fish valley semenyih

Discussion in 'Air Tawar' started by mata bom, Jan 8, 2012.

  1. mata bom

    mata bom dalam hati ada mekong

    xpenah try kolam ni,tp teringin nk p.ada sape2 penah try kolam ni baru2 ni?leh share info terbaru kalu sape2 yg tau.kalu best nk p try.. ;D ;D
     
  2. mejark

    mejark Tenggiri

    ko pi laa try dulu mata bom...pas2 leh citer plak
     
  3. mata bom

    mata bom dalam hati ada mekong

    hehe,segan nk try sensorang bang.. ;D ;D
     
  4. ejax

    ejax work HArder fisHing harDer

    Jgn sogan2 tuan...kang ikan pun sogan...ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮! ;D ;D
     
  5. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Aku slalu jugak try kat FV, tapi main kolam 5 ringgit jer.
    Kalau nak layan tarik ikan besar boleh main kolam kat atas, tapi umpan yang sesuai tu aku tak tahu sebab selalu main kolam tu asyik bangau je.
    Kalau nak main layan tarik je, cuba try kolam 5 ringgit.
    Umpan pulak beli pellet kat kaunter seringgit sebungkus (rahsia terbongkar la!!!)
    Pancing buat cara perambut 2 mata kail (mata bom x boleh, tapi spring mata 2 boleh)
    Ikannya tak la besar, baya2 1 kilo je. Baung spesis yang selalu kena dan tarikan permulaan memang power!
     
  6. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Minggu ni free? Dah pernah sampai kolam ni ke?
    Kalau free minggu ni, jom lepas gian ahad ni. Main kolam 5 ringgit sehari!!.
    Minggu lepas aku dah naik 18 ekor baung, 12 ekor tilapia merah dalam 4 jam, tapi semua CNR da.
    Kalau nak bawak balik kena timbang, Baung RM20/kg, Tilapia RM15/kg.
    Memang berbaloi beli ikan sebab sedap dan tidak berbau langsung (siap siang skali)
    Bleh call 012-2148135 klu ada yang nak join.
     
  7. jelawat

    jelawat Tenggiri

    Cube try test Kolam atas,gune roti Gardinier yang dibuang tepinye/potong dua/sapu dengan peanut butter/gulongkan kat mata kail/kepit kedua2 ujung roti dan baling ketengah.Tunggu dan lihat roti tu terapong,bile ia tenggelam berjage2lah.Pernah naikkan mekong 40kg.Ade bran?
     
  8. joonchingg

    joonchingg Pelata

    peanut butter jer? jem strawberry atau nutella boleh tak? ;D ;D
     
  9. Follie

    Follie Tenggiri

    tak berapa paham cara nye. gulong cam mana? kepit cam mana?
     
  10. chapoi

    chapoi Marlin

    bnyak rupenya kolam kt semenyih ni...sebelum ni balik semenyih asik tido je kat umah...
     
  11. jelawat

    jelawat Tenggiri

    Sekeping roti bile buang tepi dia jadi macam 4 segi.Potong dua dia jadi segi empat panjang.Taruh mata kail atas roti sebelah tepi lipat dan gulong macam gulong tikar.Kepit hujung dan pangkal,maknenye satu dibawah mata kail satu lagi diatas mata kail dekat tali perambut.Kalau nak berat pakai terus sekeping.
     
  12. RamliJ

    RamliJ Bilis

    Smlm ada test kolam 5hinggit..lepas gian dah lama x trun FV nie..dapat ler rohu,lampam,baung, talapia merah..lepasla gian narik..org pun x ramai..berbual dgn brader rmbut ala sojar..dia kata kolam sjam 8hinggit akan tutup lepas raya nie..nak wat untuk main flyfishing & casting jer..gewang ler guna satu mata..ikan peacock bass imported akan dilepaskan kt kolam tuu..kolam 5hinggit pun nak tutup gak katanya nak wat tempat sukan air untuk bebudak..klu ikut perangcangan tokey 2 kolam jer akan dibuka, kolam untuk fly & casting dengan kolam mekong jer..tunggu dan lihatla.
     
  13. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Biar betul kolam rm5 tu nk tutup?
    Itula kolam feveret aku untuk menghilangkan rasa boring
    Ikan pun banyak tapi kadang2 ikan ikut mood jgk
    Kalau dah tutup mn lg nk cekau ikan tilapia merah utk dibawa balik
    huhu.......
     
  14. franc_tomman

    franc_tomman SKUAD_JORAN TEAM

    cm pnah nampak..
    rasenye jln nk g sri bayu n joran rimba ade nampak simpang dia kalau dari pekan semenyih tu.. ;D
     
  15. afiq silva

    afiq silva Marlin

    salam semua.. dkt fv ni, kawan sy pakai umpan yg beli dkt kaunter n campur taucu.. boleh tahan la hasil dia..
     
  16. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    huhu...... rahsia sudah terdedah haha....
    Bro, umpan tu test kt kolam mana?
    Klu kolam 5 ringgit kt restoran tu aku pakai pellet je.
    Portnya duduk kt penjuru restoran, lontar kt tengah2.
    Geng2 cina slalu duduk situ, slalu dapat kap rumput dgn tongsan, kadang2 jelawat pun kena.
    Aku slalu je umpan dirembat baung rempit.
    Nak baung besar/belida pakai je umpan anak ikan lampam kt situ.
     
  17. afiq silva

    afiq silva Marlin


    x sure la bro.. kawan ada ajak pergi.. yg 12-7pm rm20.. xtaw la yg mana.. dia share umpan hari tu.. saya ni pon x bpe gemar berbayar, suka yg free je.. hihihi.. dpt pacu 10kg hri 2 rsenya.. siap dapat tongsan sisik kasar, katanya rare dekat sini, ada 5 je..
     
  18. joonchingg

    joonchingg Pelata

    Ni kolam yg paling besar, ikan dia megatron. Kalau dapat la ;D ;D RM30 kalau 7pagi - tutup. Kalau dari 12pm - tutup, RM20
     
  19. afiq silva

    afiq silva Marlin

    tgk gambar2 ikan dia dpt pon geram, besar2.. nk follow tp tu la, student yg kedekut mcm saya ni suka yg free je.. umpan pon pki perut ayam je.. free.. nk cacing saya pergi korek..
     
  20. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Ooo.... kolam atas rupanya..
    Aku xde set yang sesuai utk test kt kolam ni
    Slalu ada set udang utk kolam 5 ringgit
    Pernah try skali tapi sejam lebih layan x naik2
    Diorg kata kompom x naik klu pakai set bodo2 melainkan klu nasib ikan tu serender
     

Share This Page