jimah power...

Discussion in 'LOKASI MEMANCING AIR MASIN YANG ANDA TAHU.' started by yuskjg, Mar 15, 2010.

  1. aine23

    aine23 Bilis


    Salam, hi..
    Owh..xblh la 3&4 ke karang luas. Mgu lg satu le jom..
     
  2. joran maluri

    joran maluri 019 3100410 HJ SAARI -WP

    PERHHHHH DAHSHATTT AINE NI....MASAK KARI..JANTAN PNET..HAA HA HAAAA ;D ;D ;D
     
  3. jerung bin hitam

    jerung bin hitam update terbaru aktiviti BongkarLubok di facebook



    hahaha minggu depan nyer ada kat pulau ketam
     
  4. aine23

    aine23 Bilis

    1st time g situ, mintak tlg ajar la pe patut.. hehehehe, masak kari sedap buleh jual..;) masak kari peram bt tapa, masak kari stim jd ape ??? ??? poning den.
     
  5. sompek_mato

    sompek_mato Tenggiri

    [​IMG]
    siakap jimah 2010
     
  6. jerung bin hitam

    jerung bin hitam update terbaru aktiviti BongkarLubok di facebook

    wowwww
     
  7. brotherjoe

    brotherjoe Bilis

    Kat situ time air mati senangin kasar2 slalu masuk.... Pakai umpan beliak mato yg di apollo kat situ.... GT & Talang pon kasar2 gak .... Umpan terbaek kat situ beliak mata & udang idup stok tomyam punyo....
     
  8. a_zaidi78

    a_zaidi78 Bilis

    bro joe, kasi la tips2 port2 menarik kat pd ... asyik kumpau je saya hehehehe
     
  9. brotherjoe

    brotherjoe Bilis

    a_zaidi78 Kalau ko nak mancen pantai kau pegi area blue lagoon. Pantai sebelah kiri tu port pari bapak2 besau punyo. Pancen aku dah 2 terobang kat situ. Rekod aku kat situ 40kg. Umpan ko pakai ikan bulus yg ko pancen kat situ @ umpun2 sarang. Ikan tamban fresh pon menjadi gak kat situ. Kat sepanjang pantai sebelah kiri menghala ke Melako mmg lubuk ikan2 besau. Pari, talang, senangin, kurau, jenahak, tebal pipi, MJ mmg bnyk kat situ. Slalunya air besau ko g la mancen kat situ. Kalau pantai sebelah kanan ( Yg cantik tu) ko pegi kat celah batu sebelah kanan bawah istana tu membawa ke area hotel (dulu hotel GUOMAN) & kau port kat atas batu2 tu. Time air surut ko tgk area bt karang yg timbul. Masa air pasang ko baling area antara batu ngan pasir. Bawal emas, daun baru, GT, bayan, kerapu, pari karang yg bintik biru tu, pari lalat ngan pari beting mmg bnyk kat situ. Klu bulih ko carik time ari keje & ko pon tgh cuti utk mancen. Ujung mggu bot ngan jetski mundar-mandir kat situ (baik mancen kolam). Kat telok kemang kat bawah tempat tgk anak bulan tu port kerapu, bayan, bawal emas, GT & daun baru. Sama jugak dgn Pantai Poli...(yg dekat dgn area politeknik tu). Mancen malam @ time siang ari keje lebey sesuai mancen kat situ. Klu ko nak layan bot ko g je tempat nelayan telok kemang tu @ kat kg teluk pelanduk. Semua nelayan yang ada kat situ bleh bawak ko g mancen... Tapi port paling cun untuk mancen pantai kat PD tu kat dalam Admiral Marina tempat parking bot2 mewah tu... Skrg da X bleh masuk. Guard halau. Tapi klu ko brani g la malam2 ikut tepi batu2 tu. Jgn nyalakan lampu. Dalam tu Jenahak, GT, aruan tasik, kerapu, alu2, pari, tebal pipi semuonyo mega2.... Dulu2 masa bulih mancen rekod kerapu 9kg, jenahak 5kg, alu2 13 kg, aruan tasik 16kg, pari ngan GT manjang putus. Dah timbul gancu plak X der.... Malatop tali. Klu ko ader kenal2 guard kat situ calling2 la aku nak mancen skali... he..he..
     
  10. Rizal JJ

    Rizal JJ Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

    tima kasih brotherjoe...
    info yg bagus...
    tang guard tu...apakata kita ikat dia dulu..
    dah abis mancin baru kita lepas kan balik..... ;D ;D
     
  11. doe

    doe seremban-kajang

    bile nk komplot...roger2 la...ngeh3...serang pd plak....
     
  12. babar69

    babar69 Pelata

    buka balik topic ni sekarang nie area jimah power ni masih ada hasil lagi ke??
     
  13. syahz_f8979

    syahz_f8979 CasterJigger sana sini

    ade je... ;D
     
  14. babar69

    babar69 Pelata

    main tgh ke tepi tuan??
     
  15. syahz_f8979

    syahz_f8979 CasterJigger sana sini

    sepenuhnya 100% casting tepi2 batu saje....naik bot
     
  16. agjoe

    agjoe enjoy the ride

    Salam semua nak tanya jeti jimah ni yg berhampiran dgn hotel gloria tu ka sebab hujung minggu lepas lepak kat hotel gloria nampak jeti panjang sampai tengah tapi tak tau nama...tq
     
  17. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    Salam...

    tempek kood ni kat google map , ni jeti yg selalu orang mancen naik: 2.603933, 101.702446

    yang panjang ke tengah tu pipeline utk kapal transfer raw material ke jimah power plant
     
  18. agjoe

    agjoe enjoy the ride

    Tq
    Tq reply cadang nak tinjau tinjau lubuk area situ
     
    kopytiam likes this.

Share This Page