Ikan Gt,Gerpoh,Nyok-Nyok

Discussion in 'HIDUPAN AIR.' started by na3mputra, May 17, 2012.

  1. na3mputra

    na3mputra Bilis

    Salam wrga Pnet, dsni ada kemusyikilan tentang ikan2 d atas ni.. Apa perbezaan ikan ni.? Ataupun ikan ni ikan yg sama :D cuma org pgl dgn nama yg berbeza..otai2 Pnet blh bg komen skit.?
     
  2. wan82

    wan82 Marlin

    gt=gerepoh...tp nyok-nyok tu x pasti... ;D :D
     
  3. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Memang lain tempat lain panggilan jenis ikan, kamu boleh p website cari nama hidupan laut, banyak info sana ! ;D
     
  4. tupai tanah

    tupai tanah mancen, mancen juga tiba waktu solat jangan lupa

    ;D :D sama je....... gt tu dah jadi bapak dia..... nyok-nyok tu sais sekilo la............. rupa dia sama je ........ adik beradik sepusat sepuseng emak lain-lain bapak asing-asing........... heeeeeeeee :-*
     
  5. syahz_f8979

    syahz_f8979 CasterJigger sana sini

    GT memang betul lah Gerepoh.

    tetapi nyok-nyok adalah ikan dari spesis cupak atau cecupak.
     
  6. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Nyok2=cupak atau Big Eye Trevally, manakala GT= Gerepoh @ Giant Trevally....species paling besar...nyok2 buat gulai pekat stail mamak sedap...GT keras sikit isinya...
     
  7. tuntungturbo

    tuntungturbo Marlin

    Nyok2 buat gulai memang best.....tp GT yg best menarik diaaaaaaaa.... (kata org laa....tak pernah lagi ade lesen GT. Ikan puyu ade laaa....) ;D ;D ;D
     
  8. syahz_f8979

    syahz_f8979 CasterJigger sana sini

    GT masak asam atau asam pedas je sodappp...... ;D :D :D
     
  9. lemanspring

    lemanspring Marlin

    gt besar2 liat...x best
     
  10. berudu

    berudu Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka

    Persamaan.... 2-2 ikan laut....
    Masak kari pekat stail mamak memang best.... Gt best.... Nyok2 pun best...
    Bakar pun best jugak..... alahai.... meleleh ayaq lioq.....
     
  11. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    sabarr DU, baru kuii 3.30pm ni hikk hikk hikk ;D ;D ;D..
     
  12. mie_ngail

    mie_ngail H/phone No: 013-3728302

    Ni ikan nyok-nyok... Kepala dia bulat mcm ikan bawal tapi badan mcm ikan jemuduk @ GT... ;D ;D

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  13. mie_ngail

    mie_ngail H/phone No: 013-3728302

    Nyok2..bkn ikan cupak lah bang man... Yg GT=gerepoh tu btl...;D ;D
     
  14. ojang

    ojang Phone : 012-6414733

    ooooo ni ghopenyer nyok2... ingat ruan tadi... tq sifu cakerawala... terbaik
     
  15. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    perghhh tahniah tuan mie ;) ;) ;) ;D ;D ;D
     
  16. Mherizat

    Mherizat Pelata

    Tum pang tanye..
    Apakah set yg digunakan untuk menawan ikan Nyuk-nyuk ni?
     
  17. jat

    jat :Pt Klang - Psir Mas:

    Abg bujok kata nama nya ikan ni nyok-nyok sbab dagingnya sedap.
    mungkin juga masa makan tu kita nyonyot habis isi2 dia ;)
     
  18. bujok basah

    bujok basah Bersama Sifu Pak Hassan Persatuan Memancing Klang

    makan ngan nyonyot yang mana sedap jat .... ;D :D ;D
     
  19. mie_ngail

    mie_ngail H/phone No: 013-3728302

    Alaaa...ekau ojang buat2 xkenal plak... xkn xtahu nk beza ikan ruan dgn ikan hok kawe pegang tuh...hehehee
     
  20. mie_ngail

    mie_ngail H/phone No: 013-3728302

    Alaa...bang tengasmerah, ni gmbr lama... trip awal tahun ni... Saja nk tempek gmbr ikan tu...
    Bkn nk promote org yg pegang ikan tu...hehehe ;D ;D
     

Share This Page