Isu Permasalahan/Kemusykilan Perisian Forum Baru Pnet

Discussion in 'Panduan, Pertanyaan, Pandangan, Aduan & Cadangan u' started by kopytiam, Jul 26, 2016.

  1. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    Salam...

    Berikut merupakan antara beberapa isu yang telah ditimbulkan oleh forumer veteran kita seperti kang @ewak dan @- Nodri Selama -

    1.
    2.
    3.
    4.
    insyaAllah kita akan bantu panjangkan isu-isu yang terbabit kepada tuan @pancing dan abam @maggotz ...

    selain dari yang disenaraikan di atas ini tadi, pihak pengurusan pnet juga ada mengenalpasti beberapa ralat lain seperti

    1. Menggunakan option "Upload a File" bagi memuatnaik gambar secara terus ke dalam forum
    2. Integrasi dengan akaun facebook serta beberapa isu lain yang masih dalam proses "troubleshoot"

    Kami di pihak pengurusan hanya mampu memohon agar forumer dapat bersabar, dan menggunakan saluran ini bagi menyatakan sebarang isu/permasalahan lain yang timbul.

    Sekian. Harap Maklum
     
    Last edited: Jul 26, 2016
    cdgtxx and - Nodri Selama - like this.
  2. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    like...:):)
     
    cdgtxx likes this.
  3. wongaedan

    wongaedan harimau malaya

    :):):)
     
    cdgtxx likes this.
  4. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Wajah baru namun perlu sedikit masa utk sesuaikan diri, dh biasa sgt gn pnet yg laaama hihi
     
    kopytiam likes this.
  5. pancinglama

    pancinglama Administrator

    terima kasih tuan
     
    kopytiam likes this.
  6. dedak bachang

    dedak bachang chek suka mengai!!!

    assalam...x tau betul ka dak klu tanya kat sini...

    mcm ni, masalah saya...bila klik utk buka link(pautan topik, cth:topik kena move ke tempat lain@link ke page yg update report) tp yg terbuka homepage pnet walaupun kat browser tulih address tipok tu......

    tq
     
  7. pancinglama

    pancinglama Administrator

    susah juga sy nak trouble shoot ni.
    boleh tuan berikan topic/link yg di click. kemungkinan link besar link yg di buat semasa kita menggunakan smf dahulu. jadi format dia mmg dah tukar. nanti sy tengokkan
     
  8. dedak bachang

    dedak bachang chek suka mengai!!!

  9. pancinglama

    pancinglama Administrator

    ok.
    link atas tu dibuat semasa kita menggunakan smf dulu. jadi bila kita migrate ke xenforo link tu dah tak valid. nak repair mmg boleh tp kena tukar manually, satu satu. mmg masalah besar kalau nak di perbetulkan. kecuali kalau ada sesiapa yg boleh beri link yang betul, baru boleh kita betulkan.
     
  10. dedak bachang

    dedak bachang chek suka mengai!!!

    erk...o_O....haa...ok2 , kawe pun mmg x paham jugak menda2 mcm tu:D:D:D...np admin... cuma ingatkn saya je yg ada problem mcm tu...susah gak klu nak wat manually semua tu...:confused::confused:
     
  11. wingerider

    wingerider 0125525646

Share This Page