keta 4x4 (pajero,terrano, cherokkee)minta pendapat otai

Discussion in 'Kenderaan Lasak ~ MTB, MOTO-X, 4X4' started by tmnahar, Jul 15, 2010.

  1. sbbs

    sbbs Tenggiri

    tp jenuh sikit nak cari org jual landcruiser mach 2
    kalo pajero melambak jer org jual
     
  2. tmnahar

    tmnahar Marlin

    tuan sbbs
    kalo ada pajero diesel L049 anggaran rega RM12K
    SMS kawe, dok cari lamo dah
    kalo atas tgn lg bagus
    tp bkn urgent sgt
    ni cuma kehendak je bkn kperluan hehehe
     
  3. lanjid

    lanjid Pelata

    Hilux tu sangkut bab tayar standard kot, tayar asal memang x bleh masuk jln licin bab tayar HT.
    100% untuk atas jalan tar ajer.
    Masa kawe servey nak beli Hilux tahun lepas ader salesman Triton cakap Triton memang cun/elok
    bawak untuk atas tar/jln bandar or angkat barang. Tapi kalu masuk utan kalah dengan Hilux bab
    kurang lasak banding ngan Hilux. So kawe ambik Hilux la bab tujuan utama nak bawak masuk kebun.
    Info yg kawe tau, Cabin Hilux, Triton, dan Navara sama jer, cuma looking jer yg menyebabkan ader org ckp Triton lg besar, ader gak yg cakap Hilux lg besar, ader gak cakap Navara lg besar. ;D
    [/quote]

    mgk betul tu.. kami bertiga bijik 4WD semua tayar standrd ja.. tp skarng sy dah pakai triton untuk kerja ja, jalan di sabah ni berturap pun macam berkurap.. susah nak jumpa jalan yg tak berlubang... ;D
     
  4. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    mula2 dah berkenan kat Hilux...
    cam best jer...
    leh bwk pancing kesana kemari...
    hargapun leh tahan gak...
    namum sejak anak eden dah pandai jalan ni dia merenget nak beli plak...
    adeh!!!!rabak kalo gini...
    memandangkan anak sulung beli je la...
    amik cash jer senang xyah hutang2...
    [​IMG]
    [​IMG]
    ok tak?? ;D ;D
     
  5. k0pi

    k0pi • Jigging Karat • รักการตกปà

    peh bang PT, rim siap ada cover lagik... careeeee.....!!!
     
  6. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    fuhhhhhhhhhh model inilah yg sayaanak saya cari hehehehe ;D ;D ;D
     
  7. pancing tegar

    pancing tegar Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.

    murah jer tuan.... ;D ;D
    marah plak tuan umah ni nt....
     
  8. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    hehehehe ;D ;D ;D
     
  9. tmnahar

    tmnahar Marlin

    berapa inci lift up tu
    hehehe
     
  10. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    giler arggh..........rim krom buek g offroad......huhhu
     
  11. tmnahar

    tmnahar Marlin

    kelas org kaya2 mmg cam tu :D :D :D
     
  12. tebaipipi

    tebaipipi p mengai d sungai

    Kat tempat keje eden ado satu Chekrokiah ...2.5L...tengah tersadai yoo..enjin masih tip top/ body gred A...cuma alternator yo problem n problem sangkut ngan kedai (panas). Dah bedek tuan dio..tp dio masih sayang laiee nak jual......ado bomoh leh jampi ke...kasi lembut ati tuan dio ...hee..hee..he..
     
  13. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    hehehehe ;D ;D ;D
     
  14. k0pi

    k0pi • Jigging Karat • รักการตกปà

    takyah bomoh... bawak je duit cash satu beg lam RM15,000, lambak depan tuan dio... bukan setakat lembut hati... kelabu asap mato tuan dio tu... hahahaha... silap-silap kojap tu jugak huloq kunci... nak stail lagi... lambak Rm10k dulu,... pastu slow-slow up RM1,000 demi 1000 setiap kali dia cakap "Maaf, saya tanak jual..."... kalau dia tanak jugak... memang dia pencinta cheroki tu... blanja makan nasik ayam!
     
  15. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    hehehehe.. iye jugak tu ;D ;D ;D
     
  16. lanjid

    lanjid Pelata

    he.he. kalau kat sabah ni, 4WD mngk satu keperluan gak.. kalau nak beli waja atau perdana kena fikir 7-8 kali dulu kecuali la.
    kalau dok kat bandar dan tak kemana2 sesuai ler. kalau dari sndkn ke KK, ke tawau, LD, atau kemana mana bahgian sabah, pakai la 4WD, roadtax sama ja mcm kereta lain. ;D
     
  17. tmnahar

    tmnahar Marlin

    tuan lanjid
    kebanyakka kawan kawe di sabah guna powil
    sbb traveling jalan x brapa elok
    aritu kawe pi kota marudu n beufort pon naik 4x4
    cuma cara pemanduan org kat sana len sket hehehe
    (bos kawesabahan bw hilux cmmon rail, cam nak pi rally)
    tp bila naik dgn org tau takut plak
     
  18. lanjid

    lanjid Pelata

    kat kg sy ni hampir 2/3 pduduk pakai powel.. maklum ler kat pedalaman.,
    depa kat sabah ni dah semula jadi pemandu rally kalau tuan tmnahar nak rasa fell lg ikut depa jalan telupid pinangah ni offroad, kalau on road try dari kk ke tawau, fuh dreba dia betul2 punya gasak libas selengkoh.. ;)
     
  19. tebaipipi

    tebaipipi p mengai d sungai

    ...Kunci ngan keto ado kat umah sewo kitorang (mmang dah lamo parking kat situ)...repair skit yo dah bole . Tuan dio x kisah pon..cumo bab jual yo...ado skit problem. Tak po lah Bro Kopi...ingat blanjo dio nasik ayam dah lee...he..he..he...oh Cherookeah!!
     
  20. coleman

    coleman Bilis

    TT takmo option SUT ke?.. harga pun lebih murah dari SUV..
     

Share This Page