JANGAN TIPU BINI

Discussion in 'Keluarga' started by kuyuk, Mar 17, 2011.

  1. kuyuk

    kuyuk Bilis

    kenape seorang pemancing selalu dikatakan atau dikaitkan dengan kelakuan 'suka tipu bini' ??... betol ke? salah ke?... tuan-tuan suke tipu ke?.. tuan-tuan kena tipu dengan bini ke? sengaje ke?... atau tak sengaje?.. mari kite cuba luahkan pada mereka...

    topic ni ditujukan khas buat para isteri dan mekwe tersayang ahli2 pnet... :-*
     
  2. salam tuan kuyuk.. ;D. bab tipu2 nie x main lah ... ;D ;D ;D
    psl mancing sy x pernah nak tipu bini... takut bini sayang bini lah kata kan... ;D
     
  3. adichrome

    adichrome "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"

    nasib baik ambo suka berbini je bukan suka tipu bini hehehehe.... .
     
  4. ;D ;D ;D
     
  5. doubletrouble

    doubletrouble Tenggiri

    pada i jawapannyer mudah..

    pada pemancing kategori camni, die lebih merasakan dgn isteri tak dapat kebebasan tapi hiburan kat luar tu lebih memberi kebebasan (kononnyer la..). walhal die tak sedar kekurangan yg dia sediakan dalam rumahtangga sendiri sehingga die sendiri merasakan kebebasan tu tersekat bile dgn bini..

    Anda suami adalah pemimpin dan ketua.. kemanisan rumahtangga terletak pada tangan anda mencorakkannya.. dah tentu isteri tu perlu dididik sekira ada perkara yg perlu ditambahbaik bersama selain daripada cuba cari jalan dengan menipu..

    Sedikit sebanyak dari dt.. :) :D

    benci betul ngan yang namanya penipu! :)
     
  6. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    rugi klu tipu isteri.... klu nak mancing jangka pendek tipulah....

    bagi teman, semua aktiviti memancing teman kongsi bersama ngan isteri....

    setakat ni alhamdulillah.... memang dia betul2 memahami.... siap hadiahkan beberapa aksesori untuk pegi memancing lg tuh...
    bila ada trip akan datang pun dia dah x kacau tarikh tu.... kekadang sampai dia tanya, x g mancing ker minggu nih(mcm suruh jer ;D ;D ;D)

    banyak faedah yang anda akan dapat klu berterus terang ngan isteri.... percayalah ;)
     
  7. meldon

    meldon Tenggiri

    hidup perlu "keberkatan".... kalau x "berkat", sume x jadi....
     
  8. teman pecaya... ;D ;D ;D btuah lah tuan berudu nie siap dpt hadiah lg... ;D
     
  9. doubletrouble

    doubletrouble Tenggiri

    tapi yang sayangnyer.. ramai lelaki khususnya suami yg tak paham keberkatan dgn berterus terang kepada bini.. kalo alasan, bini saya camni la.. bini saya camtu lah.. saya katakan, itulah corak yg suami beri utk isteri selama die menjadi isteri kpd sorang suami.. dah kalo dididik camtu, camtu lah die.. sbb tu dalam quran pun ada bgtau.. isteri ni umpama tanah ladang, datangilah die berbagai cara pun, cuma jgn sakiti kaum yg bernama isteri nih.. kerana mereka insan yg lemah.. sandaran yang baik, membentuk isteri solehah.. kan isteri tu cermin peribadi suami.. ;D :D ;)

    tak rugi jadi suami yg jujur dan amanah dgn diri sendiri kan en berudu.. ;D
     
  10. turun mancen x da berkat=kumpau... ;D
     
  11. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    hehehe.... betul tu.... isteri ni sebolehnya akan ikut telunjuk suami.... klu padi yang kita tanam, dapatlah berasnya kelak.... klu lalang yang kita tanam, kelak luka2 pulak yang kita dapat ;)
     
  12. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    Buat apa nak tipu bini, semua keputusan terletak di tangan kita.. ;D
    bini yg perlu minta keizinan dari kita untuk semua hal dan bukan sebaliknya, walau bagaimanapun tolak ansur tu penting..tengok kes, keluarga mesti diutamakan bukannya hobi. pandai2 lah bahagikan masa. jangan sampai bini memusuhi hobi kita. ;)
     
  13. adamwawi

    adamwawi Tenggiri

    aik? nak mancing pun sampai nak tipu bini ke? busuk perot betoi la.. ???
     
  14. techdroid

    techdroid Siakap

    kes saya lain lupa, saya akan berkahwin pada bulan may. tunang saya memang tak suka hobi memancing saya. bagi dia kita menyeksa ikan. sbb bukan semua ikan kita boleh bawak balik. kadang2 tu kena c&r.

    mungkin dia tak memahami lagi, tapi saya pun bertolak ansur je lah. utk sementara waktu ni sy pencen sekejap hehehe. nanti bila dah dpt bagi dia faham baru lah sambung balik. bab2 nak tipu ni rasanya mmg tak perlu lah kot. cuba kalau bini tipu kita, mesti kita tak suka. tak kira lah pasal apa pun.
     
  15. teinmomo

    teinmomo "love it learn it "

    pandai pon :D
     
  16. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Saya masih bujang so takde tipu-tipu ;D ;D ;D
     
  17. anat68

    anat68 Marlin

    bujang 1...hahh..haaa..........kan...kan... ;) ;)
     
  18. ashhhurun

    ashhhurun Tenggiri

    xtau ler nak kata kann...tapi aku dulu memang tipu jer bini ...senang...bukan apa sebab utama aku tipu sebab xnak gaduh...itu jerr...kalau terus terang...memang ler bergaduh...aku pi mancing nak tenang kan pikiran...nak relek2...lepaskan tekanan...kalau gaduh masa nak pi mancing lagi aku tertekan....lebih baik tipu...heheheh....tapi biasa ler...kalau tipu bini biasanya kumpau a.k.a bangau....hahah...tapi skang bini aku dah paham...skang pi mancing, aku akan bagi tau dia...nak pi mancing...dan aku biasanya dapat restu....mungkin dia dah memahami...dan aku semakin sayang kat dia....hehehehe....dan semakin banyak dapat ikan...tapi ingat "HAK" semua terletak pada suami...suami nak kuar umah xder masalah....dan isteri kuar umah wajib dengan izin suami....tapi suami ni satu hal gak...kuar mancing sampai xingat keluarga...mana bini tak hangin......dah settle tanggungjawab kuar ler...xder masalah nyerr....
     
  19. ;D ;D ;D
     
  20. meldon

    meldon Tenggiri

    Salam,

    Tuan, kaedah yang terbaik ialah tuan kongsikan juga masa, tenaga dan wang ringgit untuk hobi / kegemaran isteri / bakal isteri tuan juga. Buat ia seimbang dgn hobi tuan agar dia rasa tuan memberikan perhatian kepada dia. Orang perempuan nakkan perhatian suami dia. Sebab bila di khawin dgn kita, seluruh kehidupannya di serahkan kepada suami dan family. kena faham tu.
     

Share This Page