JANGAN TIPU BINI

Discussion in 'Keluarga' started by kuyuk, Mar 17, 2011.

  1. meldon

    meldon Tenggiri

    kalau kes kumpau ni, bukan hanya "berkat" yang di perlukan tuan. teknik dan skill juga perlu... :cool: . Tapi saya percaya, walaupun kumpau, sekiranya ada keberkatan, kita masih boleh tersenyum. sebab kita buat sesuatu dgn jujur dan tidak menipu.
     
  2. ;D betui...betui... ;D
     
  3. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    Assalamualaikum w.b.t.

    nih sy nak kongsi pengalaman sy dgn rakan2 sy berkaitan dgn kdn nih.....harap sume dapat pikir pro dan kontra nye ye....

    Pertama : Sy bertemu seorang kaki pancing di kolam sealion yg mane die nih terus terang dgn sy.....die dpt mancing pon sebulan sekali....itupon teramat seksa walhal itulah kegiatan yg paling disukainye.....sumenye pasai si isteri yg terlalu queen control keatas suaminye....setiap kali pegi mancing die akan kata pd bini die die pi lepak ngan memember....peralatan pancing sume disimpan kat rumah member....kalo tau dek bininye buleh bawak bergaduh smpi bercerai.....disebabkan sayang pd bini....kesian kat anak2.....die tipu le bininye kata gi lepak ngan memember padahal die pi mancing.....


    Kedua : Rakan sy yg punyai bini yg amat mengawal kehidupan seharian beliau....hinggakan ape shj yg hendak dilakukan perlu diketahuinye....bayangkan smpi pegi ke worksyop repair kete pon sebok menelepon....kadang bile saya melepak dgn rakan sorang nih....rimas pon ade....ngalahkan org kapel blom kawen.....sat2 tipon....kite nak borak pon payah gak....tuh pon ade le sekali due turun memancing....pasai bini dok x caye yg die pi mancing.....sejarah kehidupan lalu semasa die bujang sy xtau.....tp die pon ada merungut,....napela bini aku x caya kat aku.....

    ketiga : kadangkala sejarah kehidupan kita buat diri kita susah.....ini terjadi pd sorang lg kawan sy....yg mane masa zaman bujang dulu....mmg liar....takat pompuan tuh kalo buleh tetiap malam nak di usungnye.....bile dah kawen....bini die tuh tau la perangai die dahulu kala....sampai la ni.....kurang percaya yg suaminye tuh dah berubah....tiap kali nak pi mancing kene ajak saya....kalo x bini nye x caye.....ada le sekali tu die mancing ngan saya...tp bininye xtau yg saya ikut....di telipon nye....bergaduh jap dlm tipon....x caya yg suami tgh mancing....last2 sy mencelah konon2 btol la laki die tuh tgh lyn pompuan lain....buat2 suara pompuan....bile dah mcm tu baru isterinye tuh caya yg laki die tgh mancing.....nak bagi bini tuh percaya kaw2....sanggup beli ikan yg member dpt....

    so dari 3 cerita kat atas tuh....tetuan sume buatlah kesimpulan....bile isteri mengongkong segala kegiatan kita.....mmg x keruan idup jdnye.....ape yg kita mmg minati selama ini bile dibuang begitu shj....mmg teramat seksa rasanye.....tp perlu sy ingatkan kat sini.....niat tidak menghalalkan cara.....walau apa pon niat kita....xyah le menipu....xde kebaikannye....
     
  4. kuyuk

    kuyuk Bilis

    alhamdulillah... npknye semua kawan kat pnet takde yg kaki tipu bini ni.... tapi masih ade kawan-kawan kite (yg bukan ahli pnet..huhu)... saya penah jumpa ada yg terpakse simpan set dalam kereta... keluar rumah dress up mcm nak pi meeting... tapi gi kolam.... kadang-kadang tu ade yg balik keje terus gi ngail... kate plak kat bini kena OT..

    tapi kes yg mcm tuan shahzam cite tu... kalau dah sampai memudaratkan... bergadoh baling pinggan... nak buat camne? saya dok pikir bukan ape... kadang2 si pemancing ni selalu ke tempat yg org tak tau... lombong2 ke... parit2... etc.. so mesti nak kena bagitau org kite pi mancing mane dan dgn sape... sbb kalau jd ape2 kecelakaan org bole carik kite... itu je..

