~IKAN DI AIR ASAM DI DARAT, DALAM BOATHOUSE BERTEMU JUA~

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by cdgtxx, Apr 18, 2013.

Tags: Add Tags
  1. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    Assalamualaikum buat suma warga p.net

    setelah hampir 3 tahun sy tidak melibatkan diri dalam aktiviti casting atas sebab kesihatan...

    kini sy kembali ke tasik kenyir atas jemputan seorang sahabat...

    Lokasi : Tasik Kenyir
    Tarikh : 12 - 14 April 2013
    Ahli trip : 15 orang
    Ahli p.net : Papamafia, pari pasir, ladung_lfc, cdgtxx

    Trip ni adalah anjuran UMT (tak ingat apo tah namo ponuh)...

    kami bertolak dari jeti gawi jam 10.00pg...

    jom kita layan report bergambar...tak reti la nak karang2 ayat...ekekeke ;D



    Perjalan ke tasik kenyir yg sungguh aman damai..tenangggggg
    [​IMG]

    Boat House yang kami naik...Kembara Kenyir...tekong dan awak2 cukup rajin dan peramah...
    [​IMG]

    Cuaca indah sepanjang perjalanan ke lubuk... (nama lubuk terpaksa dirahsiakan atas permintaan tekong..ekekeke)
    [​IMG]

    Hujan rahmat mengiringi perjalanan kami...Alhamdulillah...sojukkk
    [​IMG]

    Kami berbual2 panjang di sepanjang perjalalan..mcm dah kenal lama la pulok..
    [​IMG]
    Ahli p.net: pari pasir, ladung_lfc, papamafia

    Di pertangahan jaln..ujan pun reda...maka bermula aktiviti memanjangkan tangan...
    [​IMG]

    [​IMG]

    para2 caster berlalu meninggalkan boat house utk pergi menjalankan aktiviti casting...
    manakala boat house meneruskan perjalanan utk mem"parking" boat beliau...huhu

    Aktiviti casting dihari pertama....
    [​IMG]

    [​IMG]

    perut dah lapo....kita mkn dulu...
    [​IMG]

    Jom layan gambar2 aksi melampau oleh ahli trip...
    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG]

    Selesai sudah trip yg menyimpan seribu kenangan manis...ahli trip berbual dlm perjalanan pulang..
    [​IMG]

    Terima kasih pada semua yg menjayakan trip ini.. ;)
    [​IMG]

    Akhir kata..inilah yang dikatakn ikan di air asam di darat...dlm periuk bertemu jua...

    Walaupun sebelum ni hanya berbual di alam maya...akhirnya tanpa tidak disengajakan..

    kami semua berjumpa di trip yg sama...Alhamdulillah...anda semua terbaek..

    [​IMG]
    Paripasir ~ Cdgtxx ~ Papamafia ~ Ladung_lfc

    Terima kasih tak terhingga bt papamafia yg sudi beri tunjuk ajar...sikit pun tak sombong... tak kedekut ilmu..

    InsyaAllah kita akan berjumpa di trip akan dtg...aminnn :)


    p/s: gambar ikhsan dari kakingailforum.com


    Video penutup....sekian Assalamualaikum..

    http://www.youtube.com/watch?v=24eHT97ji-8&feature=share&list=UUxoJ1IrvUaSiO3Yngd2T2iQ




     
  2. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    tggu sambungan...
    nak kuar kejap...;D
     
  3. ASt - Kulai

    ASt - Kulai Marlin

    emmm kejap lagi dah rehat lak.... ;D
     
  4. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    halah.....apo kocik bonar gambau eh.....buat sakit mato yo gambau kocik2 nih.....kasik bosau skit la gm oi.....errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....ado makan2 sebarau x mggu nih..... ;D ;D ;D
     
  5. toman bunga

    toman bunga Marlin

    ni report bohong ni ekekekekeke laaarrrrrriiiiiikkkkkkkkkk ;D ;D ;D ;D
     
  6. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    dah sambung kt first post..hehehe
     
  7. toman bunga

    toman bunga Marlin

    terbaik huhuhuhuhu

    p/s alamak sedara teman kene tangkap lagiiiiiiiiiiiiii :mad: :mad: :mad: ;D ;D ;D ;D ;D
     
  8. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    kerandang punye sedara dh selamat masuk perut...ekekeke
     
  9. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Tahniah tuan GM n geng !


