kolam pancing DAMAI FISHING VILLAGE.....

Discussion in 'Air Masin' started by kekili, Apr 3, 2011.

  1. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    ye tuan,yg kat dlm fb tu...
    yg kelakarnya,kwn jumpa ah yong isnin lps,dia kata tak nak mancing Tun lg sbb tangan tengah sakit tarik itu tun tuan..
     
  2. kusco

    kusco Marlin

    Kwn mggu lps pn kena sergap. Lost control tup2 tusss!! Klu x tun mesti rimau punya keje. Esk mcm nk turun game la plak
     
  3. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    Lama dah tak jengok tread nie...sunyi jer..
    tp aku tgh geram sbb Tun 54kg dah dinaikkan jumaat lps..
    memang syok tgk brader tu layan sambil rod lentur habis,mcm nak patah aku tgk..
    bila plk giliran aku..
    smlm baru pecah telur dpt sekor taiwan..
    nak target Tun,tak mau mkn plk.. :-\ :-\
     
  4. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    Ada tak geng2 pnet yg turun damai masa cuti sekolah nie??
    Kalau ada,cite la pengalaman ahli pnet masa mancing didamai..
     
  5. kusco

    kusco Marlin

    Errr kwn blh kata hari2 turun damai. ;D
     
  6. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    tuan dah semesti nya penghuni tetap damai...siap buat duit lg.. ;D ;D
    kwn je yg kumpau memanjang...Tun dah tak mau kwn cari duit dah...
    kalau dpt ikan pn last minit je..itupn kalau sangkut..
     
  7. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    Kolam damai dah nak tutup dah....tggl sisa2 hari nak bertarung dgn Tun..
     
  8. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    dah lama tak jenguk tajuk nie.
    jumaat lps kwn pegi test kat kolam ni dan kembali utk fight dgn tun..
    tp dua2 strike mengecewakan,satu putus di leader dan yg kedua mata kail trbukak..
    dah lama jgk Tun mendiamkan diri setelah bln lps ramai dpt naikkan Tun..
    dah lama tak main Tun,skali kena blk buat mengigil lutut kwn..
     
  9. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    SUKANYA MACAM NAK GI SANA JUGA LA..HEHE
     
  10. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    lama dah tak dgr cite cikgu,sehat ke?
    Skrg cikgu main area mana?
    Kalau nak dtg damai,blh la contact saya.mana tau saya ada kelapangan,blh mancing skali..
     
  11. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    terima kasih kerana masih mengingati saya..buat masa sekarang sihat sahaja. Sekarang tak gi memanapun dok buat kerja sekolah dan kerja sendiri shj, Masa cuti sekolah lepas sempat turun pulau pemanggil tapi cuaca tak baik lagi, angin, arus, ombak tidak memihak,main kolam kat permas jaya adalah..yalah kalau ada masa saya call leh turun tarik tun teja kat sana..hehe
     
  12. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    kolam kat permas jaya tu air masin atau air tawar?
    brp bayaran masuk?
    spesis ikan yg ada dlm kolam?
    lokasi sebenar kolam?
    minta pecerahan dari cikgu... :) :)
     
  13. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    berminat juga ke...kolam air masin nama barunya cen cen (dulu song leng) bayaran masuk 40 3 jam dengan deposit ..saya jarang gi time tu,,selalu gi time tengah malam sampai pagi (1200 sampai 7 pagi = 42 inggit). ikannya tak kasar sangat...ada tun juga maybe 2-3 ekor paling beso 16kg katanya dan tak pernah tengok orang daratkan..biasa bawal 500g dan siakap dan siakap merah (kambing) saiz 500g juga la..siakap ada jejak 3kg..tapi biasa bawah 1kg. ikan lain2 ada gak..Lokasi kalu dari giant pelantong masuk terus ke permas jaya sebelum sampai projet permas jaya dan sebelum trafik light tu belok kanan..Dulu ada caltex buka sana sekarang dah tak de..susur mini tar tu sampai ke kolam cen cen. Kalau tak silap jalan tu ialah saluran paip air ke singapura. Kalau pernah pergi kedai mancing kat permas jaya tu (shimano) sebenarnya kolam tu di belakang kedai (bawah bukit) tu jer cuma jalan masuk dari jalan utama ke giant plentong kalu dari bakar bata../ jambatan permas jaya.harap membantu.
     
  14. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    Hari ni memang cukup mencabar di damai..
    masuk pukul 6ptg,ikan tak mkn langsung umpan yg kwn campak..
    try utk main tun pun mcm ada yg tak kena..
    last minit try cmpk blk umpan bwh jeti,masa tinggal 15 mini je..
    tgh syok2 layan game dlm phone, skali toleh tali dah keluar kena tarik tun..
    minta pertolongan member pass joran bwh jeti...
    dah lepas rod tapi bila nak sentap je terus kendur tali..
    skali tgk leader putus lg buat kali kedua..
    pergh...memang geram...
     
  15. nyzaxs

    nyzaxs Southgates Angler Club

    Jom..Jom..Jom.. damai hari jumaat ptg pukul 5.30 ptg...
    mai...mai...tarik kambing..
     
  16. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    macam best gak tu..tapi peralatan tak power tarik tun tu
     
  17. segamat

    segamat Bilis

    tuan, newbie bertny disini.. ade tak alamat pnh kolam ni??
    kwn cm tak berapa nk phm lokasi yg diterangkan..hehe
    klu ade alamat bole google map kn aje.. ;D ;D
    kt kolam ni bole pki gewang x??
     
  18. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    LOKASINYA : Jalan Permas 11/6, Taman Permas Jaya, 81750 Masai, Johor
    GPS kalu tak silap : Masai, Johor 1.503671, 103.810176
    rasanya kolam tu tak leh pakai gewang.mata 2 sahaja boleh guna. casting, pelampong, bottom boleh..tempat panas dok tengah2 kolam sama ada kiri atau kanan yang bertentangan dengan tiang2 yang terdapat dalam kolam. tiang2 tersebut tempat ikan kumpul termasuk pemancing so siapa cepat dia dapat port baik..lain2 port kawasan kincir air tu la..kompom siakap merah bertapa kat bawah tu..lain2 tempat bawal dan siakap sahaja bermaharaja lela...kincir air belakang kolam tempat TUN bertapa hehehhe.cuba la
     
  19. segamat

    segamat Bilis

    Alright...trm ksh otai.. ;) ;)
    Ade mse nnt bole try ngail kt cne...
    bru nk try test port kolam ni... :p :p
    klu tuan keseorgn g cne bole la roger2 kwn...hehehe ;D ;D
     
  20. farzeli68

    farzeli68 H/p : 0197361900 (buka 24 jam)

    jangan ikut saya..heheheh time saya mancing time orang tido..kul 12 malam sampai kul 7 pagi (balik awal ckit ok)..malam nipun rasanya nak turun heheh..kekawan saya gila time kolam lepas ikan ( kul 5 petang dan kul 9 malam)..kalu ramai midnight ..kolampun lepas ikan juga..midnightpun ramai.
    heheheh ada berani digigit nyamok ok ler ..sini banyak nyamok..
     

Share This Page