kolam pancing DAMAI FISHING VILLAGE.....

Discussion in 'Air Masin' started by kekili, Apr 3, 2011.

  1. segamat

    segamat Bilis

    Alamak..mlm ni x bole join lak..kwn keje opis hour..klu hjg mggu konpem dh follow ni... :-[ :-[
    Nyamuk tu xde mslh pon...dh biase sgt2 derma drh kt dieorg..haha
    kwn mmg sllu mancing mlm ke pg tp dkt rakit jela..tu yg nk try kolam lak ni.. ;D ;D
    Klu ade nk g ari mggu ke nnt jgn lupe roger2 kwn ye..kwn keje kt permas jaya jek ni...hahaha ;) ;)
     
  2. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    cikgu kan ada cik ella yg tersayang... ;D ;D
     
  3. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    Jumaat lps kertang 40kg telah berjaya ditewaskan oleh seorang brader dari pontian.
    Berbekalkan reel shimano solstace 4k,mainline 60lbs dan kepala tongkol.
    Berjaya melayan Tun tu sampai ke jeti....
    Dan berjaya jg membawa raih rm500 duit ikan dan jackpot rm200...
    Kwn tumpang gembira saja.. ;D ;D ;D
     
  4. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    terbeeikkkkkkkkkkkkkkk..
     
  5. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    Cikgu bila lg nak test cik ella tu...
    Sblm nie ada yg test stella model lama lawan dgn Tun..nmpknya berjaya naikkan Tun..
    Tu saya dgr org cite je bkn tgk dpn mata..
    Nak tgk jgk cik ella versi baru bertarung plk.. ;D ;D ;D
     
  6. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    cik ella negro dah buang tali simpan..tinggal cik ella orang putih jer versi 8000 n 5000 yang masih beraksi sekali sekala.kalu kesempatan sampai ler..biasa ke cen cen mignight relex2 sampai subuh..casting n bottom layan ikan kecil2 bawah 1kg.
     
  7. kusco

    kusco Marlin

    Kwn pnh naik tun 8kg guna set casting je. mggu lps naik lak 18kg dgn set x sampai rm400... Pd kwn x perlu set dasat2. Kena cara + sedikit tuah@ rezeki naik la tun.

    Yg brader pontian tu naik kwn ada masa tu. Set biasa je cuma nsb baik tun makan kat area tayar, so dia lari pn ke kawasan bwh pokok. Xde halangan bhy kat situ. Dh penat ngikut jelah dia..

    Mmm kwn pn dh kena racun tun ni gak
    rehatkan set casting sementara waktu ni sbb 2x tun mkn putus dlm masa smggu ni.
     
  8. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    kwn kite ni dah terkena racun Tun dah...
    hmmm....dahsyat..dahsyat.. ;D ;D
    lps putus tu blk mesti mimpi cik Tun... ;D ;D ;D
     
  9. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    esok ptg mau berentap dgn unga,sapa mau join... ;D ;D
     
  10. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    itupn kalau tak hujan la... ;D ;D
     
  11. kusco

    kusco Marlin

    Hajat ati nk turun tp ada keje lak. Tgk la kalau sempat. Huhuhu
     
  12. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    Putus...putus...putus...
    Cik tun nie memang nak kena dgn set mp nie..
     
  13. poyan laut

    poyan laut Marlin

    Cobaaannnnn.. ;D ;D
    ade rezki naik cik tun tu, mse je xtau bile ;) ;)
     
  14. kusco

    kusco Marlin

    br masuk air ni tun mmg tgh bernafsu nk mkn la... xpe... korg pncing tun, ikan kecik tggl kat den ni haa
     
  15. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    Salam geng kolam damai...
    Kolam dah tukar baru,tak tau la cerita apa yg menarik kat kolam tu...
    Dah lama sangat rasa simpan joran dlm kereta..rasa mcm nak beraksi...
     
  16. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    dengar kata kolam kat pendas gelang patah meriah sekarang..tak pernah ke sana..betul ke tidak tak tahu...
     
  17. kusco

    kusco Marlin

    pd kwn kolam br ni kurang menyengat. x tau la mungkin sbb ikan blm btl2 jmpa rumahnya ke apa ke...
    pastu kecik benor rasanya kolam ni. kalau ramai org payah la org nk blaja casting mcm kwn ni
     
  18. haza

    haza Bilis

    Kawan boleh kata 2 minggu sekali pegi. Awal2 memang best tapi akhir2 ni asyik membangau je...

    Otai2 kolam ni rekemen casting kat bucu2 kolam.
     
  19. kusco

    kusco Marlin

    he3 kwn lak 4@5 kali smggu turun. bangau tu dh lekat dh pd kwn he3
     
  20. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    akhirnya aku juga membangau kat sana..terkena juga...tempat cantik tapi pemancing tempatan macam tak berapa sensetif kepada pemancing lain..main selit suka hati dan lebih malang main pelampung siap leh gi minum dulu pastu datang balik tengok joran..geram jer..
    Rumusannya : kolam tak dicuci airnya dah macam teh susu..tali warna putih leh jadi tali warna coklat..casting udang ..cuba tarik dalam airpun tak nampak udangnya..tak tau ler maybe masa tu cam tu kot...cuba lagi dan lagi dan lagi..
     

Share This Page