Kolam Tadahan Selangor area Jenderam

Discussion in 'Air Tawar' started by Pak Syed, Mar 4, 2014.

  1. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Salam.

    Minta pencerahan tentang port ni.
    4 tahun dulu aku slalu dok casting toman lepas tu kumpau memanjang.
    Petang semalam dengar kata ada orang berpesta peacock bass kt situ, betul ke?
     
  2. ikan_gapi

    ikan_gapi Tenggiri

    tak ada google koordinat ker..
     
  3. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    koordinat susah sikit nk cakap dan xleh upload gambar (pc opis la katakan),
    cuma petunjuk arah tu boleh bagitau:
    1) Dekat dgn sekolah menengah teknik sepang
    2) Berhampiran jalan dengkil-bangi
    3) Tepi sungai Langat

    Rasanya ada otai lain boleh jawab.
     
  4. mejark

    mejark Tenggiri

    situ slalu org tahan pukat...tu yg kite slalu kumpau tu...hahaha
     
  5. hurm masuk ikut mane tuan???dari jenderam lepas jambatan sebelum nk ke sek teknik tue ke pas sek teknik tue?
     
  6. nyamok

    nyamok Siakap

    penah jugak ambe try situ dulu. kumpau.. dulu jalan masok penoh lalang. so skali tu ja la. rase dalam 2 taun sudah. ade update lagi x?? rase mcm amu try lg.
     
  7. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Klu dari sekolah teknik = selepas jambatan, lalu 2 kali bonggol, masuk simpang kanan (jalan tanau), lepas tu masuk lorong kiri yg ke-2, terus sampai nampak port sebelah kanan.
    Klu dari dengkil = selepas masjid @ sebelum simpang 2 trafic light ada simpang ke kiri, masuk situ dan terus je sampai nampak port tu.
     
  8. oh...belakang tue...jalan lelayang umah 2nd ujung tue umah mertua saya...em pernaj usya2 gak...pernah tengok dulu la ader orang pasang pukat...tue yg jadi lemah semangat...ader lagi ke ikan kt situ??boleh jugak nak menerai....kot2 ader haruan ke....
     
  9. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Petang smlm lepas keje terus pi port ni (ushar je sbb xbwk set pancing)
    Memang betul ramai berpesta peacock bass, terus bgtau adik aku
    petang tu jgk adik aku turun tapi hampeh plus kumpau, asyik orang lain je yg strike
    rupa-rupanya dia nk umpan udang je.... huhu....
    (Petang ni nk serbu........)
     
  10. erkkkk....PB belajar tinggi nie...ader hasil tempek sini tuan....
     
  11. Airell_Cipuddin

    Airell_Cipuddin Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..

    Jika Nak On..
    Ajak Cip Skali..
    Nak Join Jugak Ni....
    Nak kalahkan Org Dapat Toman Di putrajaya Ni...
    Hehhehehhe
     
  12. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    ;D
    tn syed kasi `pm` lokasi kot bole joint sama ;D ;D
     
  13. jangan camtu Cip...hihihhihi....toman curut jer.....sabtu nie ader member ngn kite aritu ajak cari toman kat port saya....

    sipo kalau mau pegi sonang jer....belakang umah mertua je nie...
     
  14. Airell_Cipuddin

    Airell_Cipuddin Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..

    Kat Belah mana ni...???
    Nak Join jugak...???
     
  15. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Klu nak join kena suply hamba umpan udang 1 timba ler, baki nk bg ikan akuarium hamba makan ;D ;D ;D ;D
     
  16. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Cip, port tu bersebelahan dgn kolam ikan, kt air kluar ke dlm lombong tu
     
  17. Airell_Cipuddin

    Airell_Cipuddin Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..

    Belah Mana ni..???
     
  18. arif.aimi

    arif.aimi Arif ~ 012-6899787

    Kat putrajaya byk port cip...
    berani tak berani je... ;D
     
  19. kena la berani....menebus kekumpauan....hikhikhik......x gitu afiz???
    larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
    sabtu lan ajak ke port yang kite citer2 aritu...mau tebus kekumpauan tak??? :D :D :D :D
     
  20. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Dapat pun cari koordinat port ni (dlm google maps)
    2.889798,101.723886
    ada arrow tunjuk terus di mana PB boiling
    harap dapat membantu
     

Share This Page