ikan laga ( betta fish)

Discussion in 'Kedai Kopi' started by ras, Jan 15, 2014.

  1. ras

    ras ras@pancing.net

    salam geng..nak tanya ada ke kawan2 yang terlibat secara serius mahupun part time dengan pembiakan ikan laga ni??? rumit x?? tgk mcm boleh pergi jauh je..
     
  2. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Uyaiii... Hebat ni... Tumpang parking tuan ras
     
  3. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Ikan laga ? Ooooooo dah lama sangat saya tak 'main' benda ni ;D
     
  4. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Erkkk aiyaaaaa
     
  5. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    aik....ikan lage pon buleh buat maen ka.....hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....
     
  6. ras

    ras ras@pancing.net

    haha.....igt ada yang layan lagi ikan ni..hehehe....skrg harga dia pergh...boleh cecah rm100
     
  7. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    salam...erk...tuan ras da stat layan kasting ultra-light ikan laga pulak dah...hahaha

    memang boleh pergi jauh senarnya...tapi kena commit full time kalo nak serius...tahun lepas kawan ada bawak budak gi seminar Ikan Hiasan Antarabangsa kat MiTC tu...

    apapun the best is, tuan cer gi reke jabatan perikanan...

    antara link yang mungkin boleh membantu to get the "feel"... ;D

    Lumayan niaga ikan laga

    Pameran, Seminar Ikan Hiasan Antarabangsa di MITC bermula hari ini

    Peluang menceburi ternakan ikan hiasan

    Keuntungan ikan Hias

    Jenis-Jenis Ikan Hias Air Tawar


     
  8. doktor_xp

    doktor_xp 013-2466299 - Naga

    ikan laga dan ikan hiasan... keduanya boleh dapat pulangan yang tinggi...


     
  9. ras

    ras ras@pancing.net

    terima kasih abg kopytiam....kawan pun ada gak pergi...haha...awat x roger nak mai...haha...tu le..tgk mcm boleh pergi jauh...p nak jaga anak ikan tu x tahan...hahaha


    off topik sikit...hahaha....skrg ada mama bawak anak merah kat ayer keroh...dah 2 minggu ni..lepak kat pokok belakang tu je..hahaha
     
  10. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Wahhhh ni ikan laga monster wei ;D ;D
     
  11. poyan laut

    poyan laut Marlin

    salam tn./otai2, sorry menyampok ;)
    sy ade member mbiak,mbela, dn mjual ikn laga ni...
    tp die bt sdiri jerrr, care kg @ tradisional hehehe
    tp ari tu pg tgk menarik jugk, banyak ikan2 yg mnarik dr rege yg murh - ke mahal ;D
     
  12. khairil007

    khairil007 jom2 mancing

    Saya dulu pun main ikan laga jugak. Biakkan dia pastu bela sampai besar .ade yg bagi kawan2.ade yg jual.boleh la cerita serba sikit kut2 ade soalan boleh la jawab.

    Skang dah x buat dah, kadang2 je g mancing ikan laga liar best woo.saiz 3-4inci
     
  13. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    :eek: :eek:
     
  14. khairil007

    khairil007 jom2 mancing

    Nak follow ke mancing ikan laga tuan mamba ;D ;D
     
  15. ras

    ras ras@pancing.net

    wa...menarik....sbb tuan pernah jual..nak tanya sikit..apa faktor2 yang buat dia mahal..hehe.selain ekor dia 180 degree
    waa...boleh tepek sikit pic ke??kasi racun..hihi
     
  16. khairil007

    khairil007 jom2 mancing

    Gamba betul skarang ni x de la.gmba intenet ade ni ha lebih kurang
    [​IMG]
     
  17. poyan laut

    poyan laut Marlin


    salam tn..sbenornye bukn sy yg jual kwn sy yg ade biak,bela n jual hehe
    ni ade gambor nyerrr ;D ;D ;D

    [​IMG]


    slebihnye klu tn nk order ke, nk tanye ke, nk dtg umah die ke,tn contact la die kt cni ..>>>
    https://www.facebook.com/jack.dk.777


    p/s:klu tn nk g umah die kol la sy,bole join skali ;D
     
  18. toman bunga

    toman bunga Marlin

    ikan laga antara ikan yg paling senang nak bela huhuhu ;D ;D kat rumah saya dah ade 16 ekor ikan laga ni semua abg sedara nya pasai geram negok die bela ikan laga dkt 50 ekor die bela huhuhu ;D ;D ;D
     
  19. pelatung_parit

    pelatung_parit janji ada air.... zazzzz!!!............

    ikan laga ni kt tempat kwn.. dipanggil ikan pelatung... tp kaler ada hitam gelap dr ni.. dulu zaman kanak-2 suka sgt mncing ikan ni.. seharian kdg-2 blh dpt berpuluh ekor... potong kepala buang sisik taik dia.. gaul serbuk kunyit + garam hls skt.. goreng sama dia... rangup gitu... hahahahaha.........
     
  20. hasanal rasyid

    hasanal rasyid puchong permai~~ acid = 0193616247

    lame dah tak buat pembiakan ikan laga ni..rindu nak buat pembiakan ikan laga ni.. :'(
     

Share This Page