LAMA AIH X LAYAN FORUM

Discussion in 'Kedai Kopi' started by PB, Nov 25, 2014.

  1. PB

    PB Tenggiri

    ASSALAMUALAIKUM...
    khabre semua...
    lama btoi x masuk forum...
    asyik layan grouk kat FB jer...
    geng Pnet xda komplot ka??
    hahahaha...
     
  2. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Wsalam... Zzzzzzzz zzzzzz
     
  3. terubuk

    terubuk Tenggiri

    Sama lah juga aku ni...
    Semenjak photobucket kena block admin di office terus aku slow down sebab payah nak upload gambar mahu pun tengok gambar...
     
  4. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    huhuhu.... selamat datang tuan tanah.. ;D
     
  5. PB

    PB Tenggiri

    hihi..
    dah jarang berforum dah sebab berFB jer skang...
    hahahaha
     
  6. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    tuan,
    member saya g OFB minggu lepas, dapat 52 ekor talang katanya. Pancingtegar pun naik OFB jugak pada hari yang sama tu.. bila nak merempit kat OFB... rindu nak layan kerapu dgn nemo... huhuhu ;D
     
  7. terubuk

    terubuk Tenggiri

    Forum ni yang leceh nya kalo bab nak upload gambar...
    KEna upload kat site lain pastu baru leh paste link...

    tapi forum ni yang bagusnya senang nak rujuk perbincangan yang dah lepas mahupun nak berbincang dan keep track posting...
     
  8. terubuk

    terubuk Tenggiri

    Lumayan tu...
    Yang pastinya syok fight!!!!!

    Teringin nak ke OFB...
    Dari dulu lagi...

    Tak pa lah... Biarlah ianya jadi angan2 aje la...
     
  9. PB

    PB Tenggiri

    perghhh...
    menarik giler OFB....
    leh amik lesen balaj light jig ngan slow pitch ni...
    hahahah

    hahahahaha...
    btoi...btoi...selak balik thread lama2...
    senang nak cari topik yg dah dibincangkan...
    hihi
     
  10. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    tuan terubuk, jom arr pergi sekali... kalau time ikan apollo banyak, syok ooo.. nak lagi syok bw jala.. settle... ;D
     
  11. hasanal rasyid

    hasanal rasyid puchong permai~~ acid = 0193616247

    WOW Lumayannye hasil :eek: rezeki tu :)

    WOW :eek: Menarik juga tu Trip OFB Tuan Naga ::)
     
  12. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    hari tu nak join team dorang, tapi dah penuh.. tunggu tunggu kalau ada geng pnet buat trip OFB... ;D
     
  13. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    Tuan tanah...oooo tuan tanah...hehe
     
  14. terubuk

    terubuk Tenggiri

    Uhuhuhu.....
    Tak pe la... Kasi orang lain aje la enjoy kat situ..
    Saya ni main kat area Sarawak aje dah le...
     
  15. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    sarawak area mana tuan ? kawan saya ada di betong, sarawak. ada masa ingin sekali pergi melawat dia sambil cari ikan lumek... best oooo ikan lumek tu...
     
  16. terubuk

    terubuk Tenggiri

    Saya ni dok di Kuching...
    Mancing di serata Sarawak... ;D

    Ikan lumek? Kalo kena musimnya boleh aja datang pekena sup...
     
  17. pancinglama

    pancinglama Administrator

    Lumek ikan apa??
     
  18. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    tuan,
    ikan ni memang sedap sangat kalau di goreng, macam keropok. sesuai makan dengan nasi. pantangnya kalau nak goreng jangan basuh dulu ikannya, nanti jadi liat. ikan lumek ni hanya ada di sarawak ( betulkan saya tuan terubuk kalau salah ), biasanya hanya boleh di tuai menggunakan pukat, kalau mancing memang tak dapat la. saya tak pernah makan sup ikan lumek, tetapi kawan saya bgthu ikan ini terbaik buat sup... huhuhuh

    kalau dapat google ikan lumek terus boleh dapat gambarannya tuan...
     
  19. terubuk

    terubuk Tenggiri

    [​IMG]

    Tak pasti lak taburan ikan ni ada tak di semenanjung...
    Memang betul kata Naga Merah tu... Guna pukat aje leh dapat...
    Selain dimakan ianya juga sesuai buat umpan ikan pari...
     
  20. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    terbaikk.. tengok ikan pun dah rasa terliur.. huhuhuhu... ;D
     

Share This Page