    mmg la kadang2 tu kite bagitau isteri nak pi mancing die moncong mcm donald duck... tapi nak buat camne... balik mancing kena bayor la hutang.....huhu
     
  5. LANE

    LANE Pendek Kate Sebelum Tutup Mate Mancen Mancen

    kalu susah benar .. nak dapat permit
    ikut kate ustaz kat romah teman berkawan la dengan ustaz yang kaki pancing...

    kenape?
    nanti kalau kuar mancing ngan ustaz tu kalu bini nalipon
    gi kuar mancen ngan ustaz ni haa ..
    sejuk ati beliau ..

    tak caye ce cube terai

    p/s:teman tak ponah terai .. hahahahaha
     
  6. ;D ;D ;D
     
  7. kuyuk

    kuyuk Bilis

    ye tak ye jugak!!... so Ustaz LANE bile kite bleh gi ngail same?... huhu ;D
     
  8. Ustaz LANE??? ??? ;D Setuju ;D
     
  9. kuyuk

    kuyuk Bilis

    bile isteri tanye...

    isteri: pi mancing ngan sape??

    aku: ngan ustaz LANE

    isteri: sape lagi?

    aku: ustaz warsaw grouper.. ustaz shahzam... ustaz meldon.... ustaz berudu... ramai lagi ustaz-ustaz


    p/s wah! nak kena try tektik ni... ::) ::)
     
  10. adussss....nie dah tahap parah dah nie Ustaz kuyuk... ;D
     
  11. LANE

    LANE Pendek Kate Sebelum Tutup Mate Mancen Mancen

    hahaaha den kalu dah sume ustaz
    mmg bukan sejuk dah hati bini beku teruuss kot
    hahahhaa

    den tak layak la panggil ustaz hahaha..
    p/s:kalu tak dah masuk dah ustaz muda tuu ..
     
  12. ras

    ras ras@pancing.net

    x baik tipu bini untuk pancing.......


    *baik aku belum kahwin g..hehe...cabut ;D ;D
     
  13. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Dlm banyak-banyak ustaz, paling BEST sebut ustaz tuan aji ! Kompom kdn caya sama lu 100% ;)
     
  14. ;D btl 2,sy sekutu ;D
     
  15. anuarahmad

    anuarahmad Aku,Anakbini, Mengai dan Ghuan

    Menipu... ::) jgn menipu...menipu itu tergolong dlm golongan org MUNAFIQUN....
     
  16. mrsyuko

    mrsyuko "TU DIA DOK ADA"

    Bak kata p.ramlee... bohong sunat..hahaha cabutttttttttttttttt........ ;D ;D
     
  17. kuyuk

    kuyuk Bilis

    ketegori bohong sunat

    1. beli reel baru RM300.. balik ckp ngan bini RM60 (kawan ade gak penah buat ni...uhuhuhu :p)

    2.?

    3.?
     
  18. nett

    nett nett@gymkhana :-)

    teman baca 3 kes yang ustaz shahzam citer ni... fuhh... berat nanang... kaum hawa ni emosi... betul la yob, diibaratkan umpama tulang yang bengkok... kalau perbetul patah, kalau biar lagi bengkok... pandai-pandai la konklusi cara mcmn...
     
  19. joran huduh

    joran huduh huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!

    Kdn saya tak kisah kalau saya gi mancen, kekadang die yg suruh teman gi manceng... sebab dulu saya ngan kdn manceng ikan cari lauk makan setiap hari satu ketika kami susah dulu.. tapi sekarang die dah tak nak manceng lagi sebab dapat hobi baru ( shopping ngan gi saloon).. kalau nak kdn sokong kite.. yg harus di utamakan family, no.2 kerja, no. 3 baru manceng...klau turutan nei terbalik tur yg kdn jadi donald duck... jgn tipu bini..tapi tipu awek tak per....hehehheh ;D ;D
     
  20. fuad267

    fuad267 Bilis

    Tunang mcm mana plak???
    Nak dijadikan cerita member saya sorang ni dah bagi alasan kat tunang dier nak pergi training kat Singapore awal bulan April ni a.k.a. tarikh kitorang nak ke laut dalam... hush dasat ini.... kitorang dalam gurau2 borak dengan dier hanya mampu ber doa agar dier dengan tunangnyer tak gaduh pasal mancing ni... haru beb... silap aribulan nak kuar minum kopi pon kena buat "gate pass"
     

Share This Page