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي ÙˆÙ

    Takpe,skrg tak kenal,lama2 dah komplot dgn sesiapa dan terserempak kenal nanti
     
  10. CikguZaini

    CikguZaini Tenggiri

    harap2 begitu lah..skrg ni pon geng casting kat tasik raban tu dh berkurangan sbb ade yg dh pindah skolah n ade yg bini bru branak..so kne le cari geng baru..heheh
     
  11. LUNASIA

    LUNASIA Siakap

    assalam Cikgu Zaini

    saya minat nak try casting kt tasik raban tu...
    klu bole cari bot...blh kita try casting guna bot,...
    menarik kot...






    p/s.. no hengpong saya 019-8888060
    mat lunas
     
    eizam likes this.
  12. cengkelik

    cengkelik Bilis

    Salam semua menarik juga tapic ini ,

    Kalau balik kampung isteri saya memang confirm saya akan cast kat sini, biasanya landbase je laa. Pernah suatu ketika berjumpa dengan Otai Iguana dgn ahli komplotnya kat sini.

    Dulu-dulu tak ramai caster kat sini, tapi sekarang dah ramai tiap kali balik kampung saya dapat tengok perkembangannya. Majulah sukan memancing utk negara.
     
  13. LUNASIA

    LUNASIA Siakap

    bro cengkelik...
    try la recce2 pot menarik utk casting..
    nanti bole kita plan program terjah
    bminat sgt nak try cari haruan bagak kt tasik raban ni...
     
  14. CikguZaini

    CikguZaini Tenggiri

    Lame udah xmancing di raban ni sejak dapat pindah balik kampung..kot kalo ade sape2 nk berkomplot roger2 la ye..kalo nk boating pon lg ok..hehe
     
  15. LUNASIA

    LUNASIA Siakap

    CikguZaini dah pindah ke mana skg ni?
     
  16. CikguZaini

    CikguZaini Tenggiri

    Saya pindah lumut dah..tp kalo nk ngajak ke raban bleh aje..hehe
     
  17. LUNASIA

    LUNASIA Siakap

    cikgu zaini ada contact boatman ke kt tasik raban?
    rasanya skg ni kena kaki panjang cari ruan....sb lokasi berdekatan mcm kurang sambutan dah...
     
    eizam likes this.
  18. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Haha bro lunasia nk sgt info bot dri cikgu zaini sampai dua kali post, sbnarnya kita leh delete atau tukar apapa je posting kita
     
  19. LUNASIA

    LUNASIA Siakap

    terjah ruan kt tasik raban ni apa cerita?
    ada sapa2 nak lead keee?
     
  20. eizam

    eizam Marlin

    ambe baru dua kali cast kat tasik raban... boating...
    tapi x sebrapa tau sgt area situ... main terjah jer..

    zam slalu ke Kg. Beng...
    follow pakej sana...
     

Share This Page