Hebat Gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....Caster Malaysia buleh buat ker....

Discussion in 'Koleksi video.' started by shahzam, Apr 17, 2012.

  1. anaklaut

    anaklaut 0176978709

    Takper...3x
    Salah paham jer ni... salah tulis tajuk jer...
    Takkan lah kita nak rendahkan org2 kita sendiri ye tak...
     
  2. shinchan5501

    shinchan5501 D'art caster

    pokcik.....mmg btul per ko ckp tu....kat malaysia ni der la geng2 casting yg nak kasting kat tempat lapang jer......contoh cam tasik ampang....kene tempat der reba sikit jer tak mau da cast...hihihihi.....
     
  3. M@rtd3T

    M@rtd3T ..................................

    practice make perfect.
     
  4. mojo@jojo

    mojo@jojo Marlin

    ;D ;D ;D
     
  5. nakdesa

    nakdesa Marlin

    Tu ler... cuba buka mata.... tengok aksi caster lain yg lebih tinggi tahapnya dr Jejaka Pemalu tu... untuk pengetahuan anda... sebenarnnya caster Malaysia ni handal.... kenapa?... dlm video tu caster tu pakai high end punya produk,.... caster Malaysia kebanyakannya... setup sederhana ke bawah, tp mampu buat lebih dari itu...

    Bila seseorang caster tu telah mempunyai teknik asas balingan, secara otomatiknya dia akan memikir cara terbaik untuk mensasarkan gewang ke tempat-tempat sempit mcm tu, cuba anda casting di tempat seperti Air Ganda Gerik yang banyak reba dan pokok / ranting dan suak sempit.... dan banyaklg tempat di Malaysia ni menuntut anda mempelbagaikan teknik menghayun... lg contoh seperti Menumbok/Bintuka Sabah, caster perlu menghantar gewang betul-betul di celah2 kayu bakau... tak yah jauh ler.... kat Kola Trong pun pada yg pernah pegi tau keadaan....

    Ada baiknya video mcm ni kita kongsi utk mempelajari teknik.... bukan mengagungkan....
     
  6. jai peon

    jai peon Marlin

    keh.. keh.. keh... mau box office bro... meletupp..!!!
    ;D
     
  7. shinchan5501

    shinchan5501 D'art caster

    hahahhaa...aku mmg tau kat malaysia ni der yg hebat2 dan mantap2.....yg pkai spining layan sebelah tgn pon der.....membe aku ckp skill dia pkai spining blh lawan dgn org pkai bc......mmg aku kagum walau pon aku sendiri blm penah tgk....
     
  8. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    bukan nak kate ape lah kan tuan nak desa.....sy sendiri masih lg beginner giler babeng dlm arena kesting.....so penanda aras yg pernah sy jumpe pon.....tuan JP je lah yg paling hebat.....xtau plak ade lg hebat pd die.....nak join tuan nakdesa.....dari segi tuan punye kelapangan/kemudahan utk berjumpe pon bukan senang.......tambahan pulak tuan nakdesa sendiri ade mensyen sblm nih x ingat dlm topik mane.....tuan punye jadual kesting pon dah fully booked kalo x silap sy......kengkawan lain yg sy ade pon suma tahap beginner je.....nak wat camne kan.....mgkn juge mate sy terlampau melihat omputeh kot.....ntah.....minta maaf lagi sekali ye tuan nakdesa keran merendahkan martabat dan taraf para caster malaysia sekalian.....dan secara terbukanye asy juga mohon maaf pd lain caster kalo ade yg terasa yg sy merendahkan martabat caster malaysia nih.....
     
