Tags: Add Tags
  1. ismikayz

    ismikayz Marlin

    Arakian...bermulanya kisah di suatu malam yang dingin...
    seorang pemuda menuju ke satu destinasi yang pasti...
    ya...dia menuju ke [size=10pt][size=10pt]Kolam Siakap Green Paradise Rawang[/size][/size]...
    tapi...sendirian...
    Berbekal beberapa ekor udang yang telah ditogelkan...
    pemuda tersebut melangkah laju menuju port yang dirasakan sesuai...
    "ah...takde orang ke...tiga orang je malam ni? takde ikan ke? Sunyi je..." Pemuda itu bermonolog sendiri...
    Tanpa pemuda itu kesah...tanpa pemuda itu ragu...pemuda itu meneruskan jua niatnya...
    "Tak kisahlah...ade orang ke,takde orang...ade ikan ke takde ikan...yang penting layan dulu..." pemuda itu bermonolog lagi...

    Dari jam 8.30 malam hingga santak ke jam 9.30 malam...tiada aksi sang siakap melarikan umpan...
    "Adeh..penat dah tangan aku casting...mana siakap ni?" bermonolog lagi...timbul persoalan...
    "spot tak sesuai ke? abag kat depan aku dah 2 ekor...aku dari tadi mangkau je..."

    Tanpa berlengah lagi,pemuda itu menukar spot...kali ini berhampiran dengan kincir air yang ada...
    cast punya cast...setelah 3 kali casting tiba-tiba terasa ragutan,perlahan je...ikan kecik ni...
    Dengan pengalaman yang kurang...pemuda itu melakukan strike apabila yakin tali dah di bawa lari...

    kena! Aduh,tebing curam...toleh kiri,toleh kanan..takde tangguk!...lantak..pemuda itu melayan sang siakap yang dah brapa kali melompat atas air...sambil menggeleng2kan kepala...akhirnya sang siakap letih...dengan mudah sang siakap ditarik ke tepi kolam...mak aih...boleh tahan...tapi tak boleh naik lagi...
    nak taknak pemuda tadi paut pipi sang siakap...lempar ke atas...tercabut mata kail dari mulut si siakap...nasib ade rezeki...

    Masa berbaki sejam lebih...pemuda itu casting lagi...dan hasilnya pada malam itu....kat bawah ni ha...ekekeke...letih aku nak tulis panjang2...bukan korang baca pun..hehehe...jgn marah ha...

    [​IMG]
    (Ikan yang paling beso tu 3.2kg je...yang lain dalam 1.5kg ke 2.5kg...ekekeke)
    [​IMG]
    (huhu..cantiknye body beliau berempat..)
    [​IMG]
    (hehe...beratnyelah...gigil tangan aku menahan..edehh!!)

    Lokasi: Kolam siakap Green Paradise
    Masa: 8.30 pm - 11.30 pm
    Tangkapan: 4 eko jer...paling berat 3.2kg, lepas atas air pasai tak hook betul2 5 ekos...aduss!
    Teknik: casting udang kopek dan udang hidup
    Set: Shimano slade dan joran Eupro 5'6", Main line Braided 15lb Spider, Perambut 30lb Sufix
     
  2. buntal bujur

    buntal bujur Mengey...mengey...mengey...!!!

    pergh!!! gilo la u nie..4 ekoq tue...rezeki rezeki...tahniah tahniah!!
    semalam ke bro pegi?
     
  3. mudim

    mudim To be happy people... go fishing -Ganbatté-

    suspen punye suspen.... 4 ekor daaa....
    tahniah bro... dah digulaikan kee..?? ;D ;D

    "siakap...oh! siakap..."
     
  4. ismikayz

    ismikayz Marlin

    hehe..takdelah smpai gile...ekekeke... :p...gi sensorang tu yang giler... ;D ;D ;D
    ha'ah...gi mlm td...2 eko telah selamat diberi kepada anak2 buah di opis...2 eko lg ade dlm peti..tak muat la...ekeke
     
  5. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    isk..isk........takdenya nak ajak kita....
     
  6. ismikayz

    ismikayz Marlin

    Macih...lum lagi...orang bujanglah katakan...ehem!...naye je klu wife aku masuk p.net ni....ekekeke
     
  7. ismikayz

    ismikayz Marlin

    alalalala...jgn majuk ye bro CD...ni g pun tak plan sangat...boring pas blk keje mlm tadi...lein kali kita gi ye...
    marah ejoy kang bro..sy g tak ajak dia..anak murid dah lawan tok guru ni...caaboottttt... :D :D :D
     
  8. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    ok....jumaat mlm sabtu ni amacam...?

    kita cuba try test kolam siakap di semenyih....
     
  9. ismikayz

    ismikayz Marlin

    kolam tu baru cuci bro...ade can gak tu...tapi bro sy ade program malam tu...kene bc doa lak dlm majlis tu...adoila...hehe ;D
     
  10. Potocol

    Potocol PERAK DARUL RIDZUAN

    Cd....anda siapa nak di ajak?????? Dia dah pakar casting tu!!!! ;D ;D ;D ;D
     
  11. fadzil

    fadzil Siakap

    bestnye.... tahniah.. tahniah...
     
  12. ismikayz

    ismikayz Marlin

    adehh!! pedih..pedih...saye budak baru belajo tuan...mana nak sama si kucing Bidan..eh silap..bang Bidan...
    Kolam tu Ejoy yang kenalkan kat sy..huhu... ;D ;D ;D
     
  13. ismikayz

    ismikayz Marlin

    mekacih..tapi best lagi Siakap liar Bro fadzil...bilalah dapat rasa tarikan siakap liar ni... :-[
     
  14. buntal bujur

    buntal bujur Mengey...mengey...mengey...!!!

    takpala..ustaz baca doa byk2 bg bro cd dapat sekap byk2...
     
  15. aiediez

    aiediez Tenggiri

    tahniah2..menarik sungguh ikan 2...aku lagi sedih..x penah langsung rase tarikan siakap liar o kolam..sedih2...asyik rase tarikan semilang je.... :( :( :( :(
     
  16. buntal bujur

    buntal bujur Mengey...mengey...mengey...!!!

    ok la tu bro ikan semilan...bagus lagi dari ank duri atau sarjan...hihihi
     
  17. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    woooooo...... tak ajak akuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....
    aku kucewa... jeles tengok ingat tu.......
    apapun tahniah...!!!

    p/s: tak dapat pergi kong2 kolam pun jadi la... kong2 kena tunda... huhu
     
  18. rossi

    rossi Kih..Kih..Kih..

    [​IMG]

    Tahniah kepada Bro Ismikayz, empat siakap dalam short time dah kira tahap mahaguru ni... ;D ;
    Laporan pun best, buat suspen je..... ;D ;
    [​IMG][​IMG][​IMG]
     
  19. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    satu je aku saspen...
    lu cakap pergi sorang...
    gambar ni saper ambik nih???? mushkil..mushkil...

    [​IMG]
     
  20. ismikayz

    ismikayz Marlin

    hehe,ko jelah teman bro CD, sian dia..takkan dia nak mensiakap sensorang.. ;)
     

Share This Page