fish valley semenyih

Discussion in 'Air Tawar' started by mata bom, Jan 8, 2012.

  1. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Saya sekarang kira free lah, tunggu semester baru. saya selalu pergi weekdays sebab tak ramai orang.
     
  2. tengah plan bile nak pegi...nnti tuan Lee kasik sms/pm no tepon...senang nak kol kalau nak g... ;)
     
  3. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Semalam dpt lesen belida pelampung. Umpan- anak lampam +-10cm yg terpancing. Lampam tu tak sampai 5 minit dah mati tapi saya biar je dlm air, easy meat utk belida takyah kejar2. Mana tau ia betul2 ngap.
     
  4. rezeki tue...huhuhhu
    terbaik la tuan lee....
     
  5. alem

    alem Tak kisah air masin ke air tawar

    itu macam kaa :)
     
  6. malam kalau nak cari belida ok x?
     
  7. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Malam kolam pancing tutup. Restoran je buka.
     
  8. owh..ingat bukak...huhuhuhu...tq tuan lee..
     
  9. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Lama benor x jengah kolam ni sejak ikan dh kurang
    Nk testing baung dgn micro jig pulak lepas ni !!!
     
  10. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    skang dh bukak utk casting dgn fly...kolam khas...

    ikan toman pun ada.....tp cnr la..
     
  11. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    kolam khas tu kt mn? kolam utama ke?
    Berapa hantarannya?
     
  12. cdgtxx

    cdgtxx KAJANG ANGLER 1978 Staff Member

    kolam belah bawah....belah kiri jalan tu...

    klau tak silap...rm100 utk 3 jam...atau 4 jam klau tak silap..
     
  13. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    huhu, mahal jugak ye. Nk lepaskan gian sekali-sekala xpe.
    Baru lepas tgk youtube triple strike toman kt kolam tu, best gak.
    Lagi satu best jgk tgk video bertajuk 'rezeki tilapia' fish valley. Bro Lee pun ada dlm tu
     
  14. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Toman kat situ skrg ni ramah belasah gewang lagi ke?
    Atau kolam tu bukak hari tertentu je?
    Ada peraturan lain x utk kolam tu?
     
  15. afiq silva

    afiq silva Marlin

    4 jam kan? rm100.. kalau tontong sorang 2 jam maw la saya..
     
  16. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    ahad lepas ada usyar kolam casting
    byk sambaran toman, landing, misscall berlaku. Pacu xnampak lg.
    tanya kt kaunter utk maklumat penuh
    Kolam tu buka hari sabtu dan ahad sahaja dari pukul 7.30pg hingga 11.30pg
    Harga RM100 seorang, kalau 2 orang kena cas rm200 la.
    Hanya mengamalkan cnr dan teknik casting sahaja, lain2 teknik tidak dibenarkan
    Ikan toman dan pacu adalah sasaran utama
    Keadaan kolam memang terbaik dan luas. Ada beberapa reba buatan berupa kayu ditengah kolam.
     
  17. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Dah hampir dua bulan tak memancing. Pancing.net pun dah terlupa nak buka. Ya ke saya ada dalam video "rezeki tilapia" tu? Tak perasan pula ada orang ambil video pasal tilapia. Yang saya tahu umpan baung utk kolam FV ni saya masuk majalah Umpan. http://www.youtube.com/watch?v=t_fProXyPz0 .hehe.
     
  18. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    apa perkembangan terkini kolam ni?

    Tuan Lee Fishing, masih turun fv lg ke?
     
  19. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Masih turun tapi ikan tak banyak. Tilapia langsung tak makan
     
  20. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Update hasil kolam.
    Semalam, 4.1.2015 (ahad)
    Nak test power joran baru (terima kasih kepada tuan admiral black)

    Spesifikasi peralatan yang digunakan
    Joran:Daiwa Megaforce 2-6lb
    Kekili: Shimano Slade 1000FB
    Tali: Cap Ayam Mono 6lb
    Perambut: Mustad 10lb
    Matakail: Chinu No.5

    [​IMG]
    Kap rumput 2kg

    Sekor Kap Rumput, Sekor Jelawat rempit, sekor tilapia, berekor2 baung dan berbelas ekor lampam.

    Kesimpulan : Ikan kurang galak dah tapi tilapia merah banyak
    bila tabur pelet dia makan, bila taruk umpan betul2 kt kawanan dia xnk makan :'( :'( :'(
    Guna teknik pelampung untuk lebih sambaran
     
    Last edited: Jan 24, 2017

Share This Page