  9. M@rtd3T

    M@rtd3T ..................................

    tgk youtube ambek ilham cara lepa layan casting,daripada situ la tau teknik n cara casting yg mcm2. . .dah biasa caster malaysia buat side cast, back side cast, overhead cast. . .skali skala try plak flipping,skipping. . .sronok buat benda yg lain sikit. . .teman tau kat luaq sana ramai yg dah tera buat cam tu cuma x buat rakaman boh dlm youtube. . .lowprofile xmo nak gila glam, hehehheh. . .btoi dak? haaa. . .so salut la sapa yg boleh buat cam tu, tgn kena seni nie. . .hinss. . .hinsss. . . ;D
     
  10. mojo@jojo

    mojo@jojo Marlin

    skodengskodengskodeng

    ngeeeeeeeeeeeeeeee ;D ;D ;D ;D
     
  11. eizam

    eizam Marlin


    zam sokong...
    sbb kita x buatkan video...so x de sapa yg tau kecuali rakan2 atau ahli komplot terdekat jer....

    kita salahkan omputih tu..kenapa wat video lebih awal/cepat dr video malaysian version....
    kita salahkan malaysian..kenapa x wat video mcm omputih tu....sblm depa....

    jgn amik ati yer...

    honestly org malaysia ni jenis low profile.....ehhh...dah dekat tu bunyik dgn lpbc....
     
  12. nakdesa

    nakdesa Marlin

    ada buat, ada kengkawan teman dr geng Ipoh... mcm2 style.. bila publish..... bukan tanya pasal teknik..... yg sibuk dok tanya..."Port mana ni bro?".... ;D
     
  13. M@rtd3T

    M@rtd3T ..................................

    heheheh. . .port ikan tu yg lepa dok nak tau bukan teknik casting. . .kalau ada yg boleh skill pelik2 ada la kata nak menunjuk la, poyor la. . .eheheheh. . .mcm2 daaa. . .lumrah manusia. . .apa2 pon kalau minat dlm arena casting ni baik baru n lama fokus la hobi anda tu supaya sampai tahap yg lebih tinggi dan menjadi role model utk caster di malaysia. So dari situ la apa yg dikatakan minat dan hobi jadi satu kerjaya sampingan. ;)

    apa yg tuan tanah maksudkan betul sebabnya dlm arena casting kat malaysia nie masih belum ditahap mainstream lagi so pendedahan yg lebih perlu kita cuba ketengahkan supaya pihak luar seperti media masa akan memandang arena casting ni satu sukan yg aktif bukan membuang masa dan hanya pada golongan tertentu sahaja. Pendapat teman 5sen je nie. ;)
     
  14. mzaini86

    mzaini86 012-6294131

    nak blajaq jugak la..
     
  15. chapoi

    chapoi Marlin

    itu lah..kekadang tensen ngn member2 yg tak pham ngn minat kite mancing/casting..die kate cam bosan la...buang masa la...
     
  16. BambooShark

    BambooShark -> = 0 1 7 3 2 6 5 1 3 6 = (Awal Syah)

    Yeah petang ni nak practice.. kekeke , pakai reel tomman GPS 3000 agak2 bleh jadi cam dlm video tuh tak?? hak hak hak :D :D :D

    [​IMG]
     
  17. hayden

    hayden Marlin

    dimana ada kemahuan disitu ada HIGHWAY ;D ;D ;D ;D
     
  18. BambooShark

    BambooShark -> = 0 1 7 3 2 6 5 1 3 6 = (Awal Syah)

    hak hak , baling atas highway la , tgk dia boleh toing toing tak . muehehehe :D :D ;D ;D
     
  19. k0pi

    k0pi • Jigging Karat • รักการตกปà

    sah kan baling camni... baling normal pun kawe kantoi kalo ngan lpbc. isy isy isy... hebat sungguh dio buleh wat cast dio lagu tuh... gilo cekap.

    *kalu buleh baling jig waxwing lagu nih masuk celoh tiang pelantar... mesti buleh strike GT Badak duk celoh tu... ;D
    tapi dulu rasonyo tengok mat johned (johned lures) buat doh caro nih...
     
  20. Deqmat

    Deqmat Tenggiri

    Setuju dgn tuan.....
    Tapi bagi saya skipping tu susah sikit nak jadi....
    Tapi ramai caster malaysia yang hebat lg dari dom video tu penah saya jumpa....
    Saya ada jumpa sorg bro waktu mancing haruan dekat kedah mmg mantap....
    Slumber jer dia layan skipping bawah pokok yg lebih kurang 1kaki daun mencecah air....
    20 kali skipping xder lansung meehoon ....
     

Share This Page