Kolam Mancing area Semenyih ..

Discussion in 'Info pemancing' started by River_Monster, Jan 16, 2011.

  1. River_Monster

    River_Monster Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!

    Antara senarai yang biasa cheq pi mengail kat sekitar semenyih ... Harap Tuan tuan yang nak merasa ketenangan alam semulajadi sambil memancing silalah berkunjung ke :- ;D
    *Kolam mancing Joran Rimba Tekala ( jalan depan sikit selepas Kolam Mancing Sri Bayu ) Rm 5 satu joran (7pg-7mlm) Selalu port sini
    *Kolam Mancing Sri Bayu
    *Kolam Mancing Sukida ( Rm 10 satu joran , ikan timbang 1kilo rm5, Family house semalam rm100 deposit rm50, chalet rm60 , 7pg-9.30mlm bagin yang tak menginap, bagi yg menginap mancing 24jam)
    *Kolam mancing tangguk-tangguk
    *Kolam mancing Fish Valley ( ada 3 style mancing ikut jam, catch & release (patin Mekong) ngan timbang ikan
    *Kolam mancing Lepas Geram ( Saujana D`Rimba)
    *Kolam Mancing Pak Ali (dekat ngan Fish Valley tengok sebelah kanan)
    *Kolam Mancing Sabare
    *Kolam Mancing Kesuma Lake
    *Kolam Mancing Tuna Biru (satu jalan ngan sabare tapi belok kiri bila jumpa signboard )
    *Kolam mancing 7 lakes ( dah pegi tempat open sangat, panas bro kalau bawa family)

    p/s =Kolam Mancing bertanda merah best kalau bawa family
     

    Attached Files:

  2. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    salam...

    *Kolam mancing Joran Rimba Tekala ( jalan depan sikit selepas Kolam Mancing Sri Bayu ) Rm 5 satu joran (7pg-7mlm) Selalu port sini

    eeerrr... kolam ni kira bayar RM5... dah boleh mancing?
    ikan macamana... kena timbang bayar ikut harga ikan ke?

    nampak macam menarik... utk pemancing yg tak berkemampuan cam aku ni... ;D
     
  3. River_Monster

    River_Monster Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!

    :eek: janganlah terkejut wahai tuan PS..

    Sebelum saya melabuhkan mata di tilam empuk mari saya menjawab soalan tuan..

    memang kolam tu mancing untuk 1 joran rm 5 dari pukul 7 pg sampai 7 malam, kalau bermalam kat situ ( ada 4 chalet ) rm 50 semalam @ rm 30 setengah hari boleh mancing 24 jam.. tapi ader kelemahan yang teman nengok. Chalet kat sini x da eletrik dari kul 7 pg sampai 7 malam sebab malam diorang guna generator.. tapi insyallah x panas sebab teman memang jadi penunggu setia setiap ujung minggu.. ader jeram kat belakang chalet so boleh bawa anak-anak mandi manda debasss debusss...

    memang murah kalau di kira rm 1 joran dari 7pgt smpai 7 malam... Tapi ikan di kira timbang kilo .. 1kg = RM 6


    Tapi teman hanya amalkan CATCH & RELEASE janji ikan menarik dan drag berbunyi itu dah memuaskan hati teman...
    spesis genesis yang biasa cheq ngan wife cheq bawa naik ialah Rohu, Patin, Tongsan sisik halus , Tongsan Sisik Kasaq , talapia, PACUan 4 roda, Lampam ( 2kg ), jelawat.. Tapi SPESIS KILLER YANG SELALU NAIK IALAH PACU, PATIN dan TONGSAN..
     
  4. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    terima kasih 4 da info... ;D
    menarik juga tempatnya.... insyaAllah, ada rezeki akan dicuba suatu masa nanti...
     
  5. River_Monster

    River_Monster Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!

    sampai sana jgn lupa info saya ok tuan...
    ;) :D ;D
     
  6. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    insyaAllah... :D
     
  7. asam pedas

    asam pedas 017-2486293..sms/call for casting..hehe

    tuan river_monster@jeremy wade... umpan yg berkesan kat kolam joran rimba ni apa..?? berminat jugak nak pg sana bila mid-sem break nnt...hehe
     
  8. River_Monster

    River_Monster Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!

