Haruan Metropolitan [ Update gambar P:24 pada 19.03.2012 ]

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by manba_nkk, Oct 10, 2011.

Tags: Add Tags
  1. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Semenjak port Altantuya kena rogol dgn teruk sekali, dah lama saya tak casting haruan ...







    HARUAN METROPOLITAN

    Pada suatu petang, hari Ahad semasa saya tengah online, tertiba ada pm masuk : free ke ?

    Saya jawab : Ni mesti nak ajak p gail

    Serta merta sms pon sampai : Jom mancing haruan, kat port Altantuya ok ka ?

    Saya balas : Port Altantuya takyah p, dah pupus haruan sana, trai Klang Sentra mau ?

    'Ada katak ?' : sms datang lagi

    Saya : I trai cari, nanti jumpa kat Klang Sentra
    [ call tokey katak tapi dia halfday pulok, ni le sebab utama kenapa saya sudah laaaaaama tak guna katak casting haruan ]

    Saya : Maaf katak takde, katne skrang ? Cuba trai kat Klang

    Si dia : I dah smpai tesco

    Saya : kita guna sp je

    Si dia : takpe i u-turn blk p cari kat Klang [ takut kumpau tul ]

    Kami pon jumpa kat port haruan, apabila saya kasi beliau seketul sp siap gan weedless hook, boleh jawabnya : ‘ Boleh pakai ke benda ni bang ? ‘

    Saya : Salah satu sebab port haruan Altantuya hambir putus adalah akibat saya guna sp ... hihihi

    Dgn wajah masih ragu-ragu : 'Ooo ye ke ?'



    Baru dua kali cast, bro jat dah menjerit : Wooo syioknya !

    Saya dah boring gan keperkesanan sp, main katak je tapi masih 1 – 0 diatasi oleh bro Jat !

    Beliau siap racun bro kimie suruh datang, cian juga time tu beliau berada di Ampang. Namun oleh sebab keracunan yg amat power, tibanya bro kimie juga dilokasi.

    Sehingga malam saya terpaksa balik terlebih dahulu, keputusan masih memihak pada bro jat : 2 – 0, saya guna katak pon kumpau, cuma sekali je miscall !

    Bro kimie juga banyak kali kena miscall sampai menjerit-jerit !


    First time mikat haruan gan sp = 1 : 0
    [​IMG]

    Haruan kedua = 2 : 0
    [​IMG]


    Jeles pulok saya pada bro jat ni, namun dah rezeki beliau ... ;D






    Seminggu kemudian saya dibawa ke satu port rahsia ..... :p


    [​IMG]
    Penyelamat kumpau


    [​IMG]
    Ane alza gan haruan port metropolitan


    [​IMG]
    Lepas dia ... dia laaagi


    [​IMG]
    Dengar cerita sekilo rm20, ni dah ada rm ... rm ... rm ... ;D




    Update 08.11.2011
    [​IMG]


    Sliper saiz 11, kira monster dah zaman sekarang, dapat pulok dlm bandar ;D
    [​IMG]
     
  2. ~jenahak~

    ~jenahak~ golek iwak

    Re: Haruan Metropolitan

    laris tul SP Hitam tu... SP putih x laku ke..?
     
  3. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Re: Haruan Metropolitan

    Pernah trai merah putih, hitam putih, kuning putih, putih semua ..... haruan takda peduli hentam saja ! ;D ;D
     
  4. kopytiam

    kopytiam Marlin Staff Member

    Re: Haruan Metropolitan

    baca saya dia saya dia saya dia...tetiba "bro jat menjerit"...[​IMG]...mana datang bro jat neh tiba2...kekekekeke...[​IMG]...dengar tuan manba suda kena rachon pot baru abang long...[​IMG]...tahniah tuan manba...

    p/s: gilaks ah dressin kastin abang jat skarang...[​IMG]
     
  5. kimie

    kimie Marlin

    Re: Haruan Metropolitan

    aikkk ???? caner nama bole kuor nieee...kikikii ;D ;D ;D
     
  6. husien

    husien mancen yok!!!!!!

