kolam RM 3.RACHUNN di Pg 5,7,19 ,28,31,44,60,69,76,89,100~103,108,119,124 & 133

Discussion in 'Air Masin' started by jai peon, Jun 2, 2012.

  1. jai peon

    jai peon Marlin

    kolam siakap kos rendah... :)

    Lokasi di daerah kg air tawar banting...

    koordinat GPS :
    : N 02'51.103'
    E 101'25.567'

    WikiMapia : http://wikimapia.org/#lat=2.8514934&lon=101.4259697&z=19&l=0&m=b&show=/24633739/kolam-siakap-RM3

    1 joran rm 3 aje... :eek:
    kolam baru 1 bln beroperasi...
    kira taukey sedang test running bisness...
    waktu operasi 9am~12am
    6 Hari seminggu... (jumaat oFF)
    ikan siakap adalah targetnya...
    kalau dapat ikan baru bayar.. 1 kg rm 15 aje.. ;)
    kalau bisnes berjaya, insyaallah kolam akan di pindahkan ke kolam yang lebih besar...
    kolam mmg sesuai untuk kaki2 casting kerana disini gewang adalah diBENARkan.. :eek:
    tetapi dengan syarat, mesti menggunakan SINGLE hook... :D
    boleh berlatih menggewang dengan set BC/Fly anda disini..
    kumpau dan bangau x apa,cume bayar rm 30 je... ;D
    layan dengan set extra ringan lg best. ;D
    kerana saiz ikan adalah di antara 400grm~1kg.. tapi rata2 dalam 500grm..
    Buat warga P.Net yang mahu mencuba, ayuh memBC di sini.. ;D
     
  2. gero5217

    gero5217 name:azrul panggil jer gero

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    tima kasih tn jai...for info..
     
  3. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    Member pnet takde diskaunt kah wei ;D
     
  4. ah tat

    ah tat 0196698131-NILAI

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    jom
     
  5. eizam

    eizam Marlin

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    CnR ka??...
     
  6. jai peon

    jai peon Marlin

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    yg baek kita sokong... ;)


    kalau saya pny kolam xda hal pny sifu...
    eh, blh la sifu hanyirkan kuda gila dan jutawan sifu kt sni... ;)

    bila mau try bro...?


    x pasti..
    nk kne pi lg ni... ;)
     
  7. sundang

    sundang fon Num:

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    port baik ni ;D ;D
     
  8. parang skeper

    parang skeper Pelata

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...


    info baik ni
    thanks tuan jp
     
  9. brader yon

    brader yon fishing is great....till my wife is calling....

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    Ad baca dalam paper tak ingat bila....tp katanya setiap ikan yg dapat tak boleh dilepaskan balik...wajib ambil dan bayar,sekilo rm15....
     
  10. AnakKedak

    AnakKedak Tenggiri

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    kluar dlm joran-bh jumaat lps. betul tu, tak blh CNR. setiap yg dpt kena amik. kalo dpt lbh dr 4 ekor, sakit gak tu.. cuma nasib baik ikan nya saiz2 sekilo ke bwh jer. rasenya boleh try sbb dibenarkan pelbagai jenis gaya pancingan.
     
  11. jai peon

    jai peon Marlin

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    aplg tuan sundang..
    meh la joing...
    pas asar sy nk pi bwk kwn ke tpt tu... ;)
     
  12. sundang

    sundang fon Num:

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    xleh lagi tuan,cuti xberapa nak ada ni hehehe.....ari ni dgn esok pun keje ;D ;D
     
  13. jai peon

    jai peon Marlin

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    hurmm... tp ok gak rm 15 je... ;)

    boleh lah try mcm3 teknik...
    pastu kita agk ar bp ekor kita nak... ;)
    kalo kt kolam 1 lg ikan mmg besau2...
    tp deposit rm 50, 1 jm rm 12, minimum 3 jam...
    kalau untung sabut, 5 ~ 6 ekor blh dpt, kalau untung bangau...
    he. he.. he... phm2 je lah.. lg pn x blh guna gewang.. ;)
     
  14. jai peon

    jai peon Marlin

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    ok ok...
    yg penting di dahulukan... ;D
    ada masa blh lyn... ;)
     
  15. sundang

    sundang fon Num:

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    Saya keje shift biasa la.. 3hari keje,3hari cuti...kdang2 xcuti ;D ;D
     
  16. parang skeper

    parang skeper Pelata

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...


    klau lepaskan ikan yg dpt senyap2 tokey tau tak.
    atau pon bukak mata kail kat gigi air pastu buat2 terlepas...
     
  17. jai peon

    jai peon Marlin

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    tepuk dada, tanya selera...
    dgr2, dalam bulan 10 taukey nak buat port untuk c&R...
    tp yuran dia up lg lh...
    kira ada 2 kolam untuk di layan .... ;)
    x sabar lh nk test... ;)
     
  18. jai peon

    jai peon Marlin

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    ptg td pi temankan mmbr layan kolam nie...
    ramai gak yg da serbu tpt nie...
    Termasuk Wartawan BH yg buat story pasai kolam nie jumaat lepas.
    beliau pon memBC dengan gang2 asler beliau.. ;)
     
  19. sundang

    sundang fon Num:

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    lepas ni jadi tumpuan lah kolam ni pasal dah masuk BH ;D ;D
     
  20. jijie

    jijie Bilis

    Re: nak mancing kolam kos rendah..? mai sini...

    aku dah g ari minggu ari tu, mmg x rugi datang sana...dah penat try gewang xd mata baru layan pakai anak udang, dapat la 3 ekor=1 kilo.
     

Share This Page