Galeria Jambatan Pulau Pinang

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by mhafiz, Aug 29, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kerapu pisang

    kerapu pisang BIAR KAKI PANCING... JANGAN KAKI POMPUAN... :-)

    Oh yer ker cmtu.. yg aku faham teknik gantung ni mengunakan pelampung atay belon...
    Maksudnya umpan berada di pertengahan air dan di hanyutkan...
    ??? Tunjuk ajar ku sifu...
     
  2. mhafiz

    mhafiz Siakap


    Ya gantung macam tu...bila malam ambik semua rod gantung di tepi2 tiang saja...penjuru lama yg selalu kena sttrike...bawak tong cat isi air tindih rod bukak drag agak2 boleh tarik dgn dua jari...kalau kena menjerit sreeeeeetttttt mmg takleh tidoq dibuatnya...ikan seperti senangin gt n alu2 makan tepi2 tiang ja waktu malam so jgn buang masa lempar umpan jauh2...alu2 galak waktu air nak surut..gt senangin galak time air naik pasang...gud luck everyone
     
  3. bujok basah

    bujok basah Bersama Sifu Pak Hassan Persatuan Memancing Klang

    kaki tido x buleh mengai kat sini ....... ::)
     
  4. kerapu pisang

    kerapu pisang BIAR KAKI PANCING... JANGAN KAKI POMPUAN... :-)

    rojer dah faham dah... tq sifu Mhfiz :D
     
  5. Alu_alu

    Alu_alu Siakap

    Tq tq tq abg mahfiZ.....tgh bulan ni ingat nak pergi...kalau naik boat dari jeti batu uban tiang no berapa nak memdarat sifu....janji karen selalu pergi asyik gelama je.....tips sifu
     
  6. yans

    yans KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers

    kalah naik boat ni..haa..ikan grade A semua..kiki..tahniah..umpan apa tuan killer sana?
     
  7. jenahak7

    jenahak7 Jemuduk

    Pakai perisa pandan tu.... larikkkk....
     
  8. mhafiz

    mhafiz Siakap

    senangin remaja pakai bilis dan beliak mata saiz dua jari...utk senangin dewasa bolehpakai semua umpan yg besaq2 kasai,tamban,beliak mata,gelama
     
  9. doncorleone

    doncorleone Siakap

    peerghh..x sangka jambatan mengandungi banyak rahsia...patut aa org dok kata ada maya karin laa..org mati laa..rupanya gred aa suma...taniah tuan mhafiz..baca report pun da ckup..nak pi jauh..layan toman serendah ja laa...kuikui
     
  10. ImranRembat

    ImranRembat Marlin

    TQ tuan terbaik info tu ;D ;D ;D ;D
     
  11. ArifDalaz

    ArifDalaz cout<<"iAm IP Man 3"<<"Hahaha- - -*";

    Assalam semua otai2 legend2 jematan penang ni

    eden nk tnya 2-3 soalan cepu mas
    harap dapat jawapan terbaik daripada otai2

    lately mmbr baru menapak kat sana ada kabo MARIN tgh duk kacau org nk mancing bawah jematan tu.
    so soalan saya :

    -kenapa MARIN kacau?
    -camne plak otai2 kt sini relexx je mancing , xkena kacau dgn MARIN ke?
    -kalau kena kacau tp boleh mancing, apakah caranya nk MEMBOLEHKAN mancing bawah jematan penang tu?
    -yg dapat ikan byk2 dlm gambo tu waktu siang ke malam?

    kerjasama daripada pihak otai2 dan legend amat dihargai kerana niat nk kesana cuti minggu raya hari ni
    xnk jadikan cuti itu sia2 melemakkan badan ni : (
     
  12. kerapu pisang

    kerapu pisang BIAR KAKI PANCING... JANGAN KAKI POMPUAN... :-)

    Hmmmm...de gak dengar citer tu... tp tengok setiap tiang de jer org duk mengai bawah tu.. hari kejer ke hari cuti toksah citer le...
    Mintak tuan2 tiang, sifu2, bro2, otai2 jwb soalan kemusykilan ni..tqtqtqtq ???
    ( klu dia halau tolong hantaq p darat takpa lg... tp klu dia semagel( rampas) joran alatan semua atau bg saman huishhh..)
    Dak kot... :eek:
     
  13. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    kat penang duk kat mana? Balik sana bile? Saya pon coti seminggu kat sana... kat kg kijang, alma dekat bukit mertajam... boleh kita ngeteh skali kat sana...
     
  14. ArifDalaz

    ArifDalaz cout<<"iAm IP Man 3"<<"Hahaha- - -*";

    MARIN tangkap bawak balai cerita :(
     
  15. Mss27

    Mss27 Bilis

    tiang berapa yg best blah pulau???
     
  16. siluk

    siluk Tenggiri

    Maritim kacau kalo belanja dia kopi lah...kikiki ;D

    Tapi kan dengaq citer toke teksi jematan dah kautim ngan depa depa ni..coba lah tanya kat tekong lah masa nak naik teksi tu ;D
     
  17. mhafiz

    mhafiz Siakap

    setahu teman la tak pernah pulak dengar kena halau dari tapak...cuma istilah maritim kacau ni bila naik teksi kena pakai life jacket jerr
     
  18. Alu_alu

    Alu_alu Siakap

    yer la sifu2 tiang berapa yg best belah pulau....
     
  19. mhafiz

    mhafiz Siakap

    Sedikit hasil dr member teman turun memancing semalam

    [​IMG]

    Alu2 galak makan sebelum subuh sampai cerah...senangin makan siang berumpankan anak2 beliak mata...sekian
     
  20. Mss27

    Mss27 Bilis

    guna teknik apa memancing alu2 tu ye??
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page