Kedai pancing area senawang@seremban dan shah alam

Discussion in 'KEDAI BARANGAN PANCING YANG ANDA TAHU.' started by Jeti buruk, Mar 23, 2012.

  1. Jeti buruk

    Jeti buruk Tenggiri

    Kalau ada ahli pnet yang tahu kedai-kedai pancing sekitar area tersebut,tolong bagitahu.nak survey reel untuk main light jigging...
     
  2. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    bro....kalo sahalam bnyk tpt bro.....terbaik pegi kat Sportfishing kat sek.25, tmn seri mude.....tce kat sek. 28, Tmn Alam Mega ngan sek.13 dkt giant....kat sek.27 pon ade 2-3 kedai lg.....
     
  3. Jeti buruk

    Jeti buruk Tenggiri

    Bro,kalau dkat seksyen 25 tu area bangunan mana?dekat round about kedai mamak ke?
     
  4. ladung_lfc

    ladung_lfc Marlin

    kalau nak survey reel.. rasanya.. kat shah alam lagi byk choice berbanding kat seremban... tapi kalau saje2 nak jalan2 gi kedai pancing kat seremban ni...
    ni antara beberapa kedai yg ada kat seremban...

    1) Kedai Pancing HT Tackles Enterprise
    No.13, Jalan Bunga Raya7,
    Taman Tasik Jaya,
    Pusat Perniagaan Senawang,
    70400 Seremban,
    Negeri Sembilan Darul Khusus.
    Tel : 06-6795726
    H/P : 019-6521380 (Andrew)

    2) Sim Chow Fishing Specialist Centre
    No.17-A, Jalan Lee Sam,
    70000 Seremban,
    Negeri Sembilan Darul Khusus.
    Tel : 06-7626281 (Lai Soon Tuck a.k.a Panjang)

    3) JinFatt akuarium...
    jalan nak gi mantin...

    4) TCE seremban 2...

    kalau ada terlajak sampai ke PD.. bole try nengok kat ..

    1) Mei Jia Mini Market,
    33, 34 & 35, Jln Perdana 1,
    Tmn Perindustrian Perdana Lukut,
    71010 Port Dickson

    2) PD Fishing Tackles & Sports
    No.16, Jalan Lama,
    Pasar Besar Baru,
    71000 Port Dickson
    Negeri Sembilan Darul Khusus.
    H/P : 016-2961627 (Lim Hing Soon)
     
  5. Jeti buruk

    Jeti buruk Tenggiri

    Trma kasih bnyk2 bro..tak banyak kedai kat senawang la.mungkin kena pergi ke shah alam jugakla.harga kat kedai yg bro bgthu td ok ke?
     
  6. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    1) Mei Jia Mini Market, Yang ni mmg terbaik, banyak gak pilihan...
    33, 34 & 35, Jln Perdana 1,
    Tmn Perindustrian Perdana Lukut,
    71010 Port Dickson

    2) PD Fishing Tackles & Sports Yang ni banyak jual ryobi reel
    No.16, Jalan Lama,
    Pasar Besar Baru,
    71000 Port Dickson
    Negeri Sembilan Darul Khusus.
    H/P : 016-2961627 (Lim Hing Soon)

    Kedua-dua ni terbaik... harga agak murah berbanding yang lain... :D
     
  7. Jeti buruk

    Jeti buruk Tenggiri

    Terima kasih bro.tapi rasanya tak sempat sampai ke PD kot.baru balik dari kedai HT Tackle Enterprise,kat senawang.tak banyak pilihan reel yang ada.rod pun sama
     
  8. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Pelan2 carik... lagipun beza antara sume tempat rasenya tak banyak melainkan kalau pegi TCE tackle kat lunas dan ada kad peniaga fuh mmg murah...

    Esok saya nak turun PD g carik barang2 eksesori pancing... ;D
     
  9. Jeti buruk

    Jeti buruk Tenggiri

    Besok pagi ke petang?kat tce ok ke harga bro?tuan atm tggal area mana?
     
  10. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Besok lepas tghari... TCE kat sini harga biasa je....tapi kalu kat HQ dia kat lunas mmg berbaloi-baloi.... Saya tinggal kat Senawang... Tuan Jeti Buruk dimana?
     
  11. ayahibu88

    ayahibu88 ayahibu88

    lg satu dekat sebelah balai polis mambau,,
    kedainye 2 pintu,sebelah kedai runcit,sebelah kedai pancing,,
    harge boleh runding,,last sye beli ryobi ap power 2 saiz 6000 rm210,,
    cube la tgk,,kedai biase2 tp byk brg ;) ;)
     
  12. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Tuan ayahibu88, untuk pengetahuan tuan kalau kat cni PD Fishing Tackles & Sports ryobi ap power 2 saiz 8000 baru rm170... ;D
    bnayak bezanya tu... Saya baru angkat ryobi ecusima 8000vi harga dia baru rm130.... 8)
     
  13. ayahibu88

    ayahibu88 ayahibu88

    yeke?? ??? ???
    ap power yg lame or yg baru??
    kalo yg baru sye kne pau la ni,, :( :(
     
  14. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Yang baru... Ada spare spool lagi... Saya rase ayahibu88 tak kena pau cuma kat PD tackle tu mmg murah, mungkin saya pegi waktu promotion kot... :) saya pun tak pasti tapi mmg dia jual kat saya rm170 siap spare spool tapi saya tak angkat AP Power 2 saya angkat Ecusima kerana mesin ni rekaan dia menarik hati saya dari AP Power.... ;)
     
  15. ayahibu88

    ayahibu88 ayahibu88

    oooo,,,ari 2 ade jgk g sane,,dye letak ap power II 6000 230,,yg lame wane kelabu 2 170,,
    raesnye same je kot??janji pandai bodek tokey,,murah la dpt ;) ;)
     
  16. Jeti buruk

    Jeti buruk Tenggiri

    Tuan atm:saya tinggal kat area mersing.tapi selalu out station area senawang,KL,seremban dan shah alam.lagipun kakak saya tinggal kat stadium paroi.mmg ada kursus je singgah.nanti kita boleh ngeteh sekali.lunas tu area mna?
    Tuan ayahibu:saya macam nak pergi tengok kat Tce area seremban 2.harga ok x?
     
  17. ladung_lfc

    ladung_lfc Marlin

    tuan Jeti buruk... tuan ATM13... tuan ayahibu88... dan kepada semua...
    kalau kebetulan ada atau dtg ke seremban... bole la roger2 sy.... bole kita ngeteh sama2...
    geng2 kat seremban ni... selalu buat sesi ngeteh ni... biasanya... kitorg ngeteh setiap hari rabu.... kat taman bandar senawang...
    tapi kalau tuan2 semua nak ngeteh ari lain pun tak de masalah... roger je...
    biasanya... sesi ngeteh sy akan umumkan kat sini.... segala detail bole nengok kat sini.... http://www.pancing.net/index.php?topic=10315.0
    TQ
     
  18. Jeti buruk

    Jeti buruk Tenggiri

    Tuan ladung: trm ksih sbb bagi info ngeteh.amat dialu2-alukan sebab saya berpeluang kenal ramai orang.nanti ada masa saya tel tuan
     
  19. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Boleh saje... call saya kalau ada sampai... No kat bawah ni... ;D
     
  20. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Ingat nak g minggu lepas tapi ada hal plak.. minggu ni insyaallah sampai kalau takde aral melintang... ;D
     

Share This Page