Kolam Tadahan Selangor area Jenderam

Discussion in 'Air Tawar' started by Pak Syed, Mar 4, 2014.

  1. sabar pak syed...sabtu nie cuba bawak udang idup pastu pakai pelampong....try baling tgh...
     
  2. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    dah lama teman nak pegi port ni...

    tapi tak tau jalan masuk... ??? ??? ???
     
  3. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    klu dari bangi lama, ambil jalan ke dengkil, lepas 2 persimpangan lampu isyarat dlm 300m ada satu lorong masuk ke kanan, masuk situ, terusssssss dan jumpa portnya.
    jomla sabtu ptg kita terjah cuma kena standby umpan udang je
    (takut kumpau) ;D ;D ;D
     
  4. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    sabtu petang cun gak...itupun kalau anak tak balik dr asrama...
     
  5. baru pegi petang semalam...air masuk dr pagi kot....air dah tinggi...belah pagi ramai yang menjala sampai 20-40 ekor sorang2 bawak balik...sebarau pun de orang dapat....
     
  6. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    hari ni ujan..rasanya pagi esok syokla menjala nih...

    tapi jalan nak masuk ke kolam tadahan ni tak tahulaa...
     
  7. ikan_gapi

    ikan_gapi Tenggiri

    diorg menjala ni makan ker pb nih.. masak ape sedap tuan..
     
  8. entah la...saya tak pernah makan ikan pb nie...
    tepi jalan tu nampak cam port ruan je...nak pegi tu jangan lupa bgtau saya ye tuan AF..

    hasil 13 Ogos 2014
    [​IMG]
     
  9. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    ade gak hasil...teman tak pernah naikkan PB lg kat sini.
    haruan dengan toman pernahla..
     
  10. tunggu ikan dah start boiling balik nnti kite kasik komplot...hhuhuhu
     
  11. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    cantekkkkkk!
     
  12. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Dan ke tunggu ikan boiling ? Takut lum boling dah pupus wei ;D
     
  13. ikan dah menyorok tuan or mungkin tinggal yg kecik je dok bawah samai...so kena tunggu ikan dah besar baru leh cast lik...huhuhuhu
     
  14. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    tapi skrg ni rasanya hari2 org cast...
     
  15. port ni memang tiap2 hari ada org cast tp kebiasan ada yg cnr n ader yg bawak balik tapi tak banyak la...orang menembak ikan pun ader....
     
  16. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    tembak pakai apa?

    maksudnya menyelam dan panah ikan ke?
     
  17. yup...menyelam n panah ikan....kental hati orang tu...dah nk magrib baru die turun menyelam...huhuhuhu
     
  18. AbangSayang

    AbangSayang WhatsApp/Telegram : 013-4244994

    Iyeeke...dasyatla...
    Teman penah menyelam tapi bkn time nak maghribla.
    Tengahari elokla sbb cahaya banyak.
     
  19. yup...dah 7.10pm baru die turun dalam air...nak amik gambar member die dok usya je...kang kena marah tak pasal...huhuhu....
     
  20. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Untung kalu kena marah je kalu dia panah kang ;D ;D
     

Share This Page