fish valley semenyih

Discussion in 'Air Tawar' started by mata bom, Jan 8, 2012.

  1. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Isnin atau Selasa depan Lee nak gi Fv.
     
  2. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Report hari ini: 1 Tongsan, 5 Baung, 1 Belida.
     

    Attached Files:

  3. mejark

    mejark Tenggiri

    best kolam ni...payah tul nak mancing mekong nye...
     
  4. shahlee

    shahlee Siakap

    2 tahun mencari mekong disini.. masih takde reski... heheheh ;D ;D ;D
     
  5. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Report hari ini: 6 baung, 1 leekoh, 1 tilapia di kolam rm6
     
  6. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Report hari ini: 4 Baung, 1 tilapia, lampam, 1 Belida
     

    Attached Files:

  7. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Seekor lagi.
     

    Attached Files:

  8. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    terbaiklah lee
    adik saya pegi 2 minggu lepas kumpau belida, umpan lampam jugak
     
  9. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Saya pun 2 kali strike je, seekor terlepas. Last2 nak balik baru dapat.
     
  10. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Kolam ni dah naik rm7 ke? :'( :'( :'(
    Dh tahu umpan killer dia 8) 8) 8)
     
  11. do when

    do when sekali boli pueh hati

    salam..newbies....hehe nk tanya kolam nie kt mane eh?....sy dok n9...kalau dari mantin ikut jln mne eh?...
     
  12. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Klu dari mantin ikut jalan ke semenyih,
    sampai kt simpang lampu isyarat yang ada balai polis sebelah kanan, masuk kanan.
    Dlm 3km lebih jumpa simpang ke kanan, masuk simpang tu,
    Lepas tu terus je sampai jalan mati, kolamnya masuk sebelah kiri
     
  13. do when

    do when sekali boli pueh hati


    hehe tq.... ;D ;D ;D ;D ;D
     
  14. mejark

    mejark Tenggiri

    ahad lepas sy gi harga kolam CnR dia dah naik rm10 jadi rm40 dari 7 a.m ke 7 p.m, klu dr tgh ari ke ptg rm30... hasil pun kureng skit laaa... dpt atok keli n kap rumput jer... ada group dpt naikkan ikan mekong...best jer tgk... slalu pakai umpan ape yg menjadi kat kolam CnR ni?
     
  15. salam pak syed...bile nak pegi lagi ke sini???nak mencuba gak...cam best je tarik belida....setting perambut untuk belida camner??
     
  16. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Orang kata dedak tu campurkan taucu/fermented soybean sebab tauke selalu bagi makan. Minggu lepas nak try dah kat kolam rm40 tu, tapi last minute cancel...
     
  17. Lee Fishing

    Lee Fishing Bilis

    Salam bro arol de pirate :) Belida tu senang je. Playground mereka ialah kat penjuru restoran. Perambut yg saya pakai ialah lebih kurang sekaki/lebih. Main line--> batu hidup-->swivel--> perambut. Mata kail circle fire eagle saiz 2 sebab takut telan dalam(main C&R je). Umpan= anak lampam(4-7cm) yg dibeli di akuarium. Pelampung belum cuba lagi.
     
  18. tq for the info...bile nak g?kot2 la leh komplot sekali...hehehehe....saya tak pernah pegi lg kolam nie...
     
  19. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    betul la tu setting dia mcm apa yg Mr Lee cakapkan
    belida ni syok tgk dia lompat, silap2 batu ladung laju je 'memecut' ke arah kita!!!
    ::) ::) ::)

    Susah la nk cakap bila boleh pergi sini lagi,
    minggu ni sampai hujung bulan 4 full booking program da :'( :'( :'(
     
  20. tue yang nak test lagi...aritu dapat tarik sekor belida kat lombong...syok tengok melompat2...cam tarik siakap plak...hehehehe
     

Share This Page