Kunang2 mengganas di Sg Buah

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by Bondiana, Dec 7, 2009.

Tags: Add Tags
  1. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    Salam buat warga P. net semua,

    Truutttt....truuutttt....
    Ahh...sapa plak yg telefon nih....

    "Moshi...moshi....Sapa sana cakap."
    " Ayooo...ini selvam la....Sg Buah punya penunggu"
    "Ohh...Apa Pasal ???"
    " Dei sini mari la.......cepat ckit, Itu Kunang2 suda mengamuk la. Saya banyak takut"
    "Wokey...wokey..saya sana pegi sekarang"

    Dikala ketibaan ku.......Kunang2 masih mengamuk lai.....

    [​IMG]

    pahit jerih kemengamukkannya.....

    [​IMG]

    "Lah apasal kau ngamuk nih Kunang2 ???"
    " Mau x ngamuk Pacu 5 KG tuh.....naik patah pinggang. Dah la panaih, Santap x mai lai"
    " Ceh aku ingat apa la tadi....hehehe....5 KG mana???"
    " X dan la aku dh lepaih balik dah hang lambat......nk amik gambaq sensorang nnt org kata apa plak"

    Dan pukul 2:40 ptg maka tibalah sang SANTAP bersama Sang Kancil kesayangan nya....

    SANTAP: " Hiuh...aku x pernah rasa lai nih pacu sg Buah..."
    KUNANG2: " La....sian aku kat kau santap....jap lai aku baling kalau kena aku bagi kat hang....."

    Tah mcm mana lepaih je Kunang2 baling x sempat letak joran .....ZAASSSS....sang pacu trus menerkam...

    BONDIANA: "Hoih....mcmana hang buat trus sambaq"
    KUNANG2: " Aku ada baca skit tadi nih........nah santap amik"

    [​IMG]

    Sang Santap mengayakan jurus menyantapnya, setelah mengumpul tenaga dgn menguyah cengkodok.

    [​IMG]

    Penuh keasyikkan....

    [​IMG]

    [​IMG]

    Hahaha.....pacu aku bwk naik......tapi rod kena sorok...sbb kunang punya....hehehehe

    [​IMG]


    Apa rasa RAPALA RED HEAD nih.....aku rasa mcm nak try makan tgk.....hang rasa sedap x Bond...hehehe

    [​IMG]

    Lepaih ja Santap tarik pacu tuh.....seolah2 pacu2 di sg buah mogok.
    Sebab semua org langsung x naik ikan.....termasuk lah aku....hehehe
    Penat datang dari jauh, xpi huhuhu....x dpt tarik pacu....

    3 Batang rod setia menanti ragutan pacu, malangnya......hampeh.....

    [​IMG]

    Gitulah serba ringkas laporan dari SG buah tanggal 6 disember 2009.
    Komplot yang serba ringkas.
    Apa pun terima kasih buat Kunang2 dan Santap kerana menemani saya memancing......
    walaupun x dapat ikan dan HADIAH MISTERI DARI SANTAP, saya tetap happy......
     
  2. Dawie

    Dawie Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....

    tahniah bond and the gang..

    ko ni bond..pantang berlabuh,mancing je keje ko ek ;D
     
  3. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    hahaha....nasib kau jauh sgt Dawie...kalu x aku sampai mancen ngan kau
     
  4. jebatjohor

    jebatjohor Marlin

    tahniah bond, santap dan kunang2... laporan yg santai, mancen lg santai...

    bile nak test kat johor bond?
     
  5. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    mmmm....kena tgk keadaan kewangan dulu...pastu baru bleh tgk masa lak....insyaallah jebat aku sampai johor aku call kau.
     
  6. jebatjohor

    jebatjohor Marlin

    sblm smpai kena call, da smpai baru nak call, harus x da plan. Nnti mkn McD je :) :)
     
  7. Dawie

    Dawie Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....

    erkk...aku bersara sementara untuk taun ni bond...penat la ;D
     
  8. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    aik lain mcm je bunyi nya tuh
     
  9. lemaxjr

    lemaxjr tak elok joran simpan lama-lama dalam stor.. :-)

    tahniah semua.....
    mintak maaf bertanya..sg buah ni kt mana ye?
     
  10. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    KUNANG BINI KO OKEY ....???

    KORANG LAYAN PACU MACAM LAYAN JAWS LAH PULAK...??? ;D ;D
     
  11. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    Tahniah Bond... Kunang2.... dan Tn santap...
    laporan yg ringkas tp sungguh menceriakan... ;) :D
     
  12. buntal bujur

    buntal bujur Mengey...mengey...mengey...!!!

    janji...keakraban....!!!
     
  13. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    sg buah di BANGI, SELANGOR

    LEBIH TEPAT DI ANGLER'S LOUNGE
     
  14. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    tertunai gak hasrat bond...

    maap sebab tak dapat join.....

    bnyk sgt kenduri nak kena hadir.....
     
  15. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    sungai buah ni terletak kat bukit unggul...jenderam...

    lepas je tasik idaman..ada jematan...trs masuk kiri...

    nama kolam tu anglers lounge..
     
  16. karuk

    karuk Tenggiri

    tak sempat letak terus zasss...tak ingat..
    kunang2 baca pa ek.. doa makan ke doa qunut? ;D ;D

    tahniah :)
     
  17. Bondiana

    Bondiana ....Org Offshore....

    terima kasih... :D :D :D

    haha....tu lah tp yg x best nya KUMPAU la plak...ahaha

    No prob CD.....

    Tahla doa apa tah....aku mintak ckit pn dia x kasi doa tuh.......aku ingat la doa bukak puasa kot...
     
  18. santap

    santap Hidup Ibarat Roda

    hahaha. dapat tarik ikan org pun syok oooo. ;D ;D
     
  19. aruan_tasik

    aruan_tasik Marlin

    jadi gak komplot sg buah nii yerr....ambe tunggu gak ari tu bro ejoy nak wat ke tak nak wat...sbb ari minggu tu balik kajang....kalau ade komplot ingt nak join....tp bila tak der komplot terus jerr diam laa......alih alih ader laporan...aduss kalau PM kawan kanwan leh turun gak hehehehhe
     
  20. mudim

    mudim To be happy people... go fishing -Ganbatté-

    jangan ganas sangat kunang... nanti kena sesumpit baru tau... ;D
     

Share This Page