Galeria Jambatan Pulau Pinang

Discussion in 'Laporan Atau Coretan Trip Memancing, Gathering dan' started by mhafiz, Aug 29, 2013.

Tags: Add Tags
  1. arif.aimi

    arif.aimi Arif ~ 012-6899787

    oppps... tuba ni perkataan abg manba je blh pakai... ;D
     
  2. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    hehehehe..... ::) ::) ::)
     
  3. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Pakai perkataan je takpe JGN guna bahan tuba dah le wei .... cian ikan-ikan semua ......... cian lagi kaki pancing cam kita ............ ;)
     
  4. tawau

    tawau 0176057781

  5. mrfs1978

    mrfs1978 Marlin

    insyaallah jumaat depan nak turun ke pelapik....bermalam kat sana....
     
  6. mhafiz

    mhafiz Siakap

    jumaat ni ayaq nak mati taksyok jumaat depan memeng sempoi
     
  7. bujok basah

    bujok basah Bersama Sifu Pak Hassan Persatuan Memancing Klang

    buleh ke kalau nak jiun tuan mhafiz
     
  8. ATM13

    ATM13 Will gain new knowledge everyday in here

    Tudia... jauh tul tuan BB nak g ngail nie... hehehe...
     
  9. bujok basah

    bujok basah Bersama Sifu Pak Hassan Persatuan Memancing Klang

    cadang nak gi umah adik kat Minden Height..
    tinggai kdn kat darat la ......
     
  10. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    ;D :D ;D
     
  11. bujok basah

    bujok basah Bersama Sifu Pak Hassan Persatuan Memancing Klang

    kat darat biul la .....
     
  12. mrfs1978

    mrfs1978 Marlin

    mmg nak turun jumaat depan sbb waktu tu ja aku balik ke penang adik bertunang....jumaat petang nak turun ke pelapik balik esoknya....pi berdua ngan sepupu aku target tiang 80an sebelah pulau.....harap2 ada hasil....tak penah try lagi tiang 80an nie sebelah pulau....ikut sepupu cakap kerapu ngan siakap mega banyak....sbb tiang kat situ ikut botman paling dalam sebab bot marin dok lalu area tu.....

    ikut plan asal memang nak turun kat tiang 30an belah seberang tp adik2 aku lak tak leh nak join.....so kena masuk ke area pulau gak....ada sapa2 leh suggest tiang berapa yang best area pulau....
     
  13. anaz PANGGAS

    anaz PANGGAS Tenggiri

    nk join sama bole dak?
     
  14. mambra

    mambra Bilis

    bro hafiz. hamba ada sedikit pertanyaan di sini. sejak 2 minggu lepas hamba turun jematan dah 2 kali kena alu-alu. pakai koyan ja. teknik yg bro hafiz terangkan tu mmg benar sama sekali teknik gantung umpan 1-3 depa bergantung kepada kejernihan air. mmg tepat sekali apa yg bro hafiz share kat sini...terima kasih. saya ni pertama kali kena strike alu-alu so jadi perak la skit xtau nk bawak nek mcm mana. di punya lawan mak oii kasaq sungguh. naik kejang jari dok tali tali.perambut dh pakai steel. tu pun dipesan kawan2.so sy xrisau la sangat putus tu. tarik punya tarik sampai depan mata dia punya kelepiaq kepala kata xmau2x...ada la 4-5 kali..last2 TERLEPAS. putih mata hamba. first time kena terlepas.

    yg second time tu tanya dulu kwn klu kena alu-alu mcm mn nk bawak nek. biasala xmau berputih mata utk kali keduanya. kwn bgtau main dulu ng dia sampai dia letih..last2 dia mesti surrender mai kt kita punya. betoi sekali member tu cakap.mmg jadi bila kena second time punya.tapi ingatkan panas sampai ke petang rupanya hujan di tengah hari...pun sama jugak ingatkan ikan tu letih tapi dia kelepiaq jugak ada la 4-5 kali. pun terlepas jugak..xdan hamba nk cakok.sampai bengkok kail jadinya..nk buat mcm mana Allah cakap bukan rezeki kita..tp besaq tu mmg besaq agak size 4-5 kilo.



    yg menjadi tanda tanya apakah rahsia otai2 sekalian utk menewaskan ikan ni sampai naik atas. tolong share kwn2 yg ada pengalaman berjaya mendaratkan ikan ni..len kali bila kena ada la ilmu sikit mcm mana nk tewaskan ikan ni....
     
  15. ArifDalaz

    ArifDalaz cout<<"iAm IP Man 3"<<"Hahaha- - -*";

    racun x hingat :mad:
    ni yg berkobar2 nk poi sana balik nih
     
  16. mrfs1978

    mrfs1978 Marlin

    bro kena bawa sauk panjang tak pun gancu......dia mai dekat ja terus sauk tak pun hook pakai gancu....bro gie mancing dari kul berapa sampai kul berapa.....dok kat tiang mana....sebelah seberang perai ke atau belah pulau....
     
  17. mambra

    mambra Bilis

    terima kasih tuan mrfs1978 sb bagi tunjuk ajar. sy xpenah bawak gancu pun. biasa bawak sauk ja. yg kena alu2 tu satu belah tiang penang tak ingat dh tiang mana tapi dalam 40an. khamis lepas tiang belah seberang 48. sy turun time office hours ja 8-5 haha. mmg dihati pada awalnya nk hook ja pakai gancu ms dia mai dekat tp dh xpenah ada gancu nk sauk mcm mana..kot dh perangai alu-alu kot mai dekat ja dia kelepiaq bukan main...insyallah mlm ni ingat nk overnight kt jematan walaupun air dh mati haha. nk try mlm pulak masa ayaq mati tgk perangai ikan kt jematan mcm mana...gancu pun sudah dimodified panjang tu klu nk cat rumah 2 tingkat pun sampai lagi :)
     
  18. khairil007

    khairil007 jom2 mancing

    Saya nk lepak esok kat pelapek.siang ja,turun pagi balik petang.
     
  19. eizam

    eizam Marlin

    Amboi... Dia punya rachun.... Mau mati smua akaiii....

    Mmg kuat tul kelepiaq dia....
    Dah penah rasa... Sampai tercabut hook.....
    Nyaris dah masuk dlm kwsan berkepung...true terkam peluk...

    Tapi atas jmbtan... X kan nk terjun lot... X berbaloi...
     
  20. mhafiz

    mhafiz Siakap

    tuan mambra,

    tahniah kerana mandapat strike...cuma belum ada rezeki..untuk pengetahuan tuan alu2 ni sgt mudah untuk dinaikan ...kalau kita pakai steel la kan...kalau tak pakai steel kalau ada rezeki pon naik jugak....CUMA WAJIB ADA GANCU JA....PENYAUK TAK PAYAH BAWAK PON XPA....alu2 memang tak masuk tapak..so kalau kena alu2 jangan gelabah ..relax je insyaAllah boleh naik...main sampai drag tak keluaq dah kemudian pelan2 heret dia pi kat tempat kita letak gancu...ikan lain pon camtu jugak..jgn sesekali kalut bila nak gancu ikan...kalut2 ni yang buat kita berputih mata..terutamanya bila malam...kalau kena alu2 makan lajak memang karan ..dia makan dia teruih blah macam kena gt ooooo....so la ni weekday ja ayaq elok nak mancing jambatan...jom pakay amik cuti hahahahah

    p/s: kalau hajat di hati naK mancing malam....time cari umpan siang, kalau dapat umpan besaq2 simpan untuk malam...lagi besaq lagi baguih
     

Share This Page