    Fuhhhhh Kenyir ............... best ....... tapi lum pernah p :(
     
  10. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    sy dah suruh DK buat trip g kenyir...

    tp dorang takmo...
     
  11. papamafia

    papamafia Kuala terengganu - kertih - negeri sembilan

    Saya nak ucapkan terima kasih kepada semua.. sama-sama kita kongsi pengalaman..

    saya dok tengah plan nak buat trip gabungan P.net dan KNF boleh kita berkenal-kenalan sesama pemancing tak kira dari mazhab mana.. bottom, casting meet hunter atau pun CNR..

    Saya nak ucapkan terima kasih kepada CD, ladung dan semua yg hadir trip kenyir.. walaupun ramai yang baru first time bertemu tapi terasa mesra mcm dah lama kenal..

    paling best oko gudang..he..he..he TQ CF CD :)
     
  12. hairie85

    hairie85 Marlin

    sipari pasir mat yoe..
    tahniah ahlil komplot
     
  13. arif.aimi

    arif.aimi Arif ~ 012-6899787

    Tahniah Tuan GM dan semua ahli komplot. Kasar subarau tu. ;D
    Tp knp Tuan GM tak ada gambar dgn ikan? Kumpau ke? ;D
     
  14. selayanggroup

    selayanggroup Marlin

    ceit abam GM gi tak ajak ......
     
  15. paripasir

    paripasir Practise Selected Harvest!

    terima kasih juga kepada abe cdgtxx kerana sudi menghabiskan masa begitu sahaja dengan saya selama 3h2m. memam seronok ronok. x sangka dok kenal lam forum sekali ketemu kt kenyir. pepun ada peluang rezeki kita ripit lagi. memam enjoyy...
     
  16. ladung_lfc

    ladung_lfc Marlin

    terima kasih tak terhingga pada tuan GM kita... tuan CD... sbb sudi menjemput sy pacar yg hina ini utk join trip ni skali...
    mmg tak dijangka yg akan berjumpa ngan forumer2 lain... bila dah sampai sana.. dapat jumpa dan komplot skali ngan paripasir, papamafia, mizi ngan rosmizan....

    terima kasih jugak kat set2 ganu... sbb sudi bagi tunjuk ajar.. berkongsi pengalaman... terutama pada paripasir, papamafia, mizi dan rosmizan... korg semua mmg best... kalau ada rezeki.. bole kita komplot sama2 lagi.... 3 hari 2 mlm rasa mcm singkat je... kalau bole.. nak lepak sana seminggu... hehehehehe....

    byk pengalaman dpt masa trip ni... yg paling tak bole lupa... langgar tunggul pastu enjin jatuh dlm air... hahahahahaha.... TQ to papamafia & the geng sbb tolong tunda...

    special thanks to en.affendi dan en.tazir... utk trip ni... tanpa anda... mungkin sy tak merasa join trip ni...
     
  17. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Tahniah GM , Tuan Ladung.dan semua... Best ooooooo... Ngam hooooooo
     
  18. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    ekeke...len kali kalo den dtg...musti bawak okok surya lebeh...hehehe

    terima kasih sahabat...

    errr....soalan maooottt....kumpau berdarah la... :-X

    uikd....sori la..den pun org yg ajak...hehehe

    sama2 abam paripasir..sore sedap....mcm hattan...hehehe...nanti layan trip karoke pulop..hehehe

    sama2 enchek ladung.....

    lain kali rempit laju2 lg...seb baek papa jumpa... lau tak meraung la kt tgh tasik tu..ekekekeke :D
     
  19. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    trima kasih piz....
     
  20. Dawie

    Dawie Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....

    perghhh...marbless..marbless..terbaik tuann :)
     

Share This Page