LAMPU SULUH - HEAD LAMP....???

Discussion in 'Info pemancing' started by joran maluri, Mar 6, 2011.

  1. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    LAMPU SULUH - HEAD LAMP....???

    MANA EFECTIVE.....

    SEKARANG MADE IN CHINA BANYAK....

    EDEN GUNA HEADLAMP PETZL MADE IN AUSTRIA ... RM 46.00 ;D

    LAMPU COLEMAN PON ADA - 4 BATERI A TAHAN 24 JAM ....RM 120.00
     
  2. ajoharis

    ajoharis Marlin

    tepek gambolah abe ajie....
    macam best aje...
    kawan punya cina made... rechargeble....
     
  3. nidzam94

    nidzam94 FREEEEEEEEDOM......

    ar2 tepek gmbr lh sy pun nk tngok mcm mne ropenye
     
  4. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    kwn guna china mali, mod pakai repflector and led luxeon rebel 2..water resistant.
    batt pakai gel rechargable 6v4Amp...power consumtion 200++mA, tahan 10-12jam full brightness.

    lampu suluh flood lamp(krypton bulb) pun kwn mod pakai gel rechagable tahan 4-5jam..

    petzel tu best gak kecil dan comel...kwn takde yg tu ;D ;D
     
  5. blue_merlin

    blue_merlin ada trip jalan

    kawe guna cina mari gak beli kat uptown dana kota je
     
  6. azamamsamad

    azamamsamad Siakap

    ;D ::) salam semua kawan kawan,,,, ni saya nak balik cuti ke malaysia ni,,, just nak kongsi info laa, kat beijing ni berlambak sangat laa lampu untuk mancing... yg paling terbaru pon ada,, power giler,,, kalau kekawan nak saya belikan,, beresss, tak da masalah,, cuma send laa picture lampu mana yg berkenaan dan saya carikan,, harga memang murah sesangat,,,
    saya akan balik awal june ni,, my parents kat cheras dan mother in law kat beruas,, okey
     
  7. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    bro azamamsamad......better kalo bro yg tepek gambo kek sini.....kang kalo kitoran gyg bagi gambo kang susah plak nak mencariknye.....bro tepek le gambo 5-6 lai yg baek2 punya.....listkan spec n rege....rasenye ramei yg berminat tuh....sy pon ade nak carik gak headlamp nih.....tp gambo nye mmg xde.....
     
  8. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    saya beli head lamp led made in china jer.... baru rm15.00.... pakai bateri AAx3.... klu bateri habis x ralat nak cas balik ;) ;)
    so far so good.... amik yang kurang fokus punya, klu fokus sgt nanti ikan terkejut....
     
  9. azamamsamad

    azamamsamad Siakap

    ;D salam bro berudu,,, memang betul pendapat tu,,, pakai batery aaa tu senang sikit nak beli,, mana mana kedai ada jual bateri tu,, kalau kat sini laa, headlamp tu boleh laaa dapat dalam rmb16 jee, kalau rm dalam rm7.50 jee, satu lagi ,,, tak pa laa,, nanti saya ambik kan gambar dan tempek kat sini,,, buat pemancing/pemburu haruan,, kat sini ada jual baju (ala macam discovery-ketam alaska tu) depa pakai baju macam overall,, dari kasut bersambung terus ke seluar dan baju,,, warna celoreng dan kasut tu pulak memang tebal dan kuat,, rasanya kalau ular tedung patuk pon tak leh nak masuk siong nyerr, buat pemburu haruan/bujuk,, bolehlah meredah air sehingga paras dada,,, confirm tak basah nyerr,, nanti saya ambik gambar nyerr,, macam macam ada kat sini,, sebut jee laa nak apa,, nanti saya carikan.

    jaket jenama JEEP- khas untuk photograper (leh gak wat mancing) - baru rmb 60 jee
    baju for huntiing- water proof,, lorang keseluruhannya, selaur dan baju (made in new zealand) - baru rmb270 jee
    kasut untuk meredah air,, (macam kasut pua chu kang tu) tapi yang ni sampai lutut,, macamkasut polis trafik laa,, tp tebal dan loreng,, memang sesuai buat meredah paya - rmb 200 jee
    balaclava- dan lain lain,, nanti laa ya
     
  10. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    aduhh....byk sugguh barangan menarik minat ambo...
    bro lari topic sket, boleh tolong tengokan ada tak pisau
    brand "tekut" model HK2025, LK4108, Lk5256B.
     
  11. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    TEMA KASEHHH ATAS UNDANGAN JASA MU DI KENANGGG... ;)
    SAMPAI KL CALLING EDEN KITA MENGETEHHH
    EDEN TMN MALURI CERAS JE..... ;) ;) ;)
     
  12. harimau berantai

    harimau berantai anugerah tuhan..bersama kita menjaganya....

    hehehe den dah sambar dah...kalu x gune utk mancen pon...bleh simpan dalam kete...terlalu banyak kegunaan die....percayelah... ;)
     
  13. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    SETUJUUU.......MEMANGG GUNA ;D
     
  14. pancinglama

    pancinglama Administrator

    Den guna energizer punya je. 49hengget. guna led jadi battery boleh tahan sehingga 50 jam.
    mcm gambo bawah ni.
    [​IMG]
     
  15. azamamsamad

    azamamsamad Siakap

    salam bro,,,, beresss bro,, nanti saya carikan pisau tu,,, hari ni,, kalau jumpa saya send picture,, okey
     
  16. azamamsamad

    azamamsamad Siakap

    beresss bro,, tunggu je saya balik,, kita pi cari baung kat petaseh hilir,, tau tak,, ikut dam semenyih,, kuala klawang dan terus ke kg petaseh hilir,,, situ mantap gak tu,, rogerr
     
  17. sbbs

    sbbs Tenggiri

    [​IMG]
    ni head lamp yang aku guna
    lampu dapat diadjust ke atas dan ke bawah. so tak sakit ler kepala nak tunduk dan mendongak. tak silap tahun lepoas beli dlm harga RM50++
    guna bateri AAA 3 bijik. lampu LED. ada 3 mode
    tekan satu kali.lampu menyala tp tak terang. mode ke2 lampu makin terang
    mode ke 3 lampu berkelip kelip.
     
  18. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    OK...ROGERR..

    TUAN SBBS BPA HARGANYA....??? ;D ;D
     
  19. azamamsamad

    azamamsamad Siakap

    salam bro,,,, kalau yg macam bro sbbs kata tu,, head lamp boleh adjust tu,, saya dah beli dh,,, dia pakai bateri AAA, ada 3 mode,,, sama juga laaa, harganya kalau kat sini dalam rmb20 je,, rm9.70... tak pa laa,, nanti laa saya balik ke malaysia saya bawa laa berbanyak sikit,, leh sedekah kat kekawan
     
  20. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    NI BETULLL NAK RACUNNN KAWAN2 NI... ::) ::) ;D
     

Share This Page