Galeria Jambatan Pulau Pinang

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by mhafiz, Aug 29, 2013.

Tags: Add Tags
  1. Sean2043

    Sean2043 Bilis

    Semua pakai teknik gantung umpan sedepa dalam ke?
     
  2. mhafiz

    mhafiz Siakap

    Ya semua gantung...kedalaman berbeza 1depa-3depa...kadang2 bottom pon alu2 makan...yg penting timing n umpan sentiasa cergas..alu2 besar atas skali 9.7kg..alu makan semua umpan kasai,gelama,beliak mata..tapi paling suka tamban n todak
     
  3. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Hasil lumayan bro mhafiz !
    Ni yg buat saya teringin ke sana wei :p :p
     
  4. Sean2043

    Sean2043 Bilis

    Apa cara untuk apolo tamban?? Tiap2 kali saya dapat beliak mata dan panjang panjang macam beliak mata sikit tu je...
     
  5. mhafiz

    mhafiz Siakap

    malam boleh ambik tamban time ayaq tgh surut..sama ja teknik apollo malam...pakai ladung kecik baling apollo dekat garisan cahaya..lepas tali n biar apollo drift..tarik2 ada laaa umpan
     
  6. Sean2043

    Sean2043 Bilis

    Biasa senangin makan area mana ni?
     
  7. eizam

    eizam Marlin

    hasil memberangsangkannnn....
     
  8. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Betul cakap ;D ;) ;D
     
  9. mhafiz

    mhafiz Siakap

    Senangin kecik2 makan luar tapak waktu siang...buat perambot mcm apollo cakoq bilis dua ekor satu kail@perambut biasa ladung hidop saiz 4@5 kail berkley saiz 7..boh umpan anak beliak mata saiz 2 jjari...menurut sifu saya senangin kecik2 ni makan signal dia sikit2 ja..bila nampak macam hujung rod ditarik2..jgn tunggu dah strike terus...kalau tak dia akan lepas...selalu kita ada nampak kesan gigitan pada umpan yg dh lembik kan...kalau senangin kasaq2 makan waktu malam gantung sama ada bucu lama @tiang tengah2 kiri dan kanan ...gantunng 3 depa
     
  10. Sean2043

    Sean2043 Bilis

    Shukur la tuan hafiz sudi kongsi banyak2... Thanks you
     
  11. anaz PANGGAS

    anaz PANGGAS Tenggiri

    Mhafiz: bila nk p pulak ni? Teringin nk join
     
  12. ArifDalaz

    ArifDalaz cout<<"iAm IP Man 3"<<"Hahaha- - -*";

    baru ja pi penang sabtu smpi isnin, hujan lebat berterusan..terus cancel nk mancin bwh jematan
    main ats bot kat pulau tiga pon xdak hasil :( :(
     
  13. hasrul12

    hasrul12 Bilis

    tuan-tuan sekalian,
    saya cadang nak turun jambatan antara 26 okt ke 7 nov ni, hari apa yang ok nak turun jambatan dan ada cadangan tak tiang mana yg patut saya naik nanti?

    p/s: jeti ujung batu tu kat mana?
     
  14. mrfs1978

    mrfs1978 Marlin

    dah lama tak turun ke pelapik nie.....insyaallah 2 atau 3 nov nie ngat nak turun pelapik....harap2 dapat turun...
     
  15. mrfs1978

    mrfs1978 Marlin

    bro nak tanya tiang mana yang terbaik kalau nak pancing naik dari sebelah seberang perai....
     
  16. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Tepek hasil tak seberapa waktu cuti raya qorban balik kg aritu (17hb October 2013)
    Gelama pon gelamalah... nak tepek gak...

    [​IMG]
    Pari tetuka, gelama, duri dan bolos (puting damak).

    [​IMG]
    Gelama ohhh glamour aku....
     
  17. blupipes

    blupipes wan-0122301739

    buat la satu trip "nasi kandar line clear".....
     
  18. arif.aimi

    arif.aimi Arif ~ 012-6899787

    meriahnya gelama tuan... tuba ke? ;D
     
  19. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

  20. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    :eek: :eek: :eek:
     

Share This Page