jom komplot cari haruan

Discussion in 'Air Tawar' started by aqkira, Jan 20, 2016.

  1. aqkira

    aqkira 019-5554679

    Assalam.. Sy newbie mancing haruan ni. dok cari haruan merata dah kat kulim nie tp sekoq x penah dpt.. Ada kaa otai2 yg berminat komplot skali? Bleh laa saya blaja skill2 ngan otai2 sekelian.. :)
     
  2. LUNASIA

    LUNASIA Siakap

    kulim dok tang mana?
     
  3. pelatung_parit

    pelatung_parit janji ada air.... zazzzz!!!............

    w,slm...
    kulim bukn byk port ka??
    tp la port mcm dh gersang ja...
    kt sik jenuh payah dh.. nk cr ruan...
    ni rasa nk menderhaka men katak blk ni.... :p
     
  4. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Kulim kan ada ramai mastersifuotai . . . hihihi
    tu yg buat haruan sana pupusssssss

    tapi rasanya haruan adalah ikan paling senang dapat wei ;D
     
  5. aqkira

    aqkira 019-5554679

    aku dok kg batu 8, sg kob..
    ramai gak ckp ruan senang dpt..Tp aku dah 7hari berturut2 casting berumpan katak, sekoq pon x dpt.. MGKIN CARA X KENA LG KOT.. Jom laa kita komplot cari..ngidam nak try rasa sentapan dia nie.. :'(
     
  6. pelatung_parit

    pelatung_parit janji ada air.... zazzzz!!!............

    teman pon dh lupa mcm mana nk ngorat cik ruan guna katak... guna sp je senang.. kikikiki... tp kwn pon sllu kumpau gak... ekekeke
     
  7. LUNASIA

    LUNASIA Siakap

    jom cari ruan...
    tapi la ni kemarau....ayag kering sgt...ruan tak mau kuag...

    sabtu lepas saya dpt sekog ibu ruan 1.2kg...hehehe

    tggu hujung minggu...klu hujan lg cun...
    bole kita p sama2....
     
  8. aqkira

    aqkira 019-5554679

    Perghhh... 1.2kg.. best 2..
    tahap masta dah ni..
    lunasia nak p cari ruan nnti, wasap sy 019-5554679
    nak gak tgk cara2 masta meruan.. ^_^
     
  9. aqkira

    aqkira 019-5554679

    Sapa tau port haruan saiz bagak2??
    Kongsi laa port.. ^_^
     
  10. LUNASIA

    LUNASIA Siakap

    hahaha....saya bukan masta...
    masih selalu kena buli dgn ruan....
    depan2 mata kalau dia sentap...mmg selalu melatah...hahaha...

    tunggu la klu hujan...bole kita p batu kawan or lembah keluang (kubu gajah)
    hehehe...
     
  11. aqkira

    aqkira 019-5554679

    Esok cuti raya cina, sy nak p try cari casting kat batu kawan.. ^_^
     
  12. LUNASIA

    LUNASIA Siakap

    ada pi ka casting batu kawan?

    sabtu lepas saya pi...dpt 8 ekog...
    sekog tu 1kg...hehehe

    kawan saya dpt 10 ekog...lumayan
    sana ayag naik sikit...tu ruan kuag cari makan
     
  13. Hooi

    Hooi Tenggiri

    bila nak pi lagi tuan? lama tak casting haruan pakai sp.. saya dok kulim juga..
     
  14. LUNASIA

    LUNASIA Siakap

    skg ni air sangat kurang...
    klu casting dari jalan2 tu...mmg ikan tak ada...
    mesti kena masuk redah dlm hutan cari ruan...
    baru boleh dapat...

    tapi ahad lepas saya pergi...hasil mmg sudah kurang...air kering sgt...

    tunggu klu hujan lebat...
    baru best...
     
  15. Hooi

    Hooi Tenggiri

    orait tuan, kasi roger sama saya ya.. lagi banyak org, lagi best.. huhuh
     
  16. jai peon

    jai peon Marlin

    jgn ajak ini orang..
    nanti habisss semua da tapaw..
    ;D ;D
     
  17. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Saya rancang lepas raya ni nak cari haruan (casting) area Bagan Datoh, Perak.
    Cuma tarikh, masa dan lokasi belum dapat lg.
    Haruan yg dapat saya nk jual kt pasar / sedekah kt member yg memerlukan.
    Klu nk jual, hasil jualan bahagi sama rata. Bolehla lepas duit makan, minyak sikit.
     
  18. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Takde update ke tuan pak syed?
     
  19. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    tg malim banyak lagi stok ruan.........hehehehehe
     
  20. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Xpegi pon. Sibuk openhouse hujung minggu sampai penat.
     

Share This Page