    Tuan AsamPedas,

    Saya memang pemancing tegar kat sini .. Owner kolam nama Joe, Asisstant dia Abang Melan.. Ok spesis yang selalu naik kat sini paling top 1st Pacu, 2nd Patin, 3rd Tongsan.. spesis ni semua layan dedak + perasa pandan@strawberi@pisang. Tapi kalau nak rasa strike senang sket nak layan pacu saya nasihatkan bawa perut ayam perammmmmzzzZZ ... kasi 2@3 hari dalam bekas pastu try, insyallah PACU tidak menghampakan anda.. Dalam Kolam nie ada Patin 7kg lebih (saya dah bawa naik mmg best ) dan Pacu 8kg. Tapi pacu x pernah naik lagi..

    Selamat mencuba.
     
  9. River_Monster

    River_Monster Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!

    Kalau pegi sana jgn lupa tegur kalau terjumpa ngan saya.. :)
     
  10. River_Monster

    River_Monster Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!

    Tuan Asam Pedas @ Tuan Pemancing Sepi,

    Kalau tuan berhajat nak layan Tongsan Sisik Halus.. Spesis Nie banyak kolam joran rimba tekala..

    Pakai Dedak ( ikut la perasa aper yg tuan nak pakai ) dan guna pelampung..
    Di sini pelampung di benarkan.. Insyallah akan memperoleh kejayaan.

    Roti pun berguna gak kalau nak layan patin@pacu tapi lambat sket la nak dia makan...

    Kalau saya pegi sana saya akan msj sejam sebelum pegi .. Adios
     
  11. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    terima kasih atas maklumat dan tips...
    insyaAllah... ada rezeki/jodoh, kita bertemu... :D
     
  12. asam pedas

    asam pedas 017-2486293..sms/call for casting..hehe

    wah.. bagus ni... tq kasih tuan jeremy wade(river monster).. insyaAllah raya cina ni ingat nak beraya kat sana..
     
  13. River_Monster

    River_Monster Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!

  14. River_Monster

    River_Monster Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!


    Tuan P.S,
    Pagi NIE saya n family g mancing kat Joran Rimba Tekala..
     
  15. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    ty 4 da info... selamat memancing, klau dpt buat laporan nanti lagi cantik... bolehlah saya dan rakan2 pnet menatapnya... ;D
    saya belom nak dapat join lagi... ;D
     
  16. River_Monster

    River_Monster Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!

    Program pagi nie bertukar secara tiba2.. Bermula dari semalam sepatutnya pagi nie trip saya ke mancing atas bot di bagan lalang end then member cancel last minit.. tu x pa and pagi nie mood tiba2 down maybe effect kes x jadi cari lesen siakap kat bagan kot
    Code:
     :'(
    mula-mula kuar ngan wife n 2 puteri nak cari sarapan dari nilai ke kuala pilah.. then program nak jalan-2 pulak terlajaklah sampai ke perting dan terlajak ler ke karak ... kat sini saya nampak tuan p.s ada port memancing yg memang geram la kalau kaki pancing tgk.. tuan pernah sampai ke? tapi saya x mancing sebab nak sangat tgk temerloh.. dan akhirnya sampai la ke temerloh bandar ikan patin dan saya try pancing kat dataran patin. arus air kuat sangat dan keputusannya bangau je ... huhuhu...
    tapi rasa nak repeat lagi.
     
  17. raineypb

    raineypb Marlin

    apokah umpan yang tuan river leh rekemankan untuk kolam joran rimba tekala itu...

    kasik petua skit...hehehehe...

    kalau umpan tuan special bancuh punya PM kat inbox teman pon xper... hehehehehe

    gurau jer tuan river_monster..
     
  18. River_Monster

    River_Monster Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!

    ;D umpan ader kat quote atas tuan raineypb... kalau guna tapa pakai yg ada rasa pandan ..
    ;)
     
  19. raineypb

    raineypb Marlin

    terlepas pandang ler pulak tuan river oiiiiii............hehehehhe
     
  20. pemancingsepi

    pemancingsepi Marlin

    wahhhh... jauh tuan rm berjalan... :D
    perting - saya tak tahu kat mana
    karak dan temerloh pernah sampai sana tapi tak pernah mancing area sana... ;D
    sekarang ni saya kurang berjalan jauh, kurang berkemampuan...
     

Share This Page