Kolam Tadahan Selangor area Jenderam

Discussion in 'Air Tawar' started by Pak Syed, Mar 4, 2014.

  1. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    UPDATE 20.4.2016

    Cuma naik 2 ekor je, 35cm dan 43cm!!!
    Saiz terbesar bawak balik sbb dh lama tak merasa keenakan isi PB

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    InsyaAllah Isnin ni pulak nk repeat.
     
    Last edited: Jan 17, 2017
  2. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Update hasil

    Tarikh: 27 April 2016
    Masa: 6-7pm
    Umpan: Fly DIY
    Joran: daiwa megaforce ultralight 2-6lbs
    Kekili: cap ayam 500
    Tali: cap ayam mono 8lbs
    Hasil: sekor je, saiz 32cm huhu.............

    [​IMG]
     
    Last edited: Jan 17, 2017
  3. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    fulamak....dah besar2 pikok kat situ yer....
     
  4. eizam

    eizam Marlin

    bulan posa ni..kita off skejap...
     
  5. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    bukan kita ja yg off, ikan pun off jgk :'( :'( :'( :'(
     
  6. eizam

    eizam Marlin

    xpa..lg brapa minggu jer...

    musim raya nnt..mesti ikan pun beraya...heheheheee
     
  7. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Hahaha klu time puasa p casting kat lombong ada yg tewas nti
     
  8. eizam

    eizam Marlin

    sambil memancing sambil menyelam...
    kannnnnnnnn...
     
  9. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Betol ni, hari biasa pon rasa dh hangus ni lagi puasa, baik jgn cari pasal wei
     
  10. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Boleh komplot lepas raya. Xde alasan punya sbb kuih raya, ketupat, rendang semua ada. :D :D :D
     
  11. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Mana update terkini tuan pak syed ?
     
  12. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Ni Update Lepas Raya Punya....
    Hasil sangat kurang, sehari boleh dapat cast sekor dua je huhu.........

    [​IMG]
    Terkejut sbb belida yg sambar. 3kg di lokasi rahsia hihi..........

    [​IMG]
    Yg ini rasmi kekili baru, Ajiking Baramundi s2000, kekili murah je yg mampu milik.


    [​IMG]
    Ini jela hasil yg boleh dibanggakan. 37cm

    Sekian.
     
    Last edited: Jan 17, 2017
    gero5217 and Baldi Umpan like this.
  13. Baldi Umpan

    Baldi Umpan Bilis

    Alhamdulillah! rezeki Pak Syed!
    Bleh hambe tau berumpan kan apa?
     
  14. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Terima kasih.
    Umpan boleh zoom kt mulut PB, gambar yg ketiga.
    Umpan Bulu warna hijau kekuningan D.I.Y. No.6
     
  15. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Tahniah
    Terbaik hasilnya
     
  16. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    PB skrg ni kejap on kejap off
    Kejap frenzy kejap zzzz ....... ...
    Pakai udang pun sama je........
    Pakai lure lg la zzzz.......
     
  17. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Hahaha adat mancing, klu nk on je senang kasi tuba kompom semua naik :eek:
     
  18. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    mantap belida..terbaik
     
  19. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

     
  20. HIM GADONG

    HIM GADONG Marlin

    Betol ke byk pb sana ye?
     

Share This Page