Kenapa P.net sekarang tidak macam P.net yang dulu?

Discussion in 'Kedai Kopi' started by cooyard, Jan 22, 2014.

  1. cooyard

    cooyard Marlin

    Kenapa P.net sekarang tidak macam P.net yg dulu dulu, 2009~2012,
    2013~...... dah tak meriah. :'( :'( :'(


    p/s: Tn. MOD bleh delete kalu post nih tak sesuai atau sewaktu dgn nyer.
     
  2. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    Errrmmm....bg org lama memang dapat merasakan akan hal ni kerana kehilangan kawan2 lama....

    akan tetapi pada rakan2 baru mereka tidak merasakannya kerana mereka mendapat kawan2 yg baru...

    pada mereka yg lama..setelah berjumpa kawan disini....dan mendapat pelbagai ilmu...

    sudah tentu mereka akan ada komuniti sendiri....

    maka laman2 sosial seperti FB la menjadi lubuk mereka utk berbual dan berkongsi apa saja...

    akan tetapi.....FB tetap berbeza dgn FORUM.....

    FB lebih kepada laman berbual dan bersuka ria....

    FORUM pula tempat kita utk menimba ilmu...terutama pada mereka yang mencari kawan sehobi..

    ni cuma pendapat sy....kerana sy lihat masih ramai lg org2 lama yg online...

    cuma mereka kurang berbual....
     
  3. ewak

    ewak Arowana

    err x meriah..!! kena la meriahkan semula..
     
  4. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    setuju..
     
  5. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    betul..cara nya mcamana :eek:
     
  6. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    sokong stetmen bos den... ;D

    1. faktor teknologi
    - ada yang buat permintaan untuk "mobile"kan pnet...macam associate with tapatalk or macam yg xda-dev buat...tapi dari segi expertise, time-constraint yada yada yada...so we pretty much tied-up...

    - pengaruh media sosial fb, instagram, twitter, blog...semakin dunia berkembang maju, people are getting accustomed to receiving news/infos on the basis of A.S.A.P...takder masa dah na guna function "Search" untuk cari topik2 yang berkenaan...nak browse satu2 thread...nak bukak topik Laporan and wish congrats...nak Bump topik jualan...this is soooo yesteryear...

    - tapi setakat ni...kita di pnet, tidak pernah ada usaha untuk mewujudkan komuniti facebook atau yang se-angkatan dengannya...meaning...there will be no akaun/page FB di bawah nama Pancing.net per say...at least for now that i know of...kalau ada, that is all fake, created by others yang mmg kita takder jurisdiction to act upon...

    2. connection error
    - which happens quite frequently sampai orang pon ada yang komplen n getting fed-up...memang ini bukan punca dari spammer as we've filtered almost 99% spammer sejak kita buat manual approval registration...dan juga bukan dari hosting...so we pretty much sums it up yang kita mungkin perlukan software forum yang baru...but then again, with hassles of database migrating and all, kita pon sekadar anggap ini kes terpencil until we figure out SOP to dampen the process if its ever to kick of...

    jadi...2 faktor di atas ini, adalah antara sebab2 yang pihak pengurusan pnet telah kenalpasti sebagai punca "kemuraman" pnet lately...kami even dah buat statistical research on this matter...

    however...the fact is ...pnet is still here, while others (forum) aged like dinosaurs and die a slow death, shows how we are still relevant...Google still pick us up on top of index query...this is all down to continuous support from all the forumers itself...tanpa anda semua, siapalah pnet !...thank you... ;)

    so keep it up...get the fishing trip reports coming in...keep sharing and discussing the vast knowledge of fishing and angling...get to know, met, TT or networked with other anglers from all around malaysia...and keep the jokes flowing in as well...

    we are here to stay...only as long as you guys forumers deems us to... ;)
     
  7. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Yg mane ade masih setia on9 tu teruskan .. Keep it up
     
  8. Yeop Kundur

    Yeop Kundur Marlin

    salam perkenalan semua.. ;D ;D ;D
     
  9. rizal_p2

    rizal_p2 0134261004

    teman masih setia dengan P.net dari 2009- sekarang....ngan geng2 lama pon ad ngan geng2 baru pon ade komplot..hehehe P.net tempat terbaik cr kawan terbaik...teman x perlukan FB... ;D ;D ;D
     
  10. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    teman xde dah geng.....sape laaaaaaaaaaaaaaaaa nak geng ngan teman.....teman xde wasap....isk....isk....isk....
     
  11. rizal_p2

    rizal_p2 0134261004

    cepat la tuko hp zaman mellenium zam...bru leh wtssup & recv. gambo2 racun KKB...raymie dapat sebarau saiz sedap2 wo kat KKB... ;D ;D ;D
     
  12. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    tuh la pasal nye.....tipon teman bukan nye xleh dpt sms.....masih buleh dpt lg....tp apekan daye.....isk....isk....isk......
     
  13. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    errkk...jgn salahkan den....

    den dah suh ajak ko......yeti ni memng nk kena...
     
  14. ray_mie

    ray_mie Marlin

    erk......
    den gak yg kono.....

    p/s: abam rizal mcm nk ripit jeee..... ::) ::) :p :p :p
     
  15. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    eh....rasenye.....teman xde mensen name sape2 pon.....errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....ade yg makan cili ke......kekekekekekekkekekekekekekekekekee.....
     
  16. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    dorang x reply sini....

    dlm wasap dorang reply....sazam terasa tak dapek ikut g casting....ekekeke
     
  17. rizal_p2

    rizal_p2 0134261004

    jom repeat jom repeat jom repeat ;D ;D ;D
     
  18. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    jom..jom...

    ko jgn lupo sms abam sazam...

    asik sebok wasap yo...ekekeke..
     
  19. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    ;D
    PNET pd saya memey meriahhh....sbb ......ada saja ahli baru yg daftar ;D ;D
     
  20. kudinz

    kudinz Marlin

    Sy setuju dgn GM & AGM.. sebenarnya kita kena lihat diri kita sendiri dahulu.. seperti tahun lepas Pancing.net telah membuat pelbagai event untuk merapatkan silatulrahim antara forumer dalam nih.. tp semua event yg dianjurkan orang2 lame yg datang join.. Bila tanyer forumer baru kenapa x join dorang akan bg alasan " Sy segan laaa bang.. " Sy nih newbie ilmu cetek.. and blaaa...blaaa..blaaaa...

    Cuba buang sikap sedemikian jangan malu jgn segan.. org kata berborak di alam maya berbeza dgn reality.. Insyallah pancing.net ade program bagi tahun 2014 nih.. Sy mohon semua forumer baru dan lame mari laaa memeriahkan majlis tanpa mengira sape pengajur or sape yg datang..

    " Pancing.net bukan sekadar memancing "
     

Share This Page