keta 4x4 (pajero,terrano, cherokkee)minta pendapat otai

Discussion in 'Kenderaan Lasak ~ MTB, MOTO-X, 4X4' started by tmnahar, Jul 15, 2010.

  1. cooyard

    cooyard Marlin

  2. cooyard

    cooyard Marlin

    Kawe tgh cari 4x4 7 seater diesel. Kalu ader info tolong bgtau.
    Minat Land cruiser tapi dah over budget.
     
  3. k0pi

    k0pi • Jigging Karat • รักการตกปà

    uik.. 7 seater ke cooyard? Mitsubishi L400 Delica jelah kot yang ado... seingat den...

    kalo untuk 4X4 generasi terbaru, baru test drive Nissan Navara 2.5 turbodiesel (4X4, bukan edisi 4X2),.... terkejut dengan kuasa 'gila' standard ka.tak.modified.baru.keluar.kilang natang tu, masuk 'D' je gear, mencanak pegi, kejap je dari 60kmh gi pacak 165kmh (kurang 10 minit full throttle)... rasanya kalau 4X4 generasi 2006++ (Hilux 3.0G, Triton 3.2, Pajero Sport, Frontier, DMax dan Telcoline yang rasa cam nak nangis test drive, yang pernah dipandu uji), Navara 4X4 2.5TD adalah yang paling selesa (rasa macam pandu kereta sedan sederhana mewah) dari segi dalaman (luas beb!) dan pemanduan (tak terhenjut-henjut macam Hilux, Ranger, memang rasa macam suspensi kereta)... dan paling 'menakutkan' dari segi kuasa. Hmmm... lampu Xenon tu bonus, macam bila tengok bini melaram masa duk umah... tapi yang paling suka, senyap, tak macam 4X4 lain.

    penggunaan diesel agak 'menghirup' (lebihkurang Hilux jer), harga mahal woooo... RM105,000.00 OTR (tapi berbaloi dengan apa yang dapat, sound system 6 speaker dia best) dan lebih nilai berbanding Hilux 3.0G pada rega RM106,000.00 OTR.

    tapi, kalau kawe diberi 'peluang secara terpaksa' untuk gunakan 4X4, memang Navara ni, #1 dalam senarai. Kenalah gelaran MotherTrucker yang diberi... patutlah kawan2 soh pi test drive Navara ni beria sakan masa bgtau nak angkat Livina 1.8 Impul (beza RM7,000 harga). Isk... isk... iskkkkk... gigil... dahlaaa tengah consider Mitsubishi Airtrek turbo jugak nih... lepak luhhhhh... isk... arghhhh...
     
  4. BuGie

    BuGie ............

    ;D ;D..
     
  5. selayanggroup

    selayanggroup Marlin

    Pejabat daerah sepang nak lelong pajero dan kereta wira. Pajero harga tnder RM4k. wira RM3K.
     
  6. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    ok dah tu...
    bila?
    tender terbuka ker?
    camner nak dapatkan document/list tender?
     
  7. selayanggroup

    selayanggroup Marlin

    BAIK TGK KERETA TU DULU KAT PEJABAT DAERAH SEPANG. MEMBE SG ADA KAT SANA.
     
  8. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    yeke..
    leh kawtim ke xyah masuk tender??
     
  9. cooyard

    cooyard Marlin

    4x4 7 seater susah dpt, so kena tukar plan.
    Tgh pk 4x4 utk mancing, budget RM20K kebawah.
    cc kecik, ader open bonet. Arena cam cantik tp
    bukan 4x4. ??? ??? ???
     
  10. cooyard

    cooyard Marlin

  11. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    sempoi...
     
  12. ojang

    ojang Phone : 012-6414733

    fulamak ada tender ke SG... kalu ade g tau best tu... kawtim
     
  13. selayanggroup

    selayanggroup Marlin

    Gi pejabat daerah sepang tengok kereta dulu .. pajero tu kena overhoul ... wira tu dengarnya ok.
     
  14. nelayankota

    nelayankota Tenggiri

    Teman nak bagi pendapatan pendapat teman yang tak seberapa....!!! ;D ;D
    Teman dah pakai 4 buah 4x4...boleh la bg panglaman skit....nak beli 4x4 kene check abis-abisan..beli kat used car..ayat standard..."Kereta manyak baik...!!!kurang g off-road...owner selalu servis...!!jgn percaya la...!!kalu boleh cari direct ownwer..contohnya ,kete pajero teman ni...!!Nak letgo...PM atau SMS teman utk info lanjut...atau tgk kat sini:
    http://www.mudah.my/Pajero+2+5+diesel+turbo+4wd+super+select-7221857.htm

    Bini Kete no 1:
    Nissan Terrano ,2.4 petrol..sesuai untuk "light and easy"masuk utan kureng power skit..nak kene up-grade skit kasi tinggi..baru sedap...!!Minyak pun kuatttttttt!!Rege pasaran :RM13k-18K
    Tak rekmen pakai hari2...!!hari2 mau minyak..!!he he

    Kete no 2 :
    Pajero L049,Diesel Turbo ,manual...Keter ok,senang maintain..spare part byk..Ramai pakai sekarang ni..boleh masuk utan..g mancing..mcm2 lagi la..Minyak diesel bleh g dlm 500-600km utk RM100.00.Roadtax RM410 utk 6 bulan.Market :RM12K-20K

    Kete no 3:Isuzu Trooper 2.6 petrol.keter ok..minyak tak ok...
    Kete no 4 :pajero V34 Diesel turbo auto,super select 4x4..
    specs sama ngan pajero LO49..nak let go....!!!
    ;D ;D ;D
    Nelayankota :012-6409357
     
  15. BuGie

    BuGie ............

    tuan nelayan kota, kalu kwn berduit...kwn dh ambik keta tuan....

    keta tiptop....

    berape bleh masuk loan tue...(ish!!tanye lagi....hehehe)....
     
  16. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    ;D ;D
     
  17. armaged

    armaged bawa joran..sembang pelan pelan.....

    Tumpang lalu....err nak tanya sket..
    dlm byk2 4x4 ni tak sebut pon Ford ranger...tak bagus ker brand ni ???
     
  18. nelayankota

    nelayankota Tenggiri

    nak pakai boleh ..rege murah di pasaran...4x4 ni tak yah modified tahap gaban(hardcore)cuma lift body skit,tukar tayar besor skit (tayar MT atau AT)dah cukupla...bukan nak masuk utan ari2..he he.. ;D ;D
    Rege market ford ranger atau mazda fighter ni dari RM29K tahun 99/2000..loan bank yang susah nak dapat tinggi..abis2 pun RM23K jer..bayor muka tinggi skit laa.. ada bran??ok poceddd jer la...
     
  19. cooyard

    cooyard Marlin

    ;D ;D ;D
     
  20. cooyard

    cooyard Marlin

    Setahu kawe ford ranger x ader LSD, so kalu masuk jln licin/selut susah skit nak lepas.
    Betulkan kawe kalu salah. ;D
     

Share This Page