    Re: Haruan Metropolitan

    Tahniah tuan....... syok juga pancing haruan....... sy pun rase teruja nk pncg haruan... :)
     
  7. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Re: Haruan Metropolitan

    HUHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!
     
  8. Tiagra

    Tiagra Syok Kena Karen...

    Re: Haruan Metropolitan

    meme terbaekkkk laaa...bang manba.. repot sempoi & santaiii.. cuma skit konfius... tetapiiii.. takda peduli, hentam saja.. hihihiiii..

    TAHNIAH bang manba, brader jat & brader kimie... lu org meme sempoiiiii... ;) ;D
     
  9. c3

    c3 Marlin

    Re: Haruan Metropolitan

    jat memang terer main haruan...
     
  10. kimie

    kimie Marlin

    Re: Haruan Metropolitan


    aik ??/ naper huh lak....??? :p :p :p :p

    errrr... tuan tiagra...errr....errrr.... ::) ::) ::)
     
  11. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Re: Haruan Metropolitan

    Terima Kasih bro husien !
    Kena cepat sebelum pupus haruan nanti ;D


    Terima Kasih bro Tiagra !
    Saja kasi kompius baru ada trill sikit !


    Nak kuar muka kamu sekali ke ? Boleh ke ? Gambar banyak ni ... :p ::) :p
     
  12. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Pancing.net

    Menyampah.. Huhuhu
     
  13. ryobi692

    ryobi692 Jom Komplot

    Re: Haruan Metropolitan

    salam semua...

    tahniah...pd geng2 nie....
    pg nie je dah dpt info menarik...
    casting ruan pakai sp itam...hehehehe ;D ;D ;D

    bro jat bile nak ngail same lg nie?? hehehehe ;D
     
  14. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Re: Pancing.net

    Come-on don't be like that ma !

    Sabtu lepas ada dapat hasil kat Sg Selangor ?


    Salam bro ryobi !
    Terima Kasih !

    Haruan tidak memilih warna seperti saya tulis sebelum ni, hitam/merah/kuning/hijau/putih semua boleh guna ! Tapi ni haruan Selangor, tempat lain belum test try g !

    Tak perlu beli yg mahal cam bekerly [ maaf tokey sp bekerly ], bakau baru 1/2 harga tapi terbukti sama effective juga !
     
  15. shahzam

    shahzam mancen jgn x mancen

    Re: Haruan Metropolitan

    uiks......ade kumplut gak ek......tahniah...tahniah....tahniah.......ade hasel gak ye.......

    p/s: jat....ko jgn ngendeng lebey2 YDP tuh....siap ko nnt.... ;D ;D ;D
     
  16. afiz

    afiz P.net DUN Klang ... 019-2453593

    Pancing.net

    Ydp: tarak loor, air laju le, ada udang tarik tp asik ke reba je, unisel ada hasil ke?
     
  17. ryobi692

    ryobi692 Jom Komplot

    Re: Haruan Metropolitan

    tenkiu tuan manba...
    asyik tgk dlm forum jer...
    bile nak komplot same nie....hehehehe ;D ;D ;D
     
  18. syahz_f8979

    syahz_f8979 CasterJigger sana sini

    Re: Haruan Metropolitan

    wahhhh...tahniah ahli komplot...meruan dgn SP....mmg terbaek!!! :D ;D

    bila nak tunjuk ajar saya ni...x brape pandai nak mancing haruan metropolitan...hehe ;D :D
     
  19. budakjiwang

    budakjiwang ~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~

    Re: Haruan Metropolitan

    wahhh!!!! tahniah tuan!!! ;D ;D ;D
     
  20. tengasmerah

    tengasmerah Arowana

    Re: Haruan Metropolitan

    perghhhhhhhhh tahniah bang manba, tuan jat dan tuan kimie memang sempoiiiii ;) ;) ;) ;D ;D ;D
     

Share This Page