Kolam Pancing ikan Air masin KG Delek..

Discussion in 'LOKASI MEMANCING AIR MASIN YANG ANDA TAHU.' started by semilang karang, Jul 20, 2009.

  1. Pernah dengar nama kolam tu ?? Esei ponah poie sekali.. First time masuk dapek Kerapu 1kg seko, Jenak 2.5 kg seko, siakap 3 kilo seko.. Ingat nak repeat jumaat nanti lopeh gathering kek sri petaling.. Jom ahh kengkawan..
     
  2. mudim

    mudim To be happy people... go fishing -Ganbatté-

    tunggu gak minggu lopeh... tapi tak muncul daa... ;D
     
  3. ismikayz

    ismikayz Marlin

    gambo takdo ko? mcm best...tapi den dh gntung joran..huhuhu :(
     
  4. ejoy_burger

    ejoy_burger Marlin Staff Member

    den macam nak join jer nih....
     
  5. Gambo xde.. Kalo ikan dalam freeze, kat umah mudim ado laie kot...
     
  6. ismikayz

    ismikayz Marlin

    ekeke...scan je lah gmbo ikan dlm porut tu... :D
     
  7. Esei pun xmakan laie( anak2 dah sobat ).. Tapi sekap yang 3 kelos tu ado lie kek dalam freeze kek umah melako..
     
  8. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    Bro SK...
    nak tanyo Kg Delek kek bolah mano ???
     
  9. Port klang.. Ikut jalan nak ke pelabuhan utara dari pekan port klang. Lepas jalan ketoapi, himpit kanan, amik trapik light masuk kanan.. Terus, sampai simpang masuk kiri lopeh masjid sungai sireh. Kolam tu letaknya 150mtr je dari simpang tu..
     
  10. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    Tq Bro Sk.....
     
  11. Hari biasa kolam bukak jam 2 petang sampai 5 pagi, hari sabtu kolam bukak jam 10 pagi sampai 5 pagi. Hari ahad kolam bukak 24 jam. Sekali masuk kono bayar deposit RM 60, satu jam charge dio RM 15. Minimum 3 jam..
     
  12. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    Ni style mcmana nak mancing sini ye..rata2 nampak berpelampung..tapi ramai gak yg kumpau. Saya pernah try skali..boring mancing mcm tu..tunggu plampung tenggelam tak tenggelam2..last skali tenggelam gak kena sembat kat org sebelah ;D ;D. try casting pun tak jalan gak..3 jam kumpau terus balik ???
     
  13. Dah pernah poie.. Kek mano main.. Esei tu hari main kek ujung sobolah kiri.. Main buih kipas..
     
  14. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    Minggu lepas la pergi..sabtu ptg..kat sebelah hujung sikit..sebelah surau tu!mcaman cara mancing situ ye!pakcik sebelah saya dpt siakap 2 ekor..mancg 3 jam saja..sekor 4kg. Dia tu lain sikit cara mancingnya..takde pelampung takde pemberat..udg hidup main lepas dua tiga kaki je dari tebing.
     
  15. mudim

    mudim To be happy people... go fishing -Ganbatté-

    nie ada sedikit petunjuk arah...

    [​IMG]
     
  16. Itu udang gatai namo ehh.. ko pakai pelampung .. Panjang sedepa..
     
  17. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    Ada yg dapat GT tu yg pelik..perambut pelampung panjang sedepa.
    Yg dapat merah tu..ikannya kecil tapi matanya sebesar buah guli..erkkk!
    Udg tu tak nampak mcm gatal pun!
     
  18. Yang bestnye kat kolam tu, ada gerong belang, saiz dalam 2 kilo.. banyak pulak tuu.. Udang tu memang lah nampak macam tak gatai.. Tapi dia punya gatai satu badan mana kita tahu..hahahahah
     
  19. ismikayz

    ismikayz Marlin

    mahal jugak ye bayaran dia..tapi ikan mcm power je..ni cawangan sea lion ke bro?
     
  20. Entah lar bro.. Tapi map yang mudim post kan tu namo sea lion..
     

